Arkadaşlar selam...
Bugün patlak lastiği yaptırıp, önleri arkaya arkaları da öne taktırdım idareten... Fakat lastikleri kısa zamanda yenilemem gerek.
Lastikçideki usta bana özellikle Kumho KW17'yi tavsiye etti. Elinde tüm lastikler vardı. Zaten Michellin bayisi idi. Sohbet ettik, Brigestone, Continental, Dunlop,Kumho, Michelin vs... Belki kışa giriyoruz diye bahsetti ilk önce. Ben, uzun yolculukları daha çok yazın yapıyorum, yazın o sıcak asfaltta bu lastiklerden endişem olduğunu belirtsem de tavsiye etti. Birim fiyatı 100-105 TL mi ne... Brigdestone kadar sert değiller. Hatta aracımdaki (fabrika) Dunlop Sport01'ler kadar bile sert değiller. Ama sanırım Michelin'in kış lastikleri kadar da yumuşak değiller.
Diş derinliği çok hoşuma gitti aslında. Bizim aracı ilk aldığımda mevcut Dunlop'ların dişleri bu kadar derin gelmediğini hatırlıyorum. Bu daha bir derin ve geniş aralıkları var. Neyse... Kış için testlerde fena değil, zaten kış (kar) lastiği diye geçiyor. Bir sitede de 4 mevsim ibaresi gördüm. O içimi biraz rahatlattı. Ama benim aklımı kurcalayan yazın ne olacağı...
:o
Bu seriden kullanan var mı ve fikirleriniz nelerdir?...