Arkadaşlar bugün hava filtremizi de çıkartıp taktım. Bunu "zaten" yapan arkadaşlar var tabii ki. Hedef kitlem onlar değil. :) Aksine benim gibi bu işi daha önce yapmamış arkadaşlarımızdır.
Umarım faydalı olur...
Olay yerimizi motorun sağ yukarısındaki kutudur (fosforladım). NOT: Motorumun pisliğinden ötürü kusura bakmayın. Kış hâli işte, ilgilenemedim. :mrgreen:
FİLTRE ÇIKARTMA:
Önce kapağımızı çıkartmak gerekiyor. Bunun için iki yandaki (yukarıda renklendirilmiş yerler) tırnakları çıkartmak ve köprüden geçirmek gerek. Bir tornavida yardımıyla kolayca çıkartabiliyoruz. (DİKKAT: Elle çıkartmayı deneyin. Ya da tornavidayı çok dikkatli ve ölçülü kullanın. TIRNAKLARIN KIRILMASI TEHLİKESİ!)
Aşağıdaki temsili bir fotoğraf. Normdel, tornavidayla köprüyü genişletirken diğer elle kapağı çekmek gerek. Tornavida ile genişletmeyi çok dikkatli yapınız, aksi takdirde tırnakları kırabilirsiniz. Bu da fazlasıyla probleme yol açabilir.
Kapak çıkınca aşağıdaki manzara ile karşılaşıyoruz. Filtremiz aslında bir çekmece içinde ve çekmecemiz içinde bulunduğu kutuda yukarı doğru kilitlenmiş vaziyettedir.
Orta kısımdan aşağı doğru basınç uyguladığınızda çekmeceyi serbest hâle getirmiş oluyoruz.
Ve çekmeceyi dışarı doğru çekiyoruz. Filtremiz çekmece içinde uzanmış yatmaktadır. Çekmece yarıya kadar çıkıp takılı kalıyor yerinde. Zaten tam olarak çıkartmaya da gerek yok.
Filtrenin yapraklarını bir arada tutan turuncu plastik çerçeveden tutup çektiğinizde filtrenin bir tırtıl gibi dışarı çıktığını göreceksiniz.
Benim filtrede yok yoktu. Böcek, kuş tüyü vb. ne ararsanız vardı. Şimdilik kuvvetli üfleyerek temizleyebildim sadece.
FİLTRE TAKMA:
Aşağıda görüldüğü gibi, filtreyi tekrar çekmeceye yerleştiriyoruz. Ve tam oturması için çekmeceye boylu boyunca yerleştiriyoruz!.
Normalde çekmeceyi ittiğinizde size mukavement uygulayacaktır. Fakat çekmeceyi kenarlarından biraz sıkıştırarak iterseniz rahatça girecektir.
Çekmece tam olarak yerine oturduktan sonra, çekmece kolunu yukarı doğru bastırarak kilitlenmesini sağlıyoruz!.
Son olarak da kapağı, aşağıda görüldüğü şekilde yerine takıyoruz. Kapaktaki iki minik çıkıntı sanıyorum ki zaten çekmecenin kilitlenmesini sağlayacaktır.
Bu kadar... Kolay gelsin...