[Servis] İçinize siniyor mu?

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

[Servis] İçinize siniyor mu?

İleti msaltik » 01 Ekim 2009 12:15

Araçlarımızı belirtilen km'lerde bakımlara götürüyoruz. Ben eski benzinlim gibi 15000'de bir gidiyorum bakıma. önceki dizeller 10000'de bir... Sormak istediğim şu. Yapılan işlemler belli zaten, yağ değişiyo, filtreler değişiyo, falan filan. Ama bunlar dışında araba gerçekten dikkatli bir şekilde gözden geçiriliyor mu? Geçirilmesi gerekir mi?

Örnek vermek gerekirse aracımı 19.09.09'da 30bin bakımına soktum. Diğer başlıkta açmış olduğum konu üzerine arka lastiklerim çok aşındığı için (3.0mm'ye düşmüş) lastiklerin değişilmesi gerek diye bir ifade yazılmış sadece. Ama ordan hiçkimse gelip de bak böyle bi durum var, niye oldu, şuna dikkat et, şurasına bi bakalım demedi. Yazmışlar kağıda vermişler. Ustayı zorla ben buldum da sordum, balans malans bakalım. yok diyo balansı vardır bunun. Başka bi yerde bi yaptırdım, lastiklerde balans malans kalmamış.

Ya da ne biliyim bakım demek sadece yağ-filtre değişmek midir? Ya da sileceklerin çalışıp çalışmadığını mı kontroldür. Uzun yolda 4 can daha taşıyarak kullandığım için özellikle frenleri sordum. İyi mi diye? iyi dedi ama son olaylardan sonra ona da güvenemedim?

Özet, benim içime çok sinmemeye başladı, ne diyorsunuz?
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

Re: İçinize siniyor mu

İleti msaltik » 01 Ekim 2009 14:30

kendi başlığıma mesaj yazayım,

ben bu tarz servis saçmalıklarından sonra, aracımı garantisi bitmese bile Bosch servislerine götürmeyi düşünüyorum. Zaten garantiden bişe anlamıyorumki arkadaş, onu soruyosun sarf, bunu soruyosun sarf, yok bunun garantisi 6 ay, yok bunun garantisi 7500km. Böyle garanti mi olur ya.

Zaten adam sorunu kabul etmemek için elinden geleni yapıyor. Silecekler ses yapıyodu, değiştiler. Değişilenler bu sefer süpürmemeye başladı. bi daha götürdüm, garantinin garantisi olmaz dediler, ilk 6 ay geçtiği için garanti bitmiş dediler. Ben ne biliyim dandirik bi parça takmadığınızı dedim, o zaman da savunmaya geçti güya. En son bende gittim Hepsiburada'dan aldım 8TL'ye, onlardan alsam sadece silgiyi değişmeyecekti, ilk arabamda yaptığım hata gibi 90TL geçireceklerdi.

Yani demem o ki, bu garanti ayağına zaten bakımlardan geçiriyolar bize, en son 30000 bakımın 430TL tuttu, 80TL'si işçilik... Bosch servisiyle henüz görüşmedim, cumartesi günü gidip onlarla fiyat ve hizmet konusunda görüşmeyi düşünüyorum. Ben nasılsa 4 ayda bir bakıma girecem. 15000km hemen geliyor. 45000 bakımını Bosch'ta yaptırırım heralde fiyat da uygun olursa, en azından Bosch parça kullanmış olurum

bu tarz bi tecrübesi olan var mı?
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti oguz1 » 01 Ekim 2009 15:05

Murat garantin bitmediyse servisten şaşma, çok önemli.

Garantin bittiğinde dışarıdaki özel servislerde yaptırabilirisn. Sen dizel kullanıyorsun zaten yakıtta kazanıyorsun. Serviste garanti süresince kazanman çok önemli değil. Ben 1500 tl lik aracın değişik yerlerinde parça değiştirdim. Ama artık 2009 ocakta garanti bitti. Bakalım dışarıyla yetkili servis arasında çok ucurum yoksa yine yetkili servise devam.
Ankara mais.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti msaltik » 01 Ekim 2009 15:34

dışarıdan kastınız sanayi'deki renault "ustaları" ise bariz fark var. Ben Bosch'a bi gidecem dediğim gibi, en azından fikir alacam. Servistekileri bildikleri tek numara değiştir-tak. Adam kafa yormuyo...

Arabayı götürdümya arka lastiklerin aşınmasıyla ilgili, adam doğru dürüst ilgilenmiyor bile, bunda bişe yok, yoldandır diyo. Kerpetenle laf alıyorum, ben sorunca bişeler söylüyo, diyorum balans olur mu? yok diyo yoldandır yoldan. Bunaldım dedimki, ya Tayyip'i mi bulayım, o mudur suçlu o zaman, bütün herkes aynı yoldan gidiyo bi tek bende mi aşınma oldu? Ondan sonra balans yaptırınca arabada balans malans kalmadığını da gördüm zaten.

haa bi de şey var. Adama dedimki, bazıları dingille alakalı olabileceğini söylediler ne diyosun, ona bi baksak? yok diyo, başka bi müşteri daha vardı senin tarafa giden o da 5 kişi gidiyodu, onun da arka lastikleri erimişti, o da Clio3'tü, yoldandır diyo yine. O yoldandır dedikçe ben uyuz oluyorum zaten. Onun değerlerini ölçtük gönderdik, tolerans sınırı içinde dediler bize. "İstersen" seninkileri de ölçeriz göndeririz ama uzun sürer (yani yaptırma, uğraştırma, iş çıkartma bize)

dedim ya usta sensin, ister misini var mı? varsa öyle bişe baktıralım, sen beni yönlendireceksin dedim. bişeler geveledi, o sırada başka biri lafa girdi, arkamı bi döndüm usta yok...

Böyle olunca bunalıyorum ben, senin sanayi'deki ustadan farkın olması lazım. Hem çok para veriyorum, hem uyuz oluyorum, hem de cevap alamayınca kafam rahat etmiyo. En son o Michelin bayisindeki çocuğa balans yaptırırken olayları sordum, çocuk takır takır anlattı, kendinden emin, net cevaplar verdi. "Yalan" bile olsa güven sağladı bende.

HAAAAAAAAAAA bişe daha söyliyim, o Michelin'deki delikanlı kardeşim, bana lastik satmaya uğraşmadı, beni paniğe sürüklemedi. Abi bunun stepnesi orjinal lastik ve sağlam, sen bunun yanına al bitane daha, boş yere masraf etme dedi. Ama servisteki görevli, "kış geliyo, lastik verelim sana, araç arkadan aşınmışsa arkadan daha çok savurur" gibisinden laflar edip durdu.

Bosch servisi aynı paraya yapsa bile oraya giderim belki, bi konuşacam... Bunlar kazanmasın... Triger'in değiştiği 60000'e giderim belki. Hem zaten şu da var. birçok parçanın üreticisi zaten Bosch. Onun ötesinde ABS'yi bulan Bosch, ESP'yi bulan Bosch, hatta dayımın demesine göre bazı parçaları firmalar adına Bosch üretiyor..
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 01 Ekim 2009 17:11

Haklısın abi sen de kendince.

Yalnız, bizim buradaki ustalara ne sorsam detaylı anlatıyorlar. Sanırım servis değil de orada çalışanla ilgili belki. Biraz şansızlıktandır belki diye düşündüm. Ben de bugünlerde gideceğim 30bin bakımına. Bilmiyorum belki aynı muameleyle ben de karşılaşacağım, bakalım...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti CHIEF » 01 Ekim 2009 17:32

Benimde arabam şu anda garantide ama bitince kesinlikle yetkili servise gitmem.
Nedenide şu : yıllardır gözlemlediğim kadarıyla yetkili serviste işi iyice ögrenen ustalar o servisten ayrılıp dışarda dükkan açıyorlar.O nedenle servislerde işi çok iyi bilen usta sayısı azalıyor.Birde yoğunluk eklenince ilği alaka azalıyor haliylen.
CHIEF
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1,2 Aut. LPG
Kilometre: 35
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Mıchelin
İsim ve Şehir: Bitki Hayvan

İleti semih89 » 01 Ekim 2009 23:12

Servis kim ne derse desin o dediğiniz işleri kesinlikle yapmaz en yetkilisi bile olsa. atıyorum 15000 bakıma girdiniz değişecekler bellidir işte yağıdır suyudur filtredir vs . onlara bakılır üzerine sizin ekstradan belirttiğiniz birşey varsa ona bakılır. sırf denemek için mesela servise sokmadan önce plaka lambalarını sökün , alırken emin olun o şekilde geri verilir. çok şans eseri birşey olmazsa tabi.. hanı size verilen formda sözde işte herşeyine bakıldığı ve bakılan işlere tik atıldığını görürsünüz. aslında adam kalemi eline alır ve en üstten alta doğru çizer olay budur. ben bu yüzden çoğu işi kendim yapmaya çalışıyorum. 10luk lokma ve t20 torx uç ile Renault unuzu neredeyse komple dağıtabilirsiniz :) hee bunları tahmini falan da söylemiyorum daha önce yetkili Renault servisinde de çalıştım. her servis bir değil tabi ama. işi yaparken müşteriyi aracının başında tutmayıp orada burada kahve içiren internet kullandıran servise gitmem ben . aracımın işini görmek isterim hatta gittiğimde ustaya da yardım ederim. park sensörünü o şekilde taktık mesela :) özellikle turuncu istememe rağmen adamlar mavi getirmiş en basidi durmasan takacaklar :
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti msaltik » 02 Ekim 2009 05:36

amelelik çok, o yüzden başlığı "içinize siniyor mu" diye yazdımya. Hem fazla para veriyorsunuz, hem güvenemiyorsunuz. Aha işte benim ekstra yazdığım konuya adam bakmamıştı bile, ısrarcı olunca haa varmış dedi, sonra bi neden uydurdu ve beni yolladılar. Araştırma maraştırma yok
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti ibom » 02 Ekim 2009 07:07

serviste piyasada iş yapamamış kapasitesiz ustaları çalıştırıyorlar.arabayın başında duramıyorsun.servis olayı benim de içime sinmiyor.
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: renault clio alize
Motor Tipi & Gücü: dci 65 hp
Kilometre: 78000
İsim ve Şehir: karaman

İleti msaltik » 02 Ekim 2009 08:19

bi de o arabanın başında duramamak nedir yaaa, böyle salak bişe olabilir mi? ben belki ustaya!!! bişe danışacam, belki problemi daha iyi anlatacam. İlk girişte yazıyolar sıkıntıları onlar komik oluyo zaten.

Bi keresinde bana şey yazmışlar, şikayet bölümünde. "Ön taraftan cik cik şeklinde ses geliyor" :D :mrgreen:

yapmayın daaaaa

bu durumu bildirmek lazım aslında merkeze. Böyle olmaması lazım, haaaaa bu arada geçen dikkatimi çekti, artık paravan indiriyolar, uzaktan görme şansın da yok
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti ibom » 02 Ekim 2009 16:52

msaltik demiş ki:bi de o arabanın başında duramamak nedir yaaa, böyle salak bişe olabilir mi? ben belki ustaya!!! bişe danışacam, belki problemi daha iyi anlatacam. İlk girişte yazıyolar sıkıntıları onlar komik oluyo zaten.

Bi keresinde bana şey yazmışlar, şikayet bölümünde. "Ön taraftan cik cik şeklinde ses geliyor" :D :mrgreen:

yapmayın daaaaa

bu durumu bildirmek lazım aslında merkeze. Böyle olmaması lazım, haaaaa bu arada geçen dikkatimi çekti, artık paravan indiriyolar, uzaktan görme şansın da yok

servislere böyle giderse yalnızca garanti kapsamındaki araç sahipleri (mecburen) giderler.arabayın başında duramamak ne demek yav.böyle şey olurmu.ben servis haricinde, gittiğim ustanın başından ayrılırsam rahat edemem.başında dikilirim. arabama ne yapıldığını görmem lazım.
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti msaltik » 02 Ekim 2009 18:13

bunu bildirmek lazım işte, toplanalım forum olarak aynı mesajı atalım merkeze
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Bayram » 03 Ekim 2009 01:59

Ben bu yazın 15.000km bakım için yetkili servise gittim.
Aslında gitmeyi gerektiren bir durumda yoktu.
Ben 11.000km'de almıştım benden önceki sahibi 7500km'de sensi dolduğu için bakı yaptımış yani yağ değişimi ve kontroller

Bi hevestir giitim yetkili servise.
Motor yağı
yağ filitresi
hava filitresi
polen filitresi
%25 indirimli 190TL ödedim.
Bujiye gerek yok durumu iyi dediler.
Benzin filitrsi neden değişmedi dedim bunda yok dediler.(forumdan Diablo arkadaşımızın dediğine göre 120.000km'de bir değişirmiş)

Çok merak ettim işçiliği neye istinaden aldılar.
Carrefour'dan ya ve filitreyi alsam zaten bedava değişim yapıyorlar :D
hava ve polen filitresini bende değiştiririm
Frenleri açmadılar bile
belki ben agresif kullanıyorum ve balataları bitirdim ne malum
düşünün balatalara bakayan artık şunada bakmadılar diye yazmayım anladınız siz

Ama yetkili servise tekrar gidermiyim bunu düşündürücü bir konuşma geçti servis yetkilisi ile
aracın garantisi bitse bile yıllık bakıma giderseniz (km yapmamışsanız sadece yağ değişimi olsa bile) araç arıza yaptığında %40 civarında renault bir indirim sağlıyormuş.
Sadık müşteri gibi bir durum
Gerçekten yaparlarmı böyle birşey bilmem ama yetkili 1-2 örnek verdi.
Neyse bakacağız artık ama 40-50TL fark edecekse yetkili servise devam en azından bakım sonrası bir sorun oluştuğunda tepesine binecek birilerini bulmak daha kolay diye düşünüyorum
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ibom » 03 Ekim 2009 12:09

diğer şehirlerdeki ustalar iyi olabilir ancak ben buradakilerden memnun değilim.
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti msaltik » 05 Ekim 2009 10:15

usta olayı sakat, bizde "usta" kelimesi yanlış anlaşılıyor heralde. Benim aklıma "usta" deyince, "güven" gelimesi geliyor. O adam o işin ehli olacak, ustası olacak. Seni konuşturmıcak. Ama bizde tam tersi, usta güven vermiyor, ondan önceki usta ayrıldığı için statü olarak "usta" olmuş. "Usta" kadrosu yani. Adam kadro olarak usta, yetenek, bilgi, beceri olarak değil. Bu heryerde böyle, sadece bizimkiler değil...
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 94 misafir