Araçta Dizüstü (Laptop) Şarj Etmek

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Araçta Dizüstü (Laptop) Şarj Etmek

İleti Devrim » 26 Şubat 2009 16:31

Arkadaşlar bilginiz veya tecrübeniz var mı;

Araçta çakmak çıkışına bağlanan adaptörlerden arıyor araştırıyorum. HP'nin bir adaptörünü buldum 139$+KDV. Biraz tuzlu.

Seyahatlerde işime çok yarayacağını düşünüyorum. Zira laptop pilleri -her ne kadar idareli kullansanız da- zamansız bitebiliyor. Aramalarımda başka ürünler de gördüm ama Watt'ı ve giriş-çıkış bilgileri sağlıklı bulmadığım gibi çakma görünüyorlar. Ne laptop'ı yakmak ne de aküye de zarar vermek isterim.

Bu tip cihazlarla ilgilisi bilgisi olanlar var mıdır acaba?...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Araçta Dizüstü (Laptop) Şarj Etmek

İleti filip34 » 26 Şubat 2009 16:58

Selam,

İnverdör arıyorsun değil mi ?
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti Diablo » 26 Şubat 2009 20:36

Devrim demiş ki:Arkadaşlar bilginiz veya tecrübeniz var mı;

Araçta çakmak çıkışına bağlanan adaptörlerden arıyor araştırıyorum. HP'nin bir adaptörünü buldum 139$+KDV. Biraz tuzlu.

Seyahatlerde işime çok yarayacağını düşünüyorum. Zira laptop pilleri -her ne kadar idareli kullansanız da- zamansız bitebiliyor. Aramalarımda başka ürünler de gördüm ama Watt'ı ve giriş-çıkış bilgileri sağlık olmadığı gibi çakma görünüyorlar. Ne laptop'ı yakmak ne de aküye de zarar vermek isterim.

Devrim abi selam bu düşüncen çok güzel ama kesinlikle tavsiye etmem :o :o :o :o Çünki çakmak çıkışından alınan elektrikte inanılmaz derecede dalgalanma olur.Ve bizim araçlarda buna benzer bir akım dalga koruma devresi yok en azından bildiğim kadarıyla çakmak çıkışı için.Trafikte seyir ederken sinyal vermen camı açıp kapatman bile akım dalgalanmasına sepeb olur.Abi hangi adaptörü takarsan tak her ne kadar güç dalgalanmalarına karşı korur desede %90 akım dalgalanmasından gider adaptör haberin olsun.Adaptördeki dalga kontrolü bir işe yaramaz onlar fasa fiso sadece idare eder bunun için role lazım yani aşırı dalgalanmada devreyi kesecek anahtar lazım ki onun içinde %100 eminim role yoktur.Laptop u hiç ihtimale katmıyorum bile.Eğer adaptör şiserse batarya anında gider anakart işlemci hdd bunlar çok hassas donanımlar anında bozulur.Zaten normal şebekede de kesintisiz güç kaynağında bile elli türlü problem çıkarıyor şarj olurken ısınıyor şarj tutmuyor helede loptop un bataryası eskiyse o büyük bir ihtimalle çin malıdır akü batarya adaptör konusunda çin mallarına güven olmaz :shock: :shock: :shock:
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti filip34 » 27 Şubat 2009 08:28

Diablo demiş ki:

Seyahatlerde işime çok yarayacağını düşünüyorum. Zira laptop pilleri -her ne kadar idareli kullansanız da- zamansız bitebiliyor. Aramalarımda başka ürünler de gördüm ama Watt'ı ve giriş-çıkış bilgileri sağlık olmadığı gibi çakma görünüyorlar. Ne laptop'ı yakmak ne de aküye de zarar vermek isterim.

Devrim abi selam bu düşüncen çok güzel ama kesinlikle tavsiye etmem :o :o :o :o Çünki çakmak çıkışından alınan elektrikte inanılmaz derecede dalgalanma olur.Ve bizim araçlarda buna benzer bir akım dalga koruma devresi yok en azından bildiğim kadarıyla çakmak çıkışı için.Trafikte seyir ederken sinyal vermen camı açıp kapatman bile akım dalgalanmasına sepeb olur.Abi hangi adaptörü takarsan tak her ne kadar güç dalgalanmalarına karşı korur desede %90 akım dalgalanmasından gider adaptör haberin olsun.Adaptördeki dalga kontrolü bir işe yaramaz onlar fasa fiso sadece idare eder bunun için role lazım yani aşırı dalgalanmada devreyi kesecek anahtar lazım ki onun içinde %100 eminim role yoktur.Laptop u hiç ihtimale katmıyorum bile.Eğer adaptör şiserse batarya anında gider anakart işlemci hdd bunlar çok hassas donanımlar anında bozulur.Zaten normal şebekede de kesintisiz güç kaynağında bile elli türlü problem çıkarıyor şarj olurken ısınıyor şarj tutmuyor helede loptop un bataryası eskiyse o büyük bir ihtimalle çin malıdır akü batarya adaptör konusunda çin mallarına güven olmaz :shock: :shock: :shock:

Selam,

Ben sana katılmıyorum. Teknolojinin geliştiği bir dönemde eski bilgilerle konuşuyorsun. Ben buna benzer tasarımların yapıldığı bir firmada çalışıyorum. Aynı tarz devreleri televizyon çalışmasında kullanıyoruz. Bu devreler genellikle aracı ve kullandığın cihazı korumaktadır. Senin dediğin gibi olsaydı. Ortalıkta çoook araba tutuşurdu. Örneğin Ford fokusun üzerinde gelen 220v çıkışı...
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti -kadircan- » 27 Şubat 2009 10:22

yanlışmı anladım focus da 220v çıkışımı var :?:
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

İleti filip34 » 27 Şubat 2009 10:48

Evet doğru anladın 220V çıkış titanyum fokusta var..
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 27 Şubat 2009 11:18

filip34 demiş ki:...İnverdör arıyorsun değil mi ?
Evet abi sanırım odur. Önerebileceğin bir marka/model (link) vb. bir isim var mıdır?

Murat demiş ki:Çakma Gps sistemin için lazımmm dimiii seniii seniii :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Eyvah yakalandıkh! :D

Diablo demiş ki:Devrim abi selam bu düşüncen çok güzel ama kesinlikle tavsiye etmem...
Uyarın için çok teşekkürler Diablo. Yine de bu yönde de sorup soruşturayım.

filip34 demiş ki:...Bu devreler genellikle aracı ve kullandığın cihazı korumaktadır...
Çok sağol Ferdi. Ben araştırmaya devam edeyim.

İlk iletimde bağlantısını verdiğim HP 90W Akıllı AC/Oto/Hava Combo Adaptörü (AJ652AA) için şu özellikleri sıralamışlar:

* Yalnızca minimum düzeyde güç harcayarak enerjiyi verimli kullanacak şekilde tasarlanmıştır.
* Tümleşik akım düzenleyici, dizüstü bilgisayarınıza zarar verebilecek güç dalgalanmalarına karşı koruma sağlar.
* Doğru voltaj seviyelerini seçmek için "şarj anahtarını" kullanın ve hatta dizüstü bilgisayarınızı uçaktayken şarj edin.

[ img ]

Ama işte fiyatı neredeyse 270 küsür TL. :cry:
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti filip34 » 27 Şubat 2009 11:36

Selam,

Linkteki güzel en azından ne olduğu belli. Bizim buradan bir arkadaşın arkadaşı 70 TL almış 8 aydır kullanıyor bir sıkıntısı yok.

Bana biraz zaman ver araştırayım bu konularda uzaman arkadaşlar var sana bilgi vereceğim.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti -kadircan- » 27 Şubat 2009 11:44

filip34 demiş ki:Evet doğru anladın 220V çıkış titanyum fokusta var..

yani evde elektirik kesilirse pc yi yada buzdolabini alıp dogru arabaya :D
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

İleti Diablo » 27 Şubat 2009 12:21

filip34 demiş ki:
Diablo demiş ki:

Selam,

Ben sana katılmıyorum. Teknolojinin geliştiği bir dönemde eski bilgilerle konuşuyorsun. Ben buna benzer tasarımların yapıldığı bir firmada çalışıyorum. Aynı tarz devreleri televizyon çalışmasında kullanıyoruz. Bu devreler genellikle aracı ve kullandığın cihazı korumaktadır. Senin dediğin gibi olsaydı. Ortalıkta çoook araba tutuşurdu. Örneğin Ford fokusun üzerinde gelen 220v çıkışı...

Ben devrim abinin link verdiği adaptör ile ve bununla kendi aracında loptop kullanımı ile o şekilde yorum yaptım ve yine söylüyorum loptop için başka şeyle ilgili yorum yapmıyorum adaptörle o iş olmaz.Ama daha ayrıntılı bir cihazla olabilir o konuda yorum yapmadım zaten.Ayrıca focus la bizim renault bir değilki 220 v çıkış veren şebelede illaki dalga kontrolü vardır.En sağlıklı olması için geniş dalga aralığına sahip ups ye benzer bir donanım kullanmak daha sağlıklı olur.Ayrıca şunuda söylim aynı şekilde telefon şarjı için kullandığım ve yayan 2 adet adaptöre sahibim.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti filip34 » 27 Şubat 2009 12:44

Diablo demiş ki:
Sayfa başı
Pano anasayfası Yönetim ekibi • Tüm çerezleri sil • Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Sana katılmıyorum. Bu tur uygulamalar adaptör (invertör) ile yapılır. Hatta iki defa dönüştürmek yerine dc dc convertör yaparsın akım ve gerilim korumalı olur gider. Teknoloji gelişiyor yeni IC'lerde yeterki doğru tasarım yap o zaman süper olur. Ayrıca Role kullanmana gerek yok. Role niye kullandığını anlamadım.

Ayrıca Ford bu inverteri kendisi yapmamıştır. Dışarıda tasarım yapan firmalara yaptırmıştır. Bizde birde fokus var baktığın zaman aman aman öylede büyütülecek bir araba değil. Burada renaultun hakkını yememek lazım.. Ford dediğin arabada da salak salak şeyler çıkabiliyor..
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Diablo » 27 Şubat 2009 14:17

Ben bu şekildeki donanımları kullanmak konusunda renaulta ve bu tip cihazlara güvenmiyorum evde arabada o kadar çok yaktımki artık illahlah etmiş durumdayım evde filim izlemek için kullandığım multimedia cihazı harici hdd vardı aynı şekilde onunda adaptörü dalgalanmadan gitti dünya kadarda para vermiştim :cry: :cry: :cry: şimdi pc de ikinci yedek hdd olarak duruyor.Onun içinde artık kullanmıyorum en azından telefon için tabi bu benim şahsi fikrim bu iş böyle demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın. :D :D
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti engnyldz » 12 Nisan 2010 11:22

Arkadaşlar araç içerisinde 220VAC şeir şebeke elektriğini kullanmanın en iyi ve pratik yolu İnverter'dir.150Wattan başlar 3000W watta kadar gider,ihtiyaca göre'' kare dalga çıkışlı'' yada daha hassas elektronik cihazlar çalıştırılacaksa ''tam dalga sinüs çıkışlı'' olanları vardır.aralarına bayağı bir fiyat farkı vardır.genel olarak 150 ve 300 Watt inverterler araçlarda tercih edilir ve portable'dır....ufak tefek adaptör,lcd mönitör,dvd player,şarj cihazları gibi basit rezistif yükleri kare dalga çıkışlı inverterler sorunsuz çalıştırır...

150W : 35 Usd kare dalga çıkışlı
300W : 45 Usd kare dalga çıkışlı

işim gereği bu ürünlerin satışı yapıyorum,her konuda yardımcı olabilirim...(yanlış anlaşılmasın reklam amaçlı değil,bilgi amaçlı yazdım bunları)
Daha fazla bil için ulaşabilirsiniz: engnyldz@gmail.com

Bu arada benimde aracımda bir adet inverter vardır.Zaman zaman lazım oluyor :)))
engnyldz
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.5Dci 65Hp EXPR.
Kilometre: 43000
Yakıt: shell V power
Lastik Markası: Pirelli
İsim ve Şehir: engin istanbul

İleti ssuzgun » 12 Nisan 2010 11:31

Güvenilirliğini denemiş değilim ama hem arabada hemde evde kullanmak için ideal bir ürün ... Gittigidiyordan 40 TL gibi bir rakama alınabilir. 200-300 biraz çok... :(

http://urun.gittigidiyor.com/3IN1-LAPTO ... ZZ26179288
ssuzgun
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III 1.2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet 95 Oktan
Lastik Markası: Dunlop SP 185/60R15
İsim ve Şehir: Selçuk İstanbul Ümraniye

İleti Devrim » 12 Nisan 2010 14:34

Engin, çok teşekkürler. Valla nadir de olsa benim ihtiyacım oluyor dizüstü işleri için.

Yaza doğru eğileceğim bu konuya...

Adres için teşekkürler Selçuk.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Sonraki