"Bor Power" Katkısı

Motor tipleri (Benzinli, Dizel ve LPG), Yakıtlar çeşitleriyle ilgili konular...

"Bor Power" Katkısı

İleti Bahadir » 16 Temmuz 2008 11:00

BorPower isimli yağ katkı maddesini araştırdım ve işe yaradığı kanaatine ulaştım. Bunu 10000 bakımı esnasında yaptırmak istiyorum ama 10000 bakımında yağ ve yağ filtresi değişiyormuydu. Ayrıca bu katkı maddesi hakkındaki yorumlarınızı alırsam sevinirim.. Kolay Gelsin....

http://www.hepsiburada.com/productdetai ... =otm092092
otm092092.jpg

ADMiN: Bu konu, darmadağın olmuş çeşitli benzer konulardan ayıklanarak bir araya getirilmiştir!
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 70000
Yakıt: Shell GTL +
Lastik Markası: Michelin Enegy Saver
İsim ve Şehir: Ankara

Re: Katkı Maddeleri ve Faydaları...

İleti Bahadir » 16 Temmuz 2008 11:05

EKONOMİK VE MEKANİK KAZANIMLAR
“TÜV-NORD (ALMANYA)”, “BAM (ALMANYA STANDARTLAR ENSTİTÜSÜ)”, “USA. TEXAS SWRI ENSTİTÜSÜ”, “ASTM-AMERİKA”, “BOSCH”, “SHELL” İTÜ ve diğer kurumlarda yapılan testler ve alınan belgeler,NNT AŞ.’nin Nanoteknolojik Bor üretimindeki başarısını başta Amerika,Almanya,Fransa,Avusturya,Rusya,Belçika,Hollanda,Dubai olmak üzere dünyanın 14 ülkesine sattığı ürünlerle kanıtladığı gibi,aşağıda belirtilen BOR POWER faydalarını da dünyada hiçbir yağlayıcının yapamadığı şekilde tescil etmeyi başarmıştır. Almanya’nın dünyaca ünlü akreditasyon kurumu olan TÜV test merkezinde 2007 model,sıfır km Mercedes S-320 CDI motorunda yapılan sıralamalı performans,yakıt tüketim,eksoz emisyon,zararlı gaz atılımı,yağ ısısı gibi testler sonucu ortaya çıkan neticeler konunun uzmanı Alman mühendisleri şaşırtmayı başarmış,bizleri ise gururlandırmıştır.
1-YAKIT TASARRUFU:%5-20 ARASI
2-PERFORMANS (MOTOR GÜCÜ):%5-9 ARASI
3-YAĞ ÖMRÜNÜN %100 ARTMASI
4-PARÇA ÖMRÜNÜN %100 ARTMASI
5-EKSOZ CO2(KARBONDİOKSİT) ORANININ %15 AZALMASI
6-RAHATSIZ EDEN SESLERİN AZALMASI
7-HARARETİN ÖNLENMESİ
8-YAĞ EKSİLTMENİN AZALMASI

Bunlarda açıklamaları. (Alıntıdır)
9-KAYIP ENERJİNİN KAZANIMA DÖNÜŞMESİ
BOR POWER MS-250 Motorların ömrünü ve servis kalitesini arttırmak ,enerji kayıplarını önleyerek ekonomik ve mekanik kazanımlar sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.ENERJİ BAKANLIĞI ve ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ile teknik iş birliği devam eden NNT A.Ş. Nanoteknoloji uzmanı profesör ve yardımcı kadrosuyla bugün itibari ile Türkiye''de kendisine ait Know-How'' lar ile Nanoteknolojik Bor uç ürünleri, Nano ölçekli Bor üretebilen ilk Nanoteknoloji firmasıdır.BOR POWER markalı ürünler şu anda birçok dünya ülkesine ihraç edilmekte ve pazara girdiği her ülkede büyük beğeni ve takdir kazanmaktadır.Cumhuriyet tarihinde bir ilki başaran NNT AŞ, ülkemizi BOR POWER ürünleri ile Dünyanın gelişmiş ülkelerine Nanoteknolojik Bor satar hale getirmiştir.
Yeni değiştirilmiş yağın içerisine katılan BOR POWER, aracın 20-25 dakika rölantide çalışması ile ,motor içinde eşit şekilde homojenize olur. Ortalama 5 litre karter yağ hacimli bir motorun içerisinde ,iç yüzeylerin en ince noktalarına kadar nüfuz eder. Motor içerisindeki BOR partikülleri 6-7 saatlik bir çalışma süresinden sonra koruyucu film tabakası oluşturur. Motor yağı içerisindeki BOR kristallerinin 60% kadarı koruyucu film tabakasının oluşumuna gider , diğer 40%’lık oran ise yağ değişimine kadar yağın moleküler yapısında eşit olarak yüzerler. Mekanik ve Ekonomik tüm faydalarına bilimsel çerçeveden bakıldığında kendi uzman ve kaynaklarımızla geliştirmiş olduğumuz bu Nanoteknolojik ürün emsallerinden tamamen farklı özelliklere sahiptir.
NNT Nanoteknoloji A.Ş.''nin bulduğu ve dünyada henüz bir benzeri olmayan yöntemle elde edilen Nanotenolojik MCDP Bor kristalleri ile, benzinli, LPG'li ve dizel taşıtların motor aşınmalarını sıfıra yakın bir düzeye indirmektedir. Motorların iç yüzeyini elmasa yakın sertlikte bir film tabakası ile fiziksel olarak kaplayarak sürtünme ve aşınma hasarlarını önlediği gibi, motorların beygir gücünde %10 düzeyinde artış sağlamaktadır. Sıvı karışım halinde motora uygulanan BOR POWER, motor hararetinin aşırı yükselmesine engel olarak performansın düşmesini önlemekte ve motor yağının ömrünü en az iki kat uzatabilmektedir. Diğer bir özellik de, yakıt tüketimini yüzde 20’ye varan oranlarda düşürmesidir. BOR POWER teknolojisinde yağın içine özel Bor atomlarının yerleşmesi ve dağılması sağlanmaktadır. Bu teknolojinin amacı, sürtünen yüzey çeperinde 6 atom kalınlığında bir koruma kalkanı oluşturmaktır. Bor, gerek elmas kadar sert olması, gerekse ısıyı mükemmel yalıtma özelliğiyle şu ana kadar üretilmiş en yüksek performanslı yağlayıcı maddelerden birini oluşturmuştur. Bunun dışında diğer yağlayıcılar ve katkı maddeleri yağlarla kimyasal tepkimeye girerken, Bor Power herhangi bir tepkime yaratmadığı için ömrü diğerlerine göre çok daha uzundur.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 70000
Yakıt: Shell GTL +
Lastik Markası: Michelin Enegy Saver
İsim ve Şehir: Ankara

İleti DOGAN » 17 Temmuz 2008 23:57

valla bende Motor Silk'e bayağı bir takmıştım kullanan arkadaşlara sordum bana araban daha yeni gerekmez dedi bende vaz geçtim
ama faydası olacağına eminim.sürtünmeyi azaltması zaten otomatik olarak performansı,tasarrufu ve motor ömrünü yanında getiriyor...!
http://www.hepsiburada.com/productdetai ... =otm092020
DOGAN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,4 16V. 98 Bg.
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Doğan & Pendik/IST.

İleti Serdar » 25 Eylül 2008 22:53

Servisteki motor ustasına sordum tavsiye etmedi, motor yağının içinde hertürlü koruyucu katkı maddesi var zaten diyor. Ayrıca yağ kutularının üzerinde kesinlikle katkı maddesi kullanmayın diye uyarı yazmışlar. Yağ firmalarının satış politikasından dolayımıdır bilmiyorum ama en doğrusunu kullanan kişiler bilir diye düşünüyorum.
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

"Bor Power" Katkısı

İleti oguz1 » 13 Kasım 2008 20:50

Arkadaşlar kardeşim almış motor sesinin değiştiğinden, yakıtın azaldığından vede gücün beygir olarak arttığından sözetti, fiyatta 40 ile 60 arasında bulunabiliyor ne dersiniz denemeye değermi, hem dizeller hemde benzinliler için.

http://www.nnt.com.tr/Borpower/MS250.html
http://www.alalimsatalim.com/ikinciel/B ... 191036.htm

Birde bu cihaz var arkadaşlar eko66 kullananlarla konuşmadım ama ekonamisizni duydum.Tabi zaten dizellerimiz ve 1.2 benzinlilerimiz ekonomik ama neden daha ekonomik olmasın değilmi araştırmaya ve incelemeye değer.

http://www.eko66.com/eko66/tr/03/listele.asp?Tip=1

Buradada dizel 1.5 motora uygulanmış hali: http://www.eko66.com/eko66/tr/04/detay. ... %20-%201.5

benzinli: http://www.eko66.com/eko66/tr/04/detay. ... io%20-%207

Benim görüşüm şu, bor power kullanılabilir fiyatı uygun olan bir yerden alınabilir çünkü dizellerde motor sesini azalttığı, yakıtı düşürdüğü, ve performansı 2 bg civarı arttırdığı ispatlanmış, benzinli motorlarda da geçerli fark yok, mantığıda bilindiği gibi motorun çalışma prensibi metallerin birbirine sürtmesi , bunu azaltmak için yağ kullanılıyor yağ kullanılsada sürtünme sıfıra yakın olmuyor, bor bu işi sıfıra yaklaştırarak, tüm yukarıda sayılan olayları yapıyor bence değer.

Kardeşim bana sormadan tüm kutuyu motor çalışırken dökmüş halbuki kutu 8 lt yağa kadar kaldırabiliyor yani yarım kutuda aynı işi görürdü , kardeşim istanbuldan getirtmiş 40 ytl ye bakalım ses ve güç artışını hissetmiş yakıtıda gözlemliyor.

eko66 için ise şüpelerim baştan beri var 500 ytl yi dizel kullanıcı olarak ne kadar zamanda amorti eder soru işareti, motora verilen zarar nedir veri yok. zarar verirmi kimse bilmiyor. Benim aracım şu an 142 krş yakıyor km de 110 krş yaksa 100 km 3.9 lt civarına geliyor 500 ytl yi ayda 1100 km yapan birisi ne kadar zamanda amorti eder. 14 ayda amorti oluyor, ama işte motora bir zarar verirmi? yakıtı ne kadar düşürür.? Bence orjinal kalsın, yağ katkısı en idiali hem fiyat hemde yağı değiştirince atılır gerçi 60000 km ye kadar etkinliğini koruduğu söyleniyor ama pek inandırıcı gelmedi. 10000 km bir yağ değişimi kalıntılarıda alır götürür.

Kullanımıda yeni yağ değişiminden henen sonra bor powerun.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

Re: bor power

İleti zigana_T » 28 Kasım 2008 15:56

Arkadaşlar aracımın yağ değişimine az bir süre kaldı. Ne dersiniz bu bor dan koydursak mı acaba?
zigana_T
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: 2006 Clio III Exp.
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65hp
İsim ve Şehir: Osmaniye

İleti oguz1 » 28 Kasım 2008 19:25

40-45 ytl arasında bulursan koy çünkü kullananlar memnun. Ses ve güç artışı yeterli olan getirisi. Tasarrufta henüz fikirbiriği yok.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti -kadircan- » 08 Aralık 2008 13:41

ben bor opwer ın hem motor hemde şanzıman katkısını kullandım gerçektende ikiside işe yarıyor.o zamanki arcım 2000 model 1.6 8 valf clio rte idi.ve gerçekten ilk başta motor sesini kesiyor ve daha sonra yakıtta kendini hissettiriyor.yakıt için tam verimli olduğu dönem 2000-3000 km den sonra hissediliyor.bir sonraki yağ değişimindede katmanıza gerek yok.yani iki yağ değişiminde bir katabilirsiniz.
fakat bence her bor yazan katkıyı katmayın bildiğim kadarıyla nnt borpower bu işin uzmanı ve benim kullandiğim markada oydu.şimdiki aracım 2008 1.5dci ve bakıma 6900km var o bakımdada kullanacağım.

kutusunda tam detaylı olarak nasıl kullanacağınız yazıyor.ayrıca kattıktan sonra 20 dakika gezmeniz gerekiyor.
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

MOTOR KATKI MADDELERİ

İleti kuzuguden » 15 Aralık 2008 15:35

1.2 16V clioma bor katkı maddesi uyguladım. Aracım 37 bin km civarında ve bor uyguladıktan sonra yaklasık 1000 km yol yaptım.

Aracım 1.2 olduğu için yakıt tüketiminden çoook memnunum lpg filanda düşünmüyorum. İlk izlenimlerim ısındıktan sonra aracın sesi azaldı daha az gürültülü calısıyor, aracın sesi çok ama çok azaldı. Eski gürültüler yok. Tam tespit edemedim ama daha atak gibi ve yakıt tüketimi bir miktar daha azaldı. Çekiş iyileşti ve performansı hissedilir derecede arttı. Birde ek bir şey gözlemledim. Araç daha geç ısınmaya başladı. Bu durum özellikle yazın çok iyi olacak kışın ise kötü. Umarım düşünen arkadaşlara faydam olmuştur.
kuzuguden
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Re: MOTOR KATKI MADDELERİ

İleti eylber » 19 Aralık 2008 09:31

Ben Bor Power olayına sıcak bakıyorum açıkçası ama tek sorun aracımın 1,5 aylık 800 km olması ve bu ürünü şimdi kullanabilirmiyim diye keza şimdi olmazsa bunu ancak 1 sene sonra kullanabilirim tek çözemediğim olay bu 1,5 aylık 800km aracıma hemen direk uygulayabilirmiyim :?: :?:
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti -kadircan- » 30 Aralık 2008 11:51

aklima gelmişken autoshov da castroldeki bir yetkiliyle bu konu hakkında konuşmuştum ve bu son çıkan yağlardan kullanıyorsanız o katkılara gerek yok,okatkılar silindir içindeki mikro gözenekleri kapattıgından dolayı iyi değil demişti.yeni nesil yağlarda silindir içindeki kirlenmeyi önleyen bazi katkilar olduğunu ve bununda bor gibi katkılarla ayni işi göreceğini söylemişti.

aslinda şimdi düşünüyorumda 50ytl gibi bir rakamı katkıya vereceğime yağ parasina ekleyip en iyisinden bir yağ koymak daha iyi gibime geliyor.

marka önemli benim kullandığım NNT firmasınınkiydi.bildiğim kadarıyla sağlam.
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

Bor Power nedir?

İleti freemanisa » 01 Mart 2009 19:31

Dün akşam Ülke TV 'de Otomotiv Vadisi adında bir program izledim. İstanbul'daki Renault servislerini tanıtttılar. Ardından yetkili kişi servise gelen sorunlu bir Megane HB'in motor aşınması ve yağ eksiltmesini anlattı. Daha sonra Bor Power kullandıktan sonraki değerleri ifade etti.

Sonuç pozitif. Yağ eksiltmesi yok...Motor ömrü uzamış. Üstelik %15 yakıt tasarrufu var. Sonrada yabancı bilim adamaları Bor power hakkında konuştu ve değerleri anlattı. Almanya'dan ve mutelif laboratuvarlardan gelen sonuçlara değindiler. Ortak sonuç: 1) %15 yakıt tasarrufu 2) Yağ eksilmesi minumum 3) Motor aşınması minumum ve uzun motor ömrü.
freemanisa
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII 2008
Motor Tipi & Gücü: EXTREME1.5 dci 65bg.
İsim ve Şehir: Manisa

Re: Bor Power nedir?

İleti Diablo » 02 Mart 2009 01:08

Selam borpower nanoteknoloji ile üretilmiş ve hala testleri ve geliştirilmesine devam edilen motor yağı katkı maddesidir.

Motor bloğu içerisinde hareketli parçalara yapışarak sürtünme direncini önemli ölçüde düşürür (Almanyada mercedes firmasının yaptığı denemeye göre %67 civarında) hareketli parçalar üzerinde ısıya karşı mukavemetli bir katman oluşturur motor sesini ve aşırı ısınmayı engeller belli bir oranda çekiş gücünü artırır yağ yakmayı engeller buda yağ eksilmesinin önüne geçer.Hareketli parçalar üzerine yapıştığı için karterdeki yağın merkez kaç kuvvetinden dolayı pistonlara yeterince iletilememesinden dolayı bu oluşan katman belli bir süre hareketli parçaları aşınmaya karşı korur.Yanlız şu an piyasada bir kaç firmanın buna benzer ürünleri vardır ama dediğim gibi bu teknoloji hala geliştirilme aşamasındadır.Borpower motor ısınmasını geciktirdiği için soğuk havalarda dizel ve lpg yakıt kullanan araçlarda tavsiye edilmemektedir sebebi bu tür yakıtlar için yanma süreci kimyasal olduğundan dolayı belli bir sıcaklığa gelmeden silkelenmeye sebep olur.Özellikle motor ömrünü uzatması sürtünmeden dolayı meydana gelen aşırı ısınmayı motor sesini ve motorun yağ yakmasının önüne geçer ayrıca yakıt sarfiyatını önemli ölçüde düşürür yağın ömrünü uzatır ve kesinlikle yağın yapısını bozmaz yağ içerisinde %100 homojenize olur (yani karışır) genel olarak daha düşük hacimli motorlarda performans için kullanılması gayet uygundur.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

Re: Bor Power nedir?

İleti freemanisa » 02 Mart 2009 18:42

Bugün servisdeydim. Bor power hakkında konuşduk. Henüz ar-ge aşamasında dediler. Biz daha öneremiyoruz ama sonuçlar çok iyi beklemedeyiz dediler :P
freemanisa
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII 2008
Motor Tipi & Gücü: EXTREME1.5 dci 65bg.
İsim ve Şehir: Manisa

Re: Motor Silk Katkı

İleti eylber » 24 Ekim 2009 16:21

bugün itibari ile servisten geldim. Bor Power koydum motora bakalım hayırlısı ben okuduklarımdan seyrettiklerimden ve yakın çevremde kullananlar vardı onların anlatımlarından memnun olduklarını gördüm en axzından hiç bir zararı olmadığına inanıyorum bakalım ne olacak. :)
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

Sonraki

Motor ve Yakıt

Kimler çevrimiçi