Alper demiş ki:Bu söylediklerin doğru olabilir pek yorum yapamayacağım net bilmediğimden. Yalnız sıfır bir motorun da 1,2,3,4 viteste bağırtmanın bir anlamı olmaz diye düşünüyorum ben aracımın %60 uzun yolda geçtim şehir içine girdiğimde daha bir atak gittiğini hisediyorum ama 1 ay şehir içinde kullandıkan sonra şehir dışına çıktığımda pek canı gitmek istemiyor 5 viteste biraz zorlayınca kendisine geliyor (Veeer odunu diye barıyo :mrgreen: ) Ben 3000 km kadar 3000devri geçmedim (dizel aracım).
Dizeller biraz farklı dizel motorlar 1.2.3.4.5 vites farketmiyor motor devir sayısınının kesinlikle aşılmasına izin vermeyen bir enjektör sistemine sahip.Benzinli motorlarda sınırsız motoru zorlayabilirsiniz ama dizelde zorlayamassınız.Yani belli bir üst çıta var onun üzerine çıkmıyor.Dizel motor bende kullandığım için şehir içinde de zorluyorum.Zaten her ne vites olursa olsun deviri anında kesiyor;ama kesiyor diye bunun zararı yokta denemez 1. 2. 3 vites aralığında yüksek devir iyi bir şey değil motor ne olursa olsun.Özellikle dizel motorda motor ısınmadan yüksek devirle kullanılırsa silkelemeye başlıyor.Ama tabi dizel motor açılmaz diye bir şey yok şehir içindede zorlayabilirsiniz tabi yakıt sarfiyatı ona göre artacaktır ama motor yüksek viteste ve uzun yolda açılır.Bazı dizel sahipleri performas için enjektör sistemine dışarıdan müdahale ettiriyor tabi motor performans veriyor ama iş işten geçiyor.