Devrim » 28 Temmuz 2009 16:28
Selamlar...
Aracımı kendim yıkarım ama çoğu zaman bir yerde yıkatmak icabedebiliyor. Şu fırçaları olan makinalara girmiyorum. Basınçlı su ile yıkatıyorum sadece. Ama kaborta üzerinde zamanla biriken yağ bazlı lekeler salt su ile temizlenmediği için kimyasal ürünlere ihtiyaç duyuluyor.
Çok önceleri birkaç kez uğradığım bir yıkamacı şunu yapıyordu; Önce aracın üzerine bir sıvı püskürtüyordu. 3-5 dakika bekleyerek sıvının aşağı doğru süzülmesini bekliyordu ve sonra basınçlı su ile aracı duruluyordu. O maddenin ne olduğunu hiç bilemedim. Neyse...
Son zamanlarda, evime çok yakın bir M-Oil istasyonunun yıkamacısında da benzer ama az farklı bir uygulama yapıyorlar; Önce -ıslatmaksızın- aracın üzerine bir tür köpük püskürtüyorlar. Gerçekten çok ufak partiküller şeklinde düzensiz olarak püskürüyor. 5-6 dakika beklenirken köpük, aşağı doğru süzülüyor ve kir olarak ne varsa aşağı çekiyor. Bakınız fotoğraflar... Sonra araç basınçlı su ile tamamen durulanıyor.
Normalde sorun yoktu. Ta ki o köpüğün, -yakındaysanız eğer- genzimi çok yaktığını ve aracın arkasına yapıştırdığım üç boyutlu 1.5DCI harflerine zarar verdiğini farkettiğim âna kadar.
Bu yöntemle hiç yıkatanınız ve/veya bunun hakkında bilgisi olanınız var mıdır? Çok sert bir kimyasal gibi görünüyor. Boyaya veya ondan önce cilaya vs. zararlı mıdır?...
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.