oguz1 demiş ki:Bu günden itibaren totale geçmiş bulunuyorum, GTL nin içeriğindeki kükürt oranı belli değil, V poverle ne oranda karıştırılıyor bilen yok, V pover euro dizelin Kükürt oranı belli değil. GTL nin plastik aksama zarar verebileceği söyleniyor. Tüm bu konularda shel çok ketun davranıyor yıllardır. Açık bir politika izlemiyor opet, total veya PO gibi. O yüzden 4-5 depo kullandıktan sonra depoyu bugün Total euro dizelle fulledim.
oguz1 demiş ki:Murat şunu düzeltiyim GTL kesinlikle 0 ppm değil. Şöyleki GTL saf olarak bize sunulmuyor V pover euro dizel+GTL diye sunuluyor yani BELLİ oranda karıştırlıyor bu BELLİ oaranı kimse bilmiyor. V pover ın 50 ppm olduğunu düşünürsen bunu 10 ppm e getirene kadar GTL yi bir arkadaşın hesabıyla 100 de 80 GTL koyması lazım diye hesap etmişti buda maliyeti şu an 2.95 bunu bize o zaman 3.50 falan satması lazımki kar edebilsin. O yüzden ben 5 depodan fazla kazıklanmaya dayanamayıp Total doco ya geçtim.
Birde şu konuyu aydınlatıyım totaller 2 türlü ilk totaller fransa kökenli firma olan totalin kendisi işlettiği DOCO lar diğerleri bayi usulü ile işletilen bayi totaller. Bayi totaller euro dizeli kırıkkale rafineriden alıyorlar yani yerli euro dizel kullanıyorlar. DOCO lar ise euro dizeli İthal alıyorlar. Bu sebepten 2006 da aracı almadan 1 ay araştırmıştım ve bu yüzden Ankaradaki iç anadolu bölge müdürlüğünü pompasını yol edindim.
Ankarada 2 tane doco var 2 side birbirine bağlı. Diğer illeride sormak lazım veya intenet sayfasından bir raştırmak lazım. Zira docolar kesinlikle diğer totalleri sevmiyorlar, her sohbet edişimde bir karalamadır gidiyor.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir