Devrim demiş ki:freemanisa demiş ki:...Kuş arka sol kapının tavana yakın tarafına pislemiş ve ben farkedemedim. Boyayı biraz kaldırmış...Bir yerlerde yazmıştım, tekrar yazayım; Hemen her sabah (eğer vaktim sıkışık değilse) arabaya binmeden önce etrafında bir tur atarım kuş pisliklerini kontrol için.Diablo demiş ki:...özellikle kuş pislikleri gördüğünüz an üşenmeden temizleyin :)
Aracımda şu "ıslak mendil" dedikleri kolonyalı mendillerden bulunduruyorum. Asıl amaç kendimiz için. Ama eğer aracın üzerinde kuş pisliği varsa, bu mendiller çok işe yarıyor. Akşam saatlerinde (üzerinde yaprak olsun olmasın) bir ağacın veya (üzerinde kuş olsun olmasın) elektrik hatlarının altına parketmişsem, ertesi gün mutlaka pislikleri önce mendille ıslatır, 15-20 saniye sonra da komple temizlerim.
Sizin de yöntemleriniz vardır, anlatayım dedim...
Kuş pislikleri kimyasal olarak anında aşındırabilecek asidik bir madde içerdiğinden dolayı önce pisliğin olduğu yeri ıslatarak bir peçete yada mendille yumuşamış pisliği dağıtmadan almak önemli silmek kafi olmuyor çünki yine boyanın üzerinde kalıp o bölgeyi matlaştırma tehlikesi var sildikten sonra bol su ile ovalayarak yıkamak lazım onun için ben arabada sürekli su bulunduruyorum çok işe yarıyor.