fabrika verileri 1,2 motor için
Şehiriçi 7,6
Şehirdışı 4,9
1,4 motor için
Şehiriçi 9
Şehirdışı 5,4
1,6 motor için
Şehiriçi 10
Şehirdışı 6,1
eylber demiş ki:Ben aracımı alalı bu gün tam bir hafta oldu 1.2 Extrem Rodaj dönemi falan hepsini okudumda şuanki ortaalama yakıt 11.4 görünüyor rodaj zamanında fazla yakar dendi biliyorum ama 11.4 rodaj zamanı için sizcede normailmi :? (Bu arada aynı zamanda acemi sürücüyüm ama kitaptaki kullanma şartlarına aynen uymaya çalışıyorum aracımı sert kullanmamaya çalışıyorum).Saygılar
hakandlyn demiş ki:eylber demiş ki:Ben aracımı alalı bu gün tam bir hafta oldu 1.2 Extrem Rodaj dönemi falan hepsini okudumda şuanki ortaalama yakıt 11.4 görünüyor rodaj zamanında fazla yakar dendi biliyorum ama 11.4 rodaj zamanı için sizcede normailmi :? (Bu arada aynı zamanda acemi sürücüyüm ama kitaptaki kullanma şartlarına aynen uymaya çalışıyorum aracımı sert kullanmamaya çalışıyorum).Saygılar
Bence verdiğin rakamlar anormal fazla aracın kitapçığında ilk 1000 km 3000 devirin üstüne çıkılmaması yönünde tavsiyede bulunulmuş eğer yinede verdiğin değerlerde düşme olmuyorsa bence aracını servise göster belki ayarların da bir bozukluk olabilir herne kadar ıfır araçta olsa olabilir
hakandlyn demiş ki:eylber demiş ki:Ben aracımı alalı bu gün tam bir hafta oldu 1.2 Extrem Rodaj dönemi falan hepsini okudumda şuanki ortaalama yakıt 11.4 görünüyor rodaj zamanında fazla yakar dendi biliyorum ama 11.4 rodaj zamanı için sizcede normailmi :? (Bu arada aynı zamanda acemi sürücüyüm ama kitaptaki kullanma şartlarına aynen uymaya çalışıyorum aracımı sert kullanmamaya çalışıyorum).Saygılar
Bence verdiğin rakamlar anormal fazla aracın kitapçığında ilk 1000 km 3000 devirin üstüne çıkılmaması yönünde tavsiyede bulunulmuş eğer yinede verdiğin değerlerde düşme olmuyorsa bence aracını servise göster belki ayarların da bir bozukluk olabilir herne kadar ıfır araçta olsa olabilir
Kenancelik demiş ki:Okuduklarımdan anladığım kadarıyla
1-yakıt sarfiyatı kış ile yaz arasında yaklaşık 100 km de 0,5 farkediyor
2-1000 km den sonra yakıt düşmeye başlıyor ilk bakımdan sonra bu oran iki katına çıkıyor ve
3-motorun açılmasıyla doğru orantılı olarak performans artıyor
bu arada verdiğin bilgiler için teşekkürler DEVRİM
Tolga demiş ki:motor pıstıkce performans artıyor heryedede boyle yazıyor
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir