Kapılara Hoparlör takımı hakkında

Aracımızda bulunan ya da sonradan döşediğimiz ses üniteleri, hoparlörler ve diğer cihazlar.

Re: Kapılara Hoparlör takımı hakkında

İleti filip34 » 12 Ocak 2009 08:49

Farktan kastın nedir bilemiyorum ama bass seslerinde kullakla duyulur bir fark var.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti gkg88tr » 01 Mart 2009 14:38

herkese selamlar oncelikle bu hoparlor konusunda fikir belirten herkese cok tesekkur ederim okudum forumdaki butun konulari ve aklimdaki bircok soru isaretide gitti hatta hoparlor konusunda bayada bilgi almis oldum fakat birsey danismak istiyorum bircok kisi arkalara farkli cm hoparlor taktirmis kimisi saci kestirdim kimisi gerek kalmadi diyor anlamadigim niye herkeste bu farklilik gosteriyor?yani tamam bir kisimda authentique bir kisimda dyanmique extreme olabilir ama ayni arac sahipleri sanki farkli cevaplar vermis gibi geldi?bende extreme arac var ve bu konulardada cok bilgili degilim izmirde oturuyorum ve tanidigim bildigim biride yok burda hoparlorleri taktirabilecegim oyuzden burdan mumkun oldugunca bilgi almaya calisiyorumki ne kazik yiyim nede yanlis bisi yaptiklarinda bos bos bakmiyim..extreme araca sadece arkalara hoparlor taktirmak istiyorum bir megane sahibi arkadasta yazmis asiriya ihtiyac duymuyorum yani teyp falanda almicam orjinalligi gitsin istemiyorum kac cmlik almam gerekir benim araca orjinal teype en uyumlu olan ve herhangi bir kesim ugrastirma gerektirmeyen?cevap bekliyorum herkese kazasiz belasiz surusler ve de kolay gelsin..
gkg88tr
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIOIII-extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci-85bg
İsim ve Şehir: izmir-goksenin

İleti freemanisa » 22 Mart 2009 16:43

Arka kapılara hopörler taktırmaya ne gerek var dedim. Ama yazılanları okuyunca iştahlandım. Bazı sorularım var.1. Orjinal servisde takdırsam nasıl olur.(Çok iddalı birşey istemediğim için servis diyorum)Maliyeti ne olur?Malzeme +işçilik ? 2. Orjinal hopörlerden sağlıklı ses alabilir miyim? 2.Daha kaliteli ve ucuza servis dışı yaptırabilir miyim? 3. Dışarda yaptırdığımda garanti ile iligili bir sorun olur mu? ?
Görüşlerinizi bekliyorummmmmmmm.
freemanisa
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII 2008
Motor Tipi & Gücü: EXTREME1.5 dci 65bg.
İsim ve Şehir: Manisa

İleti freemanisa » 22 Mart 2009 23:07

Peki hangi markayı alayım.Tavsiye edebileceğiniz fiyatı uygun ve verimli ses alabiliceğim bir marka söyleyebilir misiniz?
freemanisa
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti freemanisa » 22 Mart 2009 23:26

Tamam bu hafta bir araştırıyım. Bu arada Murat kardeş bir şey sorucam. Çok komik ve kafama takılıyor.Benim arabam extreme 4 aylık yeni aldım sayılır . Arabanın direkssiyon simidindeki Renault amblemin etrafındaki gümüş halka yokkk.Extremlerde var deme? Eğer bu aksesuar standart ise ve benim arabada yoksa ne yapmam gerekiyor? Servise gidip sorsam garanti kapsamında takarlar mı? Veya bana bıyık altından gülerler mi?
freemanisa
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti freemanisa » 22 Mart 2009 23:45

Hııım anladım tamamıyla şans o zaman. Kafaya takdım şimdi ...Sevise gitsem halkayı bulabilir miyim orda? Ne kadardır acaba :D :D :D
freemanisa
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Devrim » 23 Mart 2009 10:16

freemanisa demiş ki:...direkssiyon simidindeki Renault amblemin etrafındaki gümüş halka yokkk.Extremlerde var deme? Eğer bu aksesuar standart ise ve benim arabada yoksa ne yapmam gerekiyor? Servise gidip sorsam garanti kapsamında takarlar mı?...
O modellerin direksiyonunda o halka için yer mevcut ve bizdekilerde ise yok. Eğer yanılmıyorsam sanayide bulsan bile halkayı takamayabilirsin.

Direksiyonu değiştirmen gerekebilir. Ben, deri kaplı (örülü) simit için sormuştum bunları. 1000 TL'nin üzerinde (~1500 TL.) bir rakamı var yeni direksiyonun malesef...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti -kadircan- » 23 Mart 2009 11:43

o halkalar 2008 in ikinci yarısından sonra var diye biliyorum
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

İleti freemanisa » 23 Mart 2009 12:51

Servise gidecem bi sorucam ....Araba Aralık 2008 de aldımda.Üretimi ne zaman yapılmış bilemiyorum....Yalnız içindeki kılavuzlar 2007 baskıydı. 2008 ikinci yarı mı? yoksa I. yarı mı nerden anlarız.?
freemanisa
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti -kadircan- » 23 Mart 2009 13:02

ikinci yarıda arka camlar renkli ve jantlar farklı
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

İleti freemanisa » 23 Mart 2009 13:36

Neyse sorunu çözdümm. Servisle görüştüm.Yapılacak birşey yok dediler. Arabanın versiyonu ile ilgiliymiş.Benim arabanın akranlarında var dedim. Sizdede olması lazım o zaman dedi. Uzatmadım.siz takabiliyor musunuz? geçme mi ?yoksa yapıştırma mı ? diye sordum. Hava yastığının sökülüp değişmesiyle başlayan bir işlem anlattı. Uzun bir süreç ve benim karşılamam lazımmış....Ufak bir istenç ve heves beni nerelere kadar götürdü.Kaderime razı oldummm bende....Bu arada hopörleride sordum. Çifti sony marka +işçilik : 150 tl dediler. En son 120 tl yaparız dediler".Peki dışarda yaptrısam garanti kapsamından çıkar mı?" dedim. Yaptırabilirsin fakat ileride doğacak elektronik aksamla ilgili her türlü problem garanti kapsamının dışındadır.Kısacası elektronik garantisinden çıkacak dediler.Ne yapayııım. Fiyat nasıl ? Biraz daha zorlasam 100 tl filan bitirirsem ii olur mu?
freemanisa
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti freemanisa » 23 Mart 2009 13:38

O zaman ikinci yarı üretiminden arabam. Arka camlar renkli ve jantlar farklı....
freemanisa
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Devrim » 23 Mart 2009 15:42

-kadircan- demiş ki:o halkalar 2008 in ikinci yarısından sonra var diye biliyorum
Benim bildiğim o halka, Dynamique gibi üst modellerde bulunuyor.

freemanisa demiş ki:...Çifti sony marka +işçilik : 150 tl dediler. En son 120 tl yaparız dediler".Peki dışarda yaptrısam garanti kapsamından çıkar mı?" dedim. Yaptırabilirsin fakat ileride doğacak elektronik aksamla ilgili her türlü problem garanti kapsamının dışındadır.Kısacası elektronik garantisinden çıkacak dediler.Ne yapayııım. Fiyat nasıl ? Biraz daha zorlasam 100 tl filan bitirirsem ii olur mu?
Bence yine de çok fazla. Hoparlörlerin zaten çifti 20 TL. 100 TL işçilik mi olurmuş! Kendin yap daha iyi. Ya da bir oto sistemcisine 40-50 TL işçilikle yaptır.

Ayrıca kendileri yapınca hata olmayacağının, olsa bile garantiden sayıp saymayacaklarının garantisi yok.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Devrim » 23 Haziran 2009 14:13

300 mü?! "Aparat" dediğim şey, hoparlörü az yüksek tutan çember ise, 300 olmamalı yahu!. Yani bir yanlışlık olmalı. Hoparlörün çifti zaten 20-30TL falan.. :)

Bir de şu noktayı tekrar yazmak istiyorum; Ben şu hatayı (gereksizliği) yaptım; Aracımızın teybi çaları falan belli zaten. Normalde ön hoparlörler 15W civarında güçte çalışıyorlarken, ben gittim arkaya 150W'lık alet aldım. 150 Watt'ın hoparlör mıknatısı da öne göre kalın oluyor. Eğer mümkünse daha düşük watt'lı hoparlör alınırsa, mıknatıs kalınlığı daha az olacak ve kapı içindeki çelik tele temas olmayacaktır diye düşünüyorum...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti aftermath » 08 Ağustos 2009 23:37

izmirli arkadaşımzın sorusu çok önemliydi bence ama kimse dikkate almamış..arka kapı yuvalarına uygun hoparlör ebatını bilen varmıdır arkadaşlar??
aftermath
ACEMI ER
ACEMI ER

İsim ve Şehir: ruşen istanbul

ÖncekiSonraki

Ses ve Müzik Sistemleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir