mcagriunal » 21 Ekim 2008 12:44
Ben yakıt ekonomisi amaçlı kullanıldığında 1.2 motorun yakıt sarfiyatı performansına hiç bir benzinli motorun yaklaşabileceğini sanmıyorum. Ben 1.2 aracımı yakıt ekonomisine hiç dikkat etmeden kullanıyorum, buna rağmen çok yüksek değerlere çıktığımı da söyleyemem. Yüksek süratte küçük motor daha çok yakar, aynı hesaba gelir vs. bana göre şehir efsanesi düşünceler. 1.2 motor her halükarda en ekonomik.
Performansına gelince. Performanslı diyemem pek tabi ki. Sollamalarda ve rampalarda kesinlikle can sıkıyor, hele bir de araç doluysa. Elinizin çok sık vites koluna gitmesi gerekiyor. Performans düşüklüğü bazen (ör: sollamalarda) güvenlik sorununa da yol açıyor bana göre. Tüm bunlara rağmen, motorun haddini bilerek kullandığımdan çok sıkıntı çekmedim. Yokuş çıkarken inatla en sol şeritte kalırım demeyeceksin 1.2 motor araç kullanırken.
Bence alınmayacak bir seçenek değil. Hele de sadece şehir içi kullanılacaksa, çok da güzel olur 1.2 seçimi.
En son
mcagriunal tarafından, 21 Ekim 2008 14:56 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.