Otomobil içi temizlikte dikkat !

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Otomobil içi temizlikte dikkat !

İleti thpozitif » 30 Temmuz 2009 20:13

Arkadaşlar ikinci el olarak aldığım aracımın konsolundaki havalandırma ayarları, radyo vb. olan bölümün plastiğinin mesela havalandırma ayarlarının yapıldığı yuvarlak düğmelerinin kenarlarının kaplamasının hafiften kalkmış olduğunu farketmiştim. bu problem değil tabii ki de ama bugğn araç içi temizlik yaparken farkettim; o kaplaması kalkmış olan kısımlar kimyasal içeren herhangi bir madde ile temas ettiğinde daha da soyuluyor. ben araç içi temizlik için ıslak mendil gibi uv korumalı parlatıcılı ıvır zıvırlı bir mendil aldım. bugün onunla temizlerken farkettim. bilginize. kendiniz temizlerken veya oto yıkamaılara götürdüğünüzde aracı uyarın temizleyecek olan kişiyi. sadece nmli bir bezle temizlik yapsın o kısım için.

belki de aldığım mendilin içindeki kimyasala has birşeydir.
thpozitif
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Clio III Authentic
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: tufan istanbul

Re: Otomobil içi temizlikte dikkat !

İleti samet358 » 30 Temmuz 2009 22:22

thpozitif demiş ki:mesela havalandırma ayarlarının yapıldığı yuvarlak düğmelerinin kenarlarının kaplamasının hafiften kalkmış olduğunu farketmiştim.

aynen öyle, benimde aynı noktada çok küçük bi soyulma olmuş, bende artık ıslak mendil kullanmıyorum orda.. nemli bez..

aslında şuda var, tamamen soyulsa o mat kısım, altından çıkan da güzel parlak bi renk :) ama daha yeni arabalarımız, mat kalması daha iyi..
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Bursa

İleti oguz1 » 31 Temmuz 2009 07:55

Daha önceden adanalı bir arkadaşında aracında böyle bir soyulma olmuş ve garantiden değiştirmişti.
Aracın içine eski aaracımdan tecrübe olarak sadece pamuklu bezle siliyorum(eski fanila ;) ) Kimyasal kullanmamak lazım su ve pamuklu bez yeterli bence.

Parlatıcı kullanmıştım eski aracımda ve her 1-2 haftada bir kullanmak gerekiyordu yoksa toz oluyordu ve çıkartmak istediğindede çıkmıyordu.

Araç dışını ayda bir şampuanla yıkıyorum diğer zamanlar müsait bir yerde kendim temizliyorum. Onunla zaman geçirmek güzel oluyor. Araç içi çakmak adaptöründen süpürge var, çok işe yarıyor. :good: Birde glade nin jel kokusunu aldım, mis gibi. :good:

Kazasız günler.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti Devrim » 31 Temmuz 2009 15:11

Evet, ben de yumuşak bir bezle siliyorum konsol bölgesini. Göğüs ve torpido bölgesi için ayrı bir bez ve parlatıcı bir spreyle siliyorum; unuttum ismini. Zaman zaman koltukları da nemli bezle "şöyle bir" siliyorum.

Fakat konsol bölgesini (tüm plastik alan ve direksiyon, vites, el freni vb. yerleri) ayda bir hafif sabunlu bez ile siliyorum. Çünkü sürekli el değer yerlerde yağ birikir. Bu da pisliği ve bakteriyi çeker. Koltukları da ayda bir bizim hanım temizler. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti vipsezgin » 01 Ağustos 2009 10:25

polen fılıtreısnı sökmeyı ögrendım aklıma geldıkce cıkartık dukkandakı fön makinası ile temızlıyorum sonrada parfum sıkıyorum klamayı yada havalanrmayı acınca ohh serın serın mis gbı kokuyor :mrgreen:
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 95 misafir