msaltik » 01 Ekim 2009 15:34
dışarıdan kastınız sanayi'deki renault "ustaları" ise bariz fark var. Ben Bosch'a bi gidecem dediğim gibi, en azından fikir alacam. Servistekileri bildikleri tek numara değiştir-tak. Adam kafa yormuyo...
Arabayı götürdümya arka lastiklerin aşınmasıyla ilgili, adam doğru dürüst ilgilenmiyor bile, bunda bişe yok, yoldandır diyo. Kerpetenle laf alıyorum, ben sorunca bişeler söylüyo, diyorum balans olur mu? yok diyo yoldandır yoldan. Bunaldım dedimki, ya Tayyip'i mi bulayım, o mudur suçlu o zaman, bütün herkes aynı yoldan gidiyo bi tek bende mi aşınma oldu? Ondan sonra balans yaptırınca arabada balans malans kalmadığını da gördüm zaten.
haa bi de şey var. Adama dedimki, bazıları dingille alakalı olabileceğini söylediler ne diyosun, ona bi baksak? yok diyo, başka bi müşteri daha vardı senin tarafa giden o da 5 kişi gidiyodu, onun da arka lastikleri erimişti, o da Clio3'tü, yoldandır diyo yine. O yoldandır dedikçe ben uyuz oluyorum zaten. Onun değerlerini ölçtük gönderdik, tolerans sınırı içinde dediler bize. "İstersen" seninkileri de ölçeriz göndeririz ama uzun sürer (yani yaptırma, uğraştırma, iş çıkartma bize)
dedim ya usta sensin, ister misini var mı? varsa öyle bişe baktıralım, sen beni yönlendireceksin dedim. bişeler geveledi, o sırada başka biri lafa girdi, arkamı bi döndüm usta yok...
Böyle olunca bunalıyorum ben, senin sanayi'deki ustadan farkın olması lazım. Hem çok para veriyorum, hem uyuz oluyorum, hem de cevap alamayınca kafam rahat etmiyo. En son o Michelin bayisindeki çocuğa balans yaptırırken olayları sordum, çocuk takır takır anlattı, kendinden emin, net cevaplar verdi. "Yalan" bile olsa güven sağladı bende.
HAAAAAAAAAAA bişe daha söyliyim, o Michelin'deki delikanlı kardeşim, bana lastik satmaya uğraşmadı, beni paniğe sürüklemedi. Abi bunun stepnesi orjinal lastik ve sağlam, sen bunun yanına al bitane daha, boş yere masraf etme dedi. Ama servisteki görevli, "kış geliyo, lastik verelim sana, araç arkadan aşınmışsa arkadan daha çok savurur" gibisinden laflar edip durdu.
Bosch servisi aynı paraya yapsa bile oraya giderim belki, bi konuşacam... Bunlar kazanmasın... Triger'in değiştiği 60000'e giderim belki. Hem zaten şu da var. birçok parçanın üreticisi zaten Bosch. Onun ötesinde ABS'yi bulan Bosch, ESP'yi bulan Bosch, hatta dayımın demesine göre bazı parçaları firmalar adına Bosch üretiyor..