MertDeniz demiş ki:O tuşuna basıp hız sabitleyiciyi devre dışı bıraktığımda tam olarak ne yapmalıyım? Hemen debriyaja mı basmalıyım? Gaza mı basmalıyım? Yani sonuçta araba viteste oluyor. Benim ne şekilde müdahale etmem gerekiyor?
yol durumu ne gerektiriyorsa onu yap, hızın gerektirdiği vitese düşebilirsin, gaza basmaya devam edip daha düşük bir hızda gidebilirsin, sabitleyici devreden çıkınca + ya da -'yi kullanıp hızı düşürebilir ya da artırabilirsin.
diyelim ki ben 90'a sabitledim gidiyorum, önümde daha yavaş bir araç var ve geçemiyorum, O'a basıp önümdeki aracın hızına düşünce +'ya basarım. hızım 60'a düşmüşse vitesi ona göre değiştiriyorum. bende debriyaj yok ama. diyelim önümdeki aracı geçebilecek durumdayım ama hızımı daha da artırmam gerekiyor, gaza basıp hızlanıyorum, iyice uzaklaştıktan sonra ayağımı gazdan çekip arabanın gaza basmadan önce sabitlenmiş hıza düşüp o hızda devam etmesini sağlıyorum.
hızlanmam gerektiğinde +'yı kullanmıyorum, sabitleyiciyi devreden çıkarıp gaza basıp istediğim hıza gelince tekrar sabitliyorum.
ben de 2 aydır kullanıyorum sabitleyiciyi ama 2 ayda çoğu uzun yol 5500km yapmak zorunda kalınca alıştım artık. sen de zamanla alışırsın.
bu arada başlık ve yazı uyumsuz oldu. çevreye verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim. :)