Spam/Bot Üyelikler Hakkında

Forum'a ve kullanımına ilişkin bilgiler, tipik forum kuralları ve yönetim duyuruları.

Spam/Bot Üyelikler Hakkında

İleti Devrim » 15 Ekim 2021 15:36

Arkadaşlar merhaba.

Baktım üye listesine ve "Aman Tanrım! Nasıl benden fazla mesajı olabilir bir insanın?" dedim ama insan değilmiş meğer, botmuş.

Son zamanlarda (yıllarda) botların saldırısına uğradık. Kusura bakmayın. Ortalık kirlendi biraz. Erim Hocam bilmiyorum, üye kaydı noktasında daha etkin bir çözüm ne bulabiliriz bu iş için?

Ben, mesaj sayısı en yüksek olanları uçurdum iletileriyle beraber ama temizlenecek daha çok bot, mesaj ve konu var.

Görüşmek üzere.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Spam/Bot Üyelikler Hakkında

İleti maliulkat » 18 Kasım 2021 13:09

ilgin için teşekkürler. Çünkü gerçekten güzel ve değerli paylaşımlar yapılan bir site. Özellikle senin eski resimli paylaşımların sayesinde arabamın her parçasını söküp takar oldum :D :D
maliulkat
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 DCI
Kilometre: 125000
Yakıt: opet eurodizel
Lastik Markası: lassa
İsim ve Şehir: kayseri

Re: Spam/Bot Üyelikler Hakkında

İleti erim » 22 Aralık 2024 20:33

Devrim demiş ki:Arkadaşlar merhaba.

Baktım üye listesine ve "Aman Tanrım! Nasıl benden fazla mesajı olabilir bir insanın?" dedim ama insan değilmiş meğer, botmuş.

Son zamanlarda (yıllarda) botların saldırısına uğradık. Kusura bakmayın. Ortalık kirlendi biraz. Erim Hocam bilmiyorum, üye kaydı noktasında daha etkin bir çözüm ne bulabiliriz bu iş için?

Ben, mesaj sayısı en yüksek olanları uçurdum iletileriyle beraber ama temizlenecek daha çok bot, mesaj ve konu var.

Görüşmek üzere.

Sevgili Devrim Hocam,
Uzun zaman oldu. Sitemizde ben de arada bir girip temizlik yapıyorum. Üyelik serbest olunca, gerçekten de sıkıntılar başlıyor. Ben de spam mesajları silmeye çalışıyorum. Arkadaşlarım da sağolsun sizler gibi silmeler yapıyor. Belki siteye mesaj yazarken Ülkemize ait Türkçe bazı sorular sorup cevaplamasını isteyebiliriz. Bu eskiden daha kolaydı tabii :) şimdi Soruları yapayk zeka ile kolaylıkla cevaplayabilirler :)
Belki bot hesaplara karşı, otomatik mesaj yazmanın önüne geçebiliriz bu şekilde, ancak buradan reklem yapmak isteyen organik takipçilerin mesajlarını engelleyemeyiz. Burada da yapılacak tek şey IP filtrelemesi yapmak olabiliir. Ülkemiz harici dışarıdan mesaj yazmayı engeleyebiliriz. Sadece mesajları okuma yetkisi verirriz. Ancak mesaj yazdırmayız. Bu da bir çözüm. Bunlar için biraz kodlama gerekecek maalesef :) Bu da biraz uzun sürebeilir.

Hepinize mesaj yazmayı çok özlemişim.
Umarım herkes iyidir, sağlıkları yerindedir. Hepinize sevgi ve saygılarımı iletiyorum..
erim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: CLIOIII-DYNAMIQUE
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85 HP
Kilometre: 91000
Yakıt: Shell Nitro+
Lastik Markası: Goodyear Efficientgr
İsim ve Şehir: Erim-İSTANBUL-Şişli

Forum ve Kullanımı Hakkında

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir