aydinkaragoz » 24 Mayıs 2009 22:07
Tekrar merhaba , 30.000 km bakımını dün yaptırdım , toplam 153TL tuttu , tabi ilk başta %25 indirim de dahil olmak üzere 195TL rakam çıkardılar , hemen ilgili firmanın sahibi olan şahsın yanına koştum :) tanıyor olmamın da verdiği rahatlıkla indirim yaptırdım ve 150 TL ye anlaştık , yapılan işlemler ve kullanılan parçalar arasında ;
Hava filtresi , Polen Filtresi , Yağ Filtresi , 5 Lt yağ 5W 40 ELF (Kutulu Orjinal kutusunda , artık 10W 40 ları kaldırmış renault bu yağ kullanılıyor) , Renaul Disk - Balata Temizleyici sprey..
Yapılan İşlemler ; Periyodik işlemler + 4 tekerin sökülmesi spreyle temizlenmesi , ön ve arka balataların kontrolü , ön balatalara özel balata spreyi haricinde würth in bir spreyini kullandılar, önden gelen ses şikayetimide belirttim , pimlere bahsettiğim würth ün spreyinden kullandılar yağladılar, direksiyon açı kaptörüne açı öğretilmesi clip ile bir önceki gittiğim servis direksiyon kolonunu sökmüştü ses için , adamlar bu işlemi yapmamışlar , onun için tekrar öğretme işlemi yapıldı. Ses içinse yol tecrübesine çıktık , yapılan yağlama işlemleri ve gresleme işleminden sonra sesin kesildiğini fark ettik , ama usta ve bende bu işlemin kesin bir çözüm olmayacağını biliyorduk , çünkü bu sıkılan sprey ve yapılan yağlama işlemi bir süre sonra özelliğini kaybetmeye başlaycaktı hatta ben bakımın üzerinden sonra 200 km daha yol yaptım dünden beri sanki biraz önce aracı park ederke o sesi yine duymaya başladım gibi bişey oldu :D bana bu konuda önerilen yaptıkları bir işlem varmış , tornacıda bir şekilde sanırım delinme işlemi yaparak ve pim takarak , bu sesi önlüyorlarmış ama işlem prosedür dışı olduğu için ben bunu yaptırmadım , balatalarım kontrol edildi ve balatalarım daha çok iyi durumda olduğu söylenildi , bu problemle ilgil forumdan edindiğim bilgiye göre ustaya yapışkanlı yeni nesil balata tipiyle bu sorunun başka araçlarda ortadan kalktığından bahsettim , oda mantıklı olabileceğini söyledi ve yapışkanlı balatayı ve normal balatayı yedek parçadan istedim ve inceledim , yapışkanlı balatanın parça kodu = 7701209164 arkadaşlar kutusunun üzerindede modus ve clio III yazıyor diğer normal balatada , modus , clio III , kangoo yazıyor , bana değiştirelim o zaman dediler ve yapışkanlı balatanın takımı 91TL ymiş bende benim balatalar iyi olduğu için değiştirtmedim ve bu parayı vermek canım istemedi çünkü o sesin bu yöntemle geçeceğinden emin değilim , o yüzden biraz daha bekleme kararı aldım sanırım tolga arkadaşımızdı onun bu konuda tecrübelerinden yola çıkarak sonra yine değiştirebilirim balataları diye düşündüm,
ve böylece 30.000 km bakımını tamamladım arkadaşlar, bakımı yaptırdığım yetkili servis Manisa Ordu A.Ş , manisada olan arkadaşlar için fiyat konusunda yardımcı mutlaka olurum , belki ben biraz daha ısrar etseydim bakım fiyatını 125TL ye bile düşürebilirdim :D ama neyse artık.. Herkese kolay gelsin..