bedava tabi bedava...
henüz motorda kullanılan hava için vergi ödemiyoruz, su için de ödemiyoruz. koyduğum 500-600TL'lik yakıt. Nedirki... ;)
Kaç km/s hız yaptığımızı yazmamıza çok gerek yok bence. Yüksek hız yapsak ortalamalardan belli olur. Benim araç da 4'lü değerlerde geziyor. Ama otobanda 120 km/s altına inmezsem 4.8lt/100km ve üstüne çıkıyor hâliyle.mosengul demiş ki:Arkadaşlar ortalama tüketimleri yazmışsınız ama bu ortamayı, ortalama kaç km/s yaptınız onuda yazsanız iyi olmazmı çünkü ben sizin değerleri gördükçe çıldırıyorum. Benim ortalama tüketimim 100kmde 8,2lt; ortalama hızımda 17,5 km/s Benim değerlerimde bir sorun var mı? Sizlerin şehiriçi ortalama hızınız kaç?
Valla şehir içi 3.6lt. ise tebrik ediyorum. Hele de Ankara şehir içi ise ayakta alkışlıyorum!.spedermen demiş ki:arkadaşlar bende ilk arabayı aldığımda şehiriçi (ama ankara) 4,3 idi ortalamam. şimdi arabam 6000 km oldu. Belki inanması zor ama ortalamam 3,6 ya düştü. Katalog değeri 4,5 veriyor. Bende anlamadım nasıl olduğunu ama bu durumdan gayet memnunum :)
msaltik demiş ki:Murat bu arada benim de ikinci depo fulleme yöntemine göre ortalamam 4.26 lt/100km... (Her ne kadar bu yöntemin de %100 sağlıklı olmadığını düşünsemde...
tam 999.9 km yaptım 42.6lt yakıt aldı son fullemeden itibaren... Yine buna şehiriçi kullanımım da dahil
oguz1 demiş ki:Kabul :Yahoo!:
Şu varki 1.5 lt ye kadar doldurdum ama mazotu göremedim :P 1.9 lt olursa Trabzonun kuymak ve kayganasını yiyemeyecekmiyim.(Şaka, gelme ihtimalim önümüzdeki 2 yılda imkansız, çocuklar büyüyene kadar)
Tam doldururuzda yalnız kaportaya pompacı akıtırsa orada Ankara misket oynarız heralde pompacıyla. Yada hadi kolbastı olsun :shock:
Hangi sebep olursa olsun sabah veya gece, aynı pompa , tam doldur boşalt ve ilk tıkta bırakma ile en sağlıklı sonucu elde edeceksindir.
Birde dün teker havalarına baktım balanstan 1 hafta sonra arkalar öne gelmişti biliyorsun. sonuç önler 29 arkalar 33 olmuş. Değiştirdim hemen havalarını yoksa tüketim artacaktı. Direksiyon birazdaha yumuşadı. Arkaları ben 29 yapıyorum çünkü fazla kişi binmiyor, boş oluyor genelde ve konfor artıyor 29 da. HB olduğu için araç ağırlık merkezi öne daha yakın.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir