Gerçi yukarıdaki iletilerde toplam olarak konu anlatılmış. Yine de son iki gündür uğraştığım plaka işi sayesinde bir iki fotoğraf çektim, anlatıma yardımı olur diye...
Benim aracımdaki de servisin reklamının olduğu plakalık idi.
Plakalık, iki vida yardımıyla tampona tutturulmuştur. Cep kılıklı plakalığa plakamız önce oturtulur, sonra aşağı doğru bastırılarak üst tarafı arkaya doğru yaslatılır. Bırakıldığında plakalık yukarı doğru yerleşecektir. Fakat plaka o haliyle gevşek kalır. Sıkıştırmak için benim takoz dediğim minik plastik aparatlar kullanılır.
Aşağıdaki fotoğrafta (plakanın var olduğunu düşünün), daireyle renklendirilmiş noktalarda takozlar yer almaktadır.
(Bu takozlar da, renkli noktaların hemen az üstündeki yerlerinden kırılarak çıkartılıyor ve plaka yerleştirildikten sonra aşağıdan oralara sokuluyor.)
[ img ]Aşağıdan görünümü:
[ img ][ img ]Bunları çıkartmak için, üst taraftan üzerinde reklam yazıları olan plastiği esnettip takozu görerek bir tornavida yardımıyla aşağı ittirebilirsiniz.
[ img ]Bu sayede minik takoz, aşağıdan çıkacaktır. Çekip çıkartabilirsiniz.
[ img ][ img ]Aşağıdaki fotoğrafta plakayı yukarıda tutan plastik iticiyi görüyoruz. Plakayı el gücüyle aşağı iterip yukarı kısmını plakalıktan kurtarabilirseniz çıkartabilirsiniz.
[ img ]Plakalıklarla işim olmayacağından ben kırarak çıkarttım plakayı. Sonrasında fotoğrafladığım için plakasız bir anlatım oldu. :)