Geçen hafta içinde aracıma park sensörü taktırdım. Servisle uzun süreli uğraşlarım sonucu ön arka park sensörü sipariş ettirip montajınıda serviste yaptırdım. ilk başlarda olmaz demişlerdi ama renault a attığım mail sonucu hemen ilgilenip park sensörü getirttiler beni aradılar.
Cenmax marka Ön-Arka Park sensörü modelini tam bilmiyorum ama cenmaxın sitesindeki modellere göre sanırım 4305 diye bir model oluyor. araç garanti dışı kalmasın diye serviste taktırdım mecburen ama sanırım piyasa fiyatından çok bi farkı olmadı. sensörün fiyatı piyasada 250 tl civarı zaten servis müdürüde servis danışmanına söylerken duydum 220-250 tl gibi gelişi var bize dedi işçilikde dahil 350 tl ye 2 taksit yaptılar ( Bonus kart avantajıyla +5 Taksit oldu yani toplamda 7 taksite almış oldum.)
servis ilk defa ön tarafa sensör takacakları ve sensörlerinde boyanması gerektiğinden uzun süreceğini söyledi bende aracı serviste bıraktım bu yüzden montaj resimleri yok elimde sadece işlemden sonraki resimler var. sensör ekranınıda dikiz aynasının üstüne cama yapıştırmışlar. normalde direksiyonun soluna gögüs üstüne yapıştırıyoruz ama sıcakda bırakıyor diye ayna üstüne yapıştırdık dediler. yaptığım testlerde gayet başarılı sonuçlar aldım. tamponun eğiminden dolayı yanlarda kalan sensörler dışa açık biraz bu yüzden hafif yandan yaklaşımlarda yada manevralarda gayat güzel oluyor. ön sensörler 1 mt den başlayıp 15 cm e kadar arka sensörler 2.5 mt den başlayıp 25 cm kadar kademelis ses uyarısı ve digital ekran üzerinde hassas mesafe gösteriyor. tek karşılaştığım sorun yağmurlu havada ön sensörler açık olursa yerli yersiz ötüp duruyor. onuda düğmesi ile kapatınca problem yok.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.