Cila Tercihlerimiz ve Uygulamalar

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: Cila Tercihlerimiz ve Uygulamalar

İleti vipsezgin » 11 Temmuz 2009 19:01

elıne saglık serdar abı paylasım ıcın sağolsınsın
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti Serdar » 11 Temmuz 2009 19:22

vipsezgin demiş ki:elıne saglık serdar abı paylasım ıcın sağolsınsın

Fotoğrafda eklemek isterdim ama malesef makinamı yanıma almayı unuttuğumdan dolayı çekemedim cep telde kaliteli çekim yapamıyor.
Şimdi aşağı inmeye üşeniyorum ama yarın son haliyle fotoğraf eklerim
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

İleti samet358 » 12 Temmuz 2009 14:08

ya ben devrim abinin yazısındaki fotografları göremiyorum :unknown: benim pc de mi sorun var ecep ? siz görebiliyormusunuz?
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Bursa

İleti Sevket Arslan » 12 Temmuz 2009 23:21

Ben de fotoğrafları göremiyorum, sanırım forumla ilgili bir problem var.
Boya koruma ve parlatma ile ilgili çoğumuzun yüzeysel bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum.
Bu işle profesyonel olarak ilgilenen kişi ve siteleri incelediğimde Ziebart, Sonax'ın bile "yeterince" iyi olmadıklarını düşündüm.

http://www.detailingworld.co.uk forumunda boya koruma, parlatma, çizik giderme hakkında İngilizce kaynaklara ulaşabilirsiniz.
Türklerden ise Skoda Takımı bu konuyla ilgileniyor, onların adresleri ise: http://www.skodaturkey.com/forumdisplay.php?f=17
Ayrıca DonanimHaber forumlarında da boya koruma meraklılarının bir konusu var, onun da adresi: http://forum.donanimhaber.com/m_7367864 ... ey_/tm.htm

Okuduğum kadarıyla temiz araba üzerine uygulanan işlemler şöyle:
1) kil ve özel sıvı ile araba üzerindeki her türlü dış madde temizlenir.
2) temizlenen boya incelenir ve uygun polish (pasta) el ya da polisaj makinesi ile arabaya uygulanır ve kuruması beklenmeden mikrofiber bezle temizlenir.
3) wax yani koruma kısmı ise yine el ya da makine ile uygulanır, 4-5 dakika bekledikten sonra mikrofiber bezle silinir.

Kısaca işlem böyle fakat detayları için verdiğim adreslere bakabilirsiniz. Yakında yine arabam uzun süre kullanılmayacak, bu yüzden ben bu işlemleri şu sıralar yapmayacağım.
İyi günler! :-)
Sevket Arslan
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp Exp
Kilometre: 33000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KU19 205/40/17
İsim ve Şehir: Sevket Arslan, Adana

İleti Serdar » 18 Temmuz 2009 14:24

Cila uygulularken fotoğraflamak isterdim ama aksilik makinemi yanıma almayı unutmuştum ancak bugün çekme imkanım oldu.

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

İleti anakonda_425 » 18 Temmuz 2009 15:59

Serdar demiş ki:Cila uygulularken fotoğraflamak isterdim ama aksilik makinemi yanıma almayı unutmuştum ancak bugün çekme imkanım oldu.

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Serdar fotolar için teşekkürler ellerine sağlık araba pırıl pırıl parlıyor.Aracın çok güzel birde sunroofu açarak bir foto çekseydin keşke içimdeki sunroof hasretini giderirdim :mrgreen: :D
anakonda_425
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio Grandtour Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCİ 80 HP
İsim ve Şehir: Mert/İzmir

İleti ohhdude » 20 Temmuz 2009 11:34

Bende daha önce Turtle, Carpex gibi pasta ve cila markaları kullanmıştım. Geçenlerde bauhouse dan "The Solution" marka Teflonlu cila aldım ve sonuç mükemmel gerçekten bukadar güzel bi cila görmemiştim. Uygulama yapılan ve yapılmayan yer arasında dünyalar kadar fark var. Arkadaşımın aracının kaputunda çizik vardı kolonyalı mendil ile araç tozlu iken silmişler ve Turtle pasta ile denedik çıkmadı. Bu teflon cilayı sürdük pastanın çıkaramadığı çiziği kapattı. Herkeze tavsiye ederim.
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 valve
İsim ve Şehir: İbrahim/Ankara

İleti alpersa84 » 20 Temmuz 2009 15:33

arkadaşlar bişey sorucam tamponlar nekadar cilalarsanız cilalayın metal kısımlar kadar iyi parlamıyor sanki biraz bulanık bir parlaklık oluyor bu durum sizin araçlardada öylemi yada bunu düzelten bir cila varmı acaba
alpersa84
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: 2009 ClioIII FazII
Motor Tipi & Gücü: 1,4 100bg 16V
Kilometre: 26500
Yakıt: Shell 95 fullsave
Lastik Markası: Dunlop Sport 01
İsim ve Şehir: Alper İSTANBUL

İleti Diablo » 20 Temmuz 2009 23:46

alpersa84 demiş ki:arkadaşlar bişey sorucam tamponlar nekadar cilalarsanız cilalayın metal kısımlar kadar iyi parlamıyor sanki biraz bulanık bir parlaklık oluyor bu durum sizin araçlardada öylemi yada bunu düzelten bir cila varmı acaba

Tamponlar plastik olduğundan dolayı metal kadar iyi boya tutamıyor bu yüzden üzerindeki boya daha sığ oluyor sığdan kasıt boya partikül bazında sacın üzerine daha iyi ve dağılmadan yapışıyor iki malzeme arasındaki statik fark tan kaynaklanan bir durum boyanacak yüzeyler (-) yükle boya (+) yükle yükleniyor bu sayede yüzey boyayı kendine çekerek yüzeye iyice yapışmasını ve sık olmasını sağlıyor metal yüzeyler plastik yüzeylerden daha iyi yüklenebildiği için boya yüzeye daha sık yapışıyor bu yüzden daha parlak bir görünüm oluyor buna yapacak pek fazla bir şey yok.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti alpersa84 » 21 Temmuz 2009 16:00

Tamponlar plastik olduğu için boyayı metal kadar ıyı tutmaması normal ama sanki bu durum vw grubunda fln renault kadar belli olmuyor babamda vw grubundan skoda octavia var onun tamponları cilalayınca gayet güzel metal gibi parlıyor budurum markadan markaya farklılık gösteriyor sanki acaba renault nun işçlik kalitesindenmi kaynaklanıyor diye düşünmeden edemiyo insan sanırım yapabilecek pekte bişey yok,verdiğin bilgiler için teşekkürler herkeze iyi sürüşler
alpersa84
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: 2009 ClioIII FazII
Motor Tipi & Gücü: 1,4 100bg 16V
Kilometre: 26500
Yakıt: Shell 95 fullsave
Lastik Markası: Dunlop Sport 01
İsim ve Şehir: Alper İSTANBUL

İleti Metin » 21 Temmuz 2009 23:52

bugun turtle wax ın swirl&scratch remover ve y,ne turtle wax ın gloss guard ürününü aldım halihazırda elimde olan turtle wax teflon katkılı cila ile birlikte hepsini uygulamayı dusunuyorum.bakalım fırca cızıklerını yok edebılecekmıyım.
bu arada aracı basınclı suyla yıkadıktan sonra kurulamamaktan kaynaklanan sankı sudaki kirec lekesıne benzer lekeler wardı.gaz yagı dahıl bircok sey denedım cıkmadı serdar abinin tavsiyesi uzerıne sirkeli suyla sildim sımdı pırıl pırıl oldu.bu tür şikayeti olanlara tavsiye edilir.
Metin
Moderatör
Moderatör

İleti vipsezgin » 24 Temmuz 2009 20:39

benden size tavsıye ufak lekeler cızıkler varsa cif cok ıyı geliyor en ıyı pasta cıladan daha kuvvetlı çözucu ve hiç çizmiyor :D hadi kolay gelsın ben denedım sonuc süper özellıkle tampon sürtmelrı ve sıyah lekeler ıcın :Yahoo!: bırebır %)
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

hangi cilayı önerirsiniz

İleti ibom » 02 Ekim 2009 08:29

arkadaşlar;arabayı cila yapacağım.hangi marka ve türde cila önerirsiniz.(teflon-silikon) birde arkadaşlar metalik boyaya pasta yapılmaz,cila yapılır diyorlar bu doğrumudur.arabada bazı yerlerde çiziklerde var.fakat ben boya koruması olsun diye cila yapacağım,malum kışa gireceğiz.
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: renault clio alize
Motor Tipi & Gücü: dci 65 hp
Kilometre: 78000
İsim ve Şehir: karaman

Re: hangi cilayı önerirsiniz

İleti Devrim » 02 Ekim 2009 14:01

Ben, aracımı ilk aldığımda bir gazla Renault'nun orjinal şişesindeki cilayı aldım (bej renkte, süt içinde ezilmiş bebe biküvisi kıvamında bir ürün). :D

Yani normal çerçevede iş görüyor. Öyle "aman illâ bunu al" diyeceğim bir ürün değil. Ama teflon içerikli olanları ben de çok merak ediyorum!.

Akşam fotoğrafını koyarım burada!.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: hangi cilayı önerirsiniz

İleti ibom » 02 Ekim 2009 16:42

Devrim demiş ki:Ben, aracımı ilk aldığımda bir gazla Renault'nun orjinal şişesindeki cilayı aldım (bej renkte, süt içinde ezilmiş bebe biküvisi kıvamında bir ürün). :D

Yani normal çerçevede iş görüyor. Öyle "aman illâ bunu al" diyeceğim bir ürün değil. Ama teflon içerikli olanları ben de çok merak ediyorum!.

Akşam fotoğrafını koyarım burada!.

kaportacı metalik boyalı arabalara pasta yapılmaz.yalnız cila yapılır dedi.sen bu fikre katılıyormusun.(senin araba metalik boyalımı.)saygılar akademisyen hocama.
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: renault clio alize
Motor Tipi & Gücü: dci 65 hp
Kilometre: 78000
İsim ve Şehir: karaman

ÖncekiSonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir