Pedal Titremesi!

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Pedal Titremesi!

İleti barracuda » 21 Kasım 2008 10:26

arkadaşlar 3 sabahtır araç soğukken özellikle fren pedalında olmak üzere 3 pedalda aşırı şekilde titriyor ? ısındıktan sonra azalıyor fakat kesilmiyor titreme , eskiden hiç böyle bişey yoktu .. acaba sizinde başınıza bu tür bi olay geldimi ??
barracuda
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 3k
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: erhan / istanbul

Re: pedallarım titriyor ??

İleti filip34 » 21 Kasım 2008 10:29

Selam,

O dediğin olay bende de var araç soğukken titreme var ısınınca baya gidiyor. Ben sağına soluna baktım ama bişey göremedim. Problemi olupta çözen varsa bizede bilgi versin lütfen..

İyi Günler.
Ferdi
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti barracuda » 21 Kasım 2008 11:06

cevaplar için çok saolun arkadaşlar

şu sünger işini akşam hemen denicem :) bide mazotu değiştirelim bakalım fark edicekmi?
zaten yarın kısmetse 30.000 bakıma giricem orda baktırırım..
polen filtresi nekadar fiyat ? bilen varmı
barracuda
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti Devrim » 21 Kasım 2008 11:28

Geçen sene aracımı almadan önce test sürüşü yaptığım 1.5DCI aracın da pedalları titriyordu. O dönemde de okumuştum bu problemi (ya bizim eski forumdan ya da DonanımHaber'den). Satış görevlisine sorduğumda "servis hâlleder" demişti.

Valla showroom'daki aracımı o kadar sevmiştim ki "pedal titreme" riskine rağmen aldım aracımı. Fakat 1 seneye rağmen henüz bir vibrasyon durumu yok. Olsaydı (olursa), benim de aklımdaki ilk çözüm sünger idi.

Kolay gelsin...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti barracuda » 21 Kasım 2008 13:47

aslında shell kullanıyodum aqldığımdan beri fakat ters yolda kaldığı için opete döndüm ondan sonrada bu olay başladı :)
barracuda
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti Devrim » 21 Kasım 2008 18:38

Alper demiş ki:...devri yükseltince bu titreme kesiliyor.

Evet; Buradaki havaalanı yolunda 120Km'lere kadar çıkmıştım. Bir noktadan sonra ben de hissetmedim vibrasyonu. Ama ya ayaklarımın alıştığından, ya uyuştuğundan (masaj gibi sonuçta :mrgreen:) ya da o süratte araca hakim olan doğal vibrasyondan... Bilemiyorum...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti zigana_T » 21 Kasım 2008 21:35

Evet yaa arkadaşlar benim aracımda da var benzer bir durum.
Dediğiniz gibi özellikle de motor soğukken kalkış sırasında sanki debriyaj sıyrılıyor gibi bir titreme oluyor.
Bu durum gerçekten de şu sünger formülüyle düzeliyo mu?
Net sonuç alan arkadaşlar var mı?
Bir de yakıt olayında sizlere katılıyorum.
Her ne kadar Renault Total i tavsiye etse de ben totali beğenmedim. Şu an Opet kullanıyorum. Belki de yakıttan dır..
Daha iyisi galiba Murat kardeşimin dediği gibi Shell dir. Boşuna denmemiş: "Akılı kelden Yakıtı Shell den" diye.:)
zigana_T
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: 2006 Clio III Exp.
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65hp
İsim ve Şehir: Osmaniye

İleti oguz1 » 22 Kasım 2008 07:08

Ben o kadar servistekilein başını ağrıttımki, artık bu sorunun iki çeşit çözüm yolu var 1- titreşimin yokolması için hidrolik ile hava filitresinin arasına sünger yerleştirmek(biraz ilkel ve geçici çözüm) 2- bir somunla aynı seviyede olmayan bir yerden bahsetmişlerdi zannedersem debriyajın motor tarafınaki bi parçasından , orayı somunla yükseltmek, seviye kaybı ortadan kalkınca düzelir demişti, bende baktım pedallardan bir miktar hissediyorum ama rahatsız edici sevide değil.

Sonuç itibariyle dizel kullanıyoruz hibrit bir araç değil o yüzden orjinal herzaman iyidir. Ne kadar çok parmak atılırsa okadar proplem artar. Motor yapısı itibariyle titreşim ne yaparsanız yapın olacaktır. Ama beni şu ana kadar aşırı rahatsız etmedi ederse somunla yükseltme olabilir ama aşırı rahatsız etmesi lazım.

Isındıktan sonra aracın yolda akışına, ataklığına hala doyamadım arkadaşlar.Teker havalarını uzun denemelr sonucu :cry: konfor ve teker sağlığı için önler 33 arka 29 olarak ayarlamış durumdayım tavsiye ederim. Bakımdan sonra aracıma bir sefer daha aşık oldum inanırmısınız.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti oktay » 22 Kasım 2008 16:37

arkadaşlar merhaba,

bu sorun bizim daha önceki forumda tartışılmıştı ve hatta bi arkadaşımız(yanılmıyorsam almanyadandı ve araba motoru üzerine çalışmış bir arkadaşımızdı)bu sorunu cok güzel açıklamış ve sorunu çözdüğünü söylemişti.benim arabamda böyle bir sorun yok şükürler olsun.ama sorun sundan kaynaklanıyor.bizim arabalarda motor kısmında hava filtresi ile debriyaj hidroliği yanyana ve arasında hiç bir şey yok. yani arabay açlışınca titreyen hava filtresi hemen yanında bulunan debriyaj hidroliğine çarpıyor bu vibrasyon ise debriyaj pedalına kadar hissediliyordu.çözüm olarak arkadaşımız bu hava filteresi ile hidrolik arasında sünger atarak debriyaj hidroliğini bu sarsıntıdan ayırdığını ve problemi çözmede başarılı oldugunu söylemişti.burum böyyle olunca hidroliği bu yöntem ile sabitlemek mantıklı duruyor.

İnternetten buldugum bir fotograf üzerinde ilgili yerleri işaretledim.
[ img ]
hatasız,kazasız sürüşler dileğimle.

Oktay,
oktay
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1,5 DCI 65 HP

İleti barracuda » 22 Kasım 2008 19:56

arkadaşlar sizde bu kapak varmı motoru örten ? bende yok acaba servistemi kaldı ?2008 model aracım ?
barracuda
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti oguz1 » 22 Kasım 2008 21:59

2006 yılının bir bölümünde var, tüm 2007-2008-2009 modellerde dizel motor kapağı yok. Biz bunu fransa dahil, genelmüdürlüğede yazı ile sorduk ama yok cevabını almıştık.

ben müşteri hizmetlerine yazı ile başvurdum gelen telefonda bu kapağın fabrikadada olmadığı yönünde oldu, fiyatınınıda yazayım çünkü yedek parçayada sormuştum 2 yıl önce 159 ytl idi. Bu kapak renaultun, apaçık büyük bir ayıbı.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti OZDEN » 23 Kasım 2008 13:57

merhaba, ben özden. aynı problem benim aracımda da oluyor. Keşan'daki serviste motor ile şanzuman arasında uyumsuzluk olduğunu, bu sorunun nedeni olarak gösterdiler.
OZDEN
ACEMI ER
ACEMI ER

İsim ve Şehir: özden-edirne

İleti oktay » 23 Kasım 2008 20:18

OZDEN demiş ki:merhaba, ben özden. aynı problem benim aracımda da oluyor. Keşan'daki serviste motor ile şanzuman arasında uyumsuzluk olduğunu, bu sorunun nedeni olarak gösterdiler.

şanzıman ile motorun uyuşamaması gibi bi mantıksız cevap verilebilir mi ya?bu serivtekilerde işin içinde çıkamayınca böyle şeyler diyiveriyor.abicim böyle bir araba üretiyorsan,böyle uyuşmama gibi bir problem olabilir mi Allah aşkına!servisin verdiği cevap açıkcası beniç hiç tatmin etmedi.
oktay
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1,5 DCI 65 HP

İleti filip34 » 24 Kasım 2008 09:02

Arkadaşlar selam . şu süngerin resmi varmıdır.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti Devrim » 24 Kasım 2008 19:42

oktay demiş ki:
OZDEN demiş ki:merhaba, ben özden. aynı problem benim aracımda da oluyor. Keşan'daki serviste motor ile şanzuman arasında uyumsuzluk olduğunu, bu sorunun nedeni olarak gösterdiler.
şanzıman ile motorun uyuşamaması gibi bi mantıksız cevap verilebilir mi ya?bu serivtekilerde işin içinde çıkamayınca böyle şeyler diyiveriyor.abicim böyle bir araba üretiyorsan,böyle uyuşmama gibi bir problem olabilir mi Allah aşkına!servisin verdiği cevap açıkcası beniç hiç tatmin etmedi.

Elbette olamaz. O zaman 2008 üretimlerin hepsinde net şekilde hissedilir olması gerekirdi.

Şöyle diyeyim, park durumunda motorun titreşiminin vitese veya direksiyona etkisi ne kadarsa, pedallardaki etkisi daha az benim araçta. Gerçi incelemedim hava filtresi yükseltilmiş mi veya izole edilmiş mi. Yarın sabah bakayım...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Sonraki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi