Servisler

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: Servisler

İleti aae » 20 Ocak 2009 10:25

Herkese Selamlar

Bende de 1.2 clioIII (2007)var.55000 km de.
Aldığım ilk günden beride frenleme sırasında hızım 10km/h e düştükçe ön balatalardan ses geliyor ilk başlarda oldukça rahatsız oldum ve olayı müşteri hizmetlerine kadar taşıdım.periyodik 15000 bakımlarımı da 3 ayrı serviste yaptırdım ve bu sorunuma karşılık tek ortak cevapları var oda balatalarda eskiden kullanılan asbest malzemesinin artık kullanılmadığı ve yeni nesil balataların hemen hemen hepsinin bu sıkıntıyı yaşattığı oldu.Yazılanları okuduğum zaman bu sıkıntımı paylaşmak istedim.
Direksiyondan gelen sesle ilgili olarakta araç rolantide çalışır halde iken direksiyonu sağ-sol yaptığımda bi sürtünme bende hissediyordum 45000 bakımında sol ön amortisör tablası arıza çıktı ve garantiden değişti ki parça yaklaşık 500 tl değerinde denildi.Sizde ilk bakımınızda bu sorununuzu dile getirin derim.
Son olarak 3 ayrı servis gezmiş bir kullanıcı olarakta en memnun kaldığım yenibosna daki Bağdatlılar dır.

kolay gelsin.
aae
ER
ER

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ali istanbul

İleti beyazit20 » 20 Ocak 2009 10:45

arkadaşlar hatırlarsanız ben kaza yapmıştım aracımı fatsa köy otoya çektirdim ve servisten hiç memnun değilim aynı şekilde samsun onur otomotivdende memnun değilim adamlar resmen baştan sağma iş yapmışlar hava yastıklarım patlamıştı benim araca otantik olanın direksiyon simidini takmışlar hani onlarda ortada şu gri halka yokya ondan 2. expertiz listesinde sağ sol far değişecek yazıyordu bunlar sol farı tamir etmişler değiştirmemişler far şuan su alıyo ve far motoru çalışmıyor kafalarına göre parça çalıyolar yani artı far ayarlarını yapmamışlar farın biri yukarıya biri aşağıya bakıyodu aldığımda 3. sü ise aracımın emniyet ikaz ışığı yanmıyordu onu zor bi hal tamir ettiler daha neler neler anlatsam şaşar kalırsınız ha bu arada son olarak aklıma gelen boyanan yerler renkleri birbirini hiç tutmuyor orjinal boya koyu renk sonradan atılan boya ise açık renk kusura bakmayın yazdıklarımın konuyla bir ilgisi yok aslında ama servislerden çok dertliyim ne olcak bilmiyorum tekrar özür diliyorum sizlerden içimi döktüm iyicene baktım yukarıda arkadaşımız servisle ilgili konu açmış bende yazayım dedim...
beyazit20
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 v extreme
İsim ve Şehir: ismail ordu/ünye

İleti Arslan » 20 Ocak 2009 11:59

Aynı sıkıntı. Yokuş tırmanırken yavaş yavaş veya düz yolda yine yavaş yavaş giderken bazen disklere sanki balata değilde birşey sürtüyorda gıcırdıyormış gibi metal uğultusu geliyor. Ama nadir duyuyorum. Acaba diskler mi ısınıyor genleşme yapıyor da balatalara belli noktalarda temas ediyor anlamadım. Sanki genleşme ile ilgili bir sıkıntı gibi.
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75BG
Kilometre: 46
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: istanbul

İleti eylber » 20 Ocak 2009 18:56

aae demiş ki:Herkese Selamlar

Bende de 1.2 clioIII (2007)var.55000 km de.
Aldığım ilk günden beride frenleme sırasında hızım 10km/h e düştükçe ön balatalardan ses geliyor ilk başlarda oldukça rahatsız oldum ve olayı müşteri hizmetlerine kadar taşıdım.periyodik 15000 bakımlarımı da 3 ayrı serviste yaptırdım ve bu sorunuma karşılık tek ortak cevapları var oda balatalarda eskiden kullanılan asbest malzemesinin artık kullanılmadığı ve yeni nesil balataların hemen hemen hepsinin bu sıkıntıyı yaşattığı oldu.Yazılanları okuduğum zaman bu sıkıntımı paylaşmak istedim.
Direksiyondan gelen sesle ilgili olarakta araç rolantide çalışır halde iken direksiyonu sağ-sol yaptığımda bi sürtünme bende hissediyordum 45000 bakımında sol ön amortisör tablası arıza çıktı ve garantiden değişti ki parça yaklaşık 500 tl değerinde denildi.Sizde ilk bakımınızda bu sorununuzu dile getirin derim.
Son olarak 3 ayrı servis gezmiş bir kullanıcı olarakta en memnun kaldığım yenibosna daki Bağdatlılar dır.

kolay gelsin.

evet Bağdatlıların methini duydum
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Devrim » 21 Ocak 2009 02:05

beyazit20 demiş ki:...arkadaşlar hatırlarsanız ben kaza yapmıştım aracımı fatsa köy otoya çektirdim ve servisten hiç memnun değilim aynı şekilde samsun onur otomotivdende memnun değilim adamlar resmen baştan sağma iş yapmışlar...

Ee Beyazıt? Öyle kalmadı herhalde onlar? Şikayet et, birşeyler yap ya da Tüketici Hakları'na başvur. O servisteki elemanlar da farkındadır kesin ettikleri haltın. Tekrar görüştün mü servisle? Merak ettim!...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti aae » 21 Ocak 2009 17:13

Tolga kardeş hoşbulduk..

Direksiyondan gelen sesi sormuşsun biraz daha açıklayayım.

Araba rolantide çalışır halde ve hız sıfırken anlaşılıyordu.direksiyonu yavaşça sağ ve ya sola bi 15-20 cm. çevirdiğimde tak diye gelen bi sesti.ama çok derinden gelen ve dikkat etmedikçe kolay anlaşılmayan bi sesti.yani sanki bi parça çıkmışta yerine oturuyormuş gibi düşündürüyor insana.

Arabalarınız garantiden çıkmadan ilk servise gidişinizde kontrol ettirin derim zira amortisör tablası fiyatı yüksek bi parçaymış.(500 civarı)
aae
ER
ER

İsim ve Şehir: ali istanbul

Önceki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 127 misafir