aracımın , 40.000 km bakımı geldi , hatta 40.250 km'de şu an kendisi :) , bu hafta yaptırmayı düşünüyorum,
2 servisten fiyat aldım , birisi 380TL , birisi 420TL fiyat verdi , 420TL diyende sanırım 380'e yapacak
her neyse değişen parçalar ; Yağ (4,5 lt Elf) , Yağ Filtresi , Mazot Filtresi , Hava Filtresi , Polen Filtresi , Karter tıpası
burada paray götüren Mazıt Filtresi arkadaşlar , tam 150TL :x , ne özelliği varsa elimde eskisi duruyor 20.000de çıkan , sadece bir filtre ya altı üstü , bu arada 2 gündür sanayi araştırması yapıyorum , manisanın olanaklarıyla yaptığım araştırmalarda , piyasadan ; Yağ : 55TL (orijinal ELF 4LT ) Yağ Filtresi : 10TL (orijinal renault) , Hava Filtresi : 9TL(EuroFiltre-kaliteli muadil) , Polen Filtresi : 14TL (EuroFiltre-kaliteli muadil), ya ne yaptıysam bir türlü mazot filtresi bulamadım arkadaşlar , piyasada yok , Bizim mazot filtremizin markası DELPHI HDF945 (renault ürün kodu : 7701 062 072). Bu konuyu çok araştırıyorum her yeri arıyacağım bu ürünle ilgili internetten detaylı araştırma yaptım , bazı yerlerde bu ürün var ankarada , istanbulda filan , araştıracağım mutlaka bulurum burayada yazarım zaten, markası DELPHI , hı ne olur ürün aynı ürün kutusu renault olmazda DELPHI yazar ,daha ucuz olsunda önemli değil , çünkü bu mazot filtresi çok para ne gerek var bu kadar ya yazık gerçekten bu parça dışındaki tüm parçaları buldum piyasadan , zaten bu bakımda renault ya gitmeyeceğim bulunduğum yerde , arkadaşlarım var tamirci , onlar değiştirecekler, hoş sanki ne var kendimiz bile yapabiliriz bu işlemleri ama neyse , aslında internetten buldum bazı sitelerden mazot filtresi ama ithal yazıyor yan sanayi yani 50TL diyor ama ben mazot filtresi gibi önemli bir parçada orijinalden yanayım çünkü çok önemli bir filtre , kesin DELPHI alacağım , onuda mutlaka servis fiyatının aşağısına bulurum diye düşünüyorum , olmazsa DELPHI nın fabrikası izmirde oraya uğramayı düşünüyorum bir ara, bu hafta içi tüm işlemler bitirmeyi düşünüyorum , burayada gelişmelerden bilgi vereceğim , arkadaşlarımız bu servisdeki feci fiyatlardan kurtulsun , nasıl olsa garantimiz bitti, bu arada dün aracın lastiklerini ön - arka değişimi yaptırdım , ve rot - balans yapıldı , lastikci 10.000 km daha yapar dedi 50.000 km de değiştireceğim lastiklerimi lastiklerim Dunlop SP01...
ADMiN: Bu konu, benzer iki konunun birleştirilmesinden oluşturulmuş, gereksiz iletiler silinmiştir.