oguz1 demiş ki:Ben biraz daha basit yapıyorum ve her depoda tüm değerleri sıfırlıyorum ve deponun dolum lt sini tl sini buluyorum.
Farzedilim 1 depo yakıt aldık ..................................................................................
hesaptan vazgeçtim c.tesi, veya pazar depoyu tekrar fulleyeceğim o zaman tam değedrlerle pc ile gerçekteki sapmayı net yazacağım.
Araştırmalarımsonucu be değerin aracın enjektörlere gönderdiği yakıtı zaman ve miktar olarak sabit bir değerle çarpması sonucu olduğunu buldum. Sapmanın nedeni ise bu değeri araç üreticileri sürücü pisikolojisi düzelsin diye az giriyorlar.
Kilometreler ilerledikçe sapma değeride artıyor.
msaltik demiş ki:ediyo malesef...
Yalnız benim ortama değerlerim son zamanda yükseldi dedimya, belki şimdi doğruya daha yakın ölçüyodur. 3.6-3.7 olan ortalamam 3.9-4.0'e çıktı nedense???
bu arda PO'dan ikinci 100'ümü de aldım işte, 2-3 tane daha alırım. Total'in yakıtı iyice bitsin.
Adaş, dolum esnasındaki farkı gördün mü? ilginç dimi. Depodaki yakıtın ölçülme sistemi ne? ağırlık m? şamandıra mı nedir?
oguz1 demiş ki:oguz1 demiş ki:2,73 ten shell GTL aldım, 863 km yol yapmışım depo 114 tl aldı.
pc 40,6 lt yakıldığını gösteriyor (alınan 42,14lt)
pc ort 4,7lt/100km de 128 krş diyor (gerçekte 4,838 lt/100km 132,09 krş yakmış durumda)
Bu şehir içi ve dışı ortalama tüketim. Evet sonuç sapma Bilkent Shell e göre 3,5 lt civarı ike şu an 1,54 e düştü, kesinlikle Bilkent shell eksik veriyor, konya yolunda aştiyi geçince bulunan shell sapmada biraz daha iyi o yüzden oradan almanızı tavsiye ediyorum. Dış yıkamada ücretsiz. :good:
Pc deki sapma o kadar çok değil eskiye göre, pompalar kesinlikle eksik veriyor. buna emin olun.... Buradada hatrı sayılır oranda eksik olsaydı ostim total docoya devam edecektim.
aylan demiş ki:oguz1 demiş ki:oguz1 demiş ki:2,73 ten shell GTL aldım, 863 km yol yapmışım depo 114 tl aldı.
pc 40,6 lt yakıldığını gösteriyor (alınan 42,14lt)
pc ort 4,7lt/100km de 128 krş diyor (gerçekte 4,838 lt/100km 132,09 krş yakmış durumda)
Bu şehir içi ve dışı ortalama tüketim. Evet sonuç sapma Bilkent Shell e göre 3,5 lt civarı ike şu an 1,54 e düştü, kesinlikle Bilkent shell eksik veriyor, konya yolunda aştiyi geçince bulunan shell sapmada biraz daha iyi o yüzden oradan almanızı tavsiye ediyorum. Dış yıkamada ücretsiz. :good:
Pc deki sapma o kadar çok değil eskiye göre, pompalar kesinlikle eksik veriyor. buna emin olun.... Buradada hatrı sayılır oranda eksik olsaydı ostim total docoya devam edecektim.
:?:
Oğuz'un dediği gibi bilkent shell eksik veriyor yakıtı. ben bu konuyu forumda daha önce belirtmiştim,55lt'lik depoya 55,5 litre yakıt vermişlerdi bana. bende shelli kendi denetim kurumuna şikayet etmiştim.cevap olarak bizim teknisyenlerimiz kontrol etti herhangi bir eksiklik yok dediler ama istersem benimle beraber tekrar kontrol edebileceklerini söylemişlerdi. ama şuda var yakıtı bir depoda 7 litre gibi eksik vermelerine rağmen ben 1 depo v-power-gtl yakıtla şehir içinde 1200 km gittiğim için fazla kafama takmadım.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 55 misafir