Silecek suyu

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Silecek suyu

İleti Orkun » 15 Kasım 2008 18:36

Dostlar herkese selamlar. Aracımızın fabrika çıkışlı silecek suyu bitti. Fabrika ne koymuş bilmiyorum ama hayran kaldık biz o maddeye. Çok güzel kokuyor ve muhteşem siliyor. Yani biz hayran kaldık. Siz bunun ne olduğunu biliyor musunuz?
Geçenlerde sevise gittiğimde 250 ml lik bir silecek suyu vardı vitrinde fiyatı da 2-3 Ytl gibi bişeydi. Bu kadarcık şey neye yarar ve pahalı değil mi?
Aklımıza tabi suya temizlik maddesi katmak veya camsil kullanmak geldi.
(Devrim)

Evet...

Mecut konu Yağ Seviyesi Göstergesi ile ilgili idi. Silecek suyu özellikleriyle ilgili olarak ayrı bir konuda konuşuruz demiştim.
Halen aklımdaki sorular devam ediyor ama yeni bir konu açmaya fırsat olmadı...

Forum da biraz konuşulmuş bir takım şeyler ve madem sorularımız da var. Bu başlığı açayım dedim. Herkese iyi günler...
Orkun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: Authentique 1,2
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Orkun İZMİR

Re: Silecek suyu

İleti Devrim » 15 Kasım 2008 23:12

Orkun demiş ki:...Aracımızın fabrika çıkışlı silecek suyu bitti. Fabrika ne koymuş bilmiyorum ama hayran kaldık biz o maddeye...

Merhaba Orkun. Hoşgeldin tekrar.

Benim aracın da suyu bittiğinde Praktiker gibi bir yerden turuncu renkte silecek suyu aldım ama lanet ettim kısacası. Millet beğeniyordu ve kutu kutu şişe şişe vardı orada. Yapış yapış bir şeydi ve kötü kokuyordu. Oysa serviste koydukları su mavi renkte. Araçtan o turuncu sıvıyı atana kadar ne uğraştım. Neyse ki silecek-su motorları yanmadı.. :)

Unuttum adını sanını sırmayı servise. Bir uğradığımda öğreneyim...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti vipsezgin » 30 Kasım 2008 01:36

doldur cam sılı gıtsın abı süper sılıyo ve köpuruyo :)
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti dci65 » 30 Kasım 2008 10:55

Devrim demiş ki:
Orkun demiş ki:...Aracımızın fabrika çıkışlı silecek suyu bitti. Fabrika ne koymuş bilmiyorum ama hayran kaldık biz o maddeye...

Merhaba Orkun. Hoşgeldin tekrar.

Benim aracın da suyu bittiğinde Praktiker gibi bir yerden turuncu renkte silecek suyu aldım ama lanet ettim kısacası. Millet beğeniyordu ve kutu kutu şişe şişe vardı orada. Yapış yapış bir şeydi ve kötü kokuyordu. Oysa serviste koydukları su mavi renkte. Araçtan o turuncu sıvıyı atana kadar ne uğraştım. Neyse ki silecek-su motorları yanmadı.. :)

Unuttum adını sanını sırmayı servise. Bir uğradığımda öğreneyim...

abi benim arabada orjinalden kırmızı-turuncu arası bi renkte su var ve bencede süper siliyor ve güzel kokuyor. ama ben 2 ayda daha yarılamamışım bile :D
dci65

Silecek suyu ve Antifriz.

İleti Devrim » 10 Ocak 2009 02:03

Arkadaşlar bir süre önce aldığım mavi renkteki silecek suyunu kullanıyordum. Geçen haftalarda hava sıcaklıklarının eksilere indiği bir ara, silecek suyu içerde dondu. Silecek kumanda kolunu kendime çektiğimde silecek suyu motoru sesi bile gelmiyordu, o derece donmuş!. 8-)

Aracım hep dışarda, site parkında ve okulun bahçesinde (zavallı alet). Son günlerde hava az ısındı (+3'lerde geziyor). Geçen de bir alış-veriş plazasının kapalı otoparkına koydum. Araç iyice ısınmış olmalı ki silecek suyu gelmiş kendine. Su motoru da çalışıyor güzel güzel. :mrgreen: Neyse ki bozup çatlatmamışız bir yeri.

Donmayan silecek suyu icadı var mı yoksa silecek suyuna az miktarda antifriz katılabilir mi? :?
Devrim
Site Admin
Site Admin

Re: Silecek suyu ve Antifriz.

İleti Orkun » 10 Ocak 2009 12:46

Devrim demiş ki:Arkadaşlar bir süre önce aldığım mavi renkteki silecek suyunu kullanıyordum. Geçen haftalarda hava sıcaklıklarının eksilere indiği bir ara, silecek suyu içerde dondu. Silecek kumanda kolunu kendime çektiğimde silecek suyu motoru sesi bile gelmiyordu, o derece donmuş!. 8-)

Aracım hep dışarda, site parkında ve okulun bahçesinde (zavallı alet). Son günlerde hava az ısındı (+3'lerde geziyor). Geçen de bir alış-veriş plazasının kapalı otoparkına koydum. Araç iyice ısınmış olmalı ki silecek suyu gelmiş kendine. Su motoru da çalışıyor güzel güzel. :mrgreen: Neyse ki bozup çatlatmamışız bir yeri.

Donmayan silecek suyu icadı var mı yoksa silecek suyuna az miktarda antifriz katılabilir mi? :?

Antifriz li cam suları tabiki var zaten abi? Çoğu yerde var zaten. İzmir de böyle donma gibi olaylar olmadığından dikkate alınmıyor böyle şeyler. Market reyonlarında görüyorum ben de ama gerek yok yani burda. Camsil ile kullanıyorum güzel, memnunum. Bi alışveriş merkezine gittiğimde marka ve fiyat yazayım sana ben.
Orkun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Devrim » 10 Ocak 2009 17:40

Orkun demiş ki:Antifriz li cam suları tabiki var zaten abi? Çoğu yerde var zaten...

Yoksa, acaba geçen kış aldığım şu turuncumsu şey mi? Yapış yapıştı ve pek hoş kokmuyordu. Olmazsa tekrar alayım ben ondan... :oops:
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Orkun » 10 Ocak 2009 19:47

Devrim demiş ki:
Orkun demiş ki:Antifriz li cam suları tabiki var zaten abi? Çoğu yerde var zaten...

Yoksa, acaba geçen kış aldığım şu turuncumsu şey mi? Yapış yapıştı ve pek hoş kokmuyordu. Olmazsa tekrar alayım ben ondan... :oops:

Hayır hayır turuncu değil hatta bir çok marka var bununla ilgili. Turuncu değil:D Kokusunu bilemem ama mavi renkli ve üzerinde de antifrizli diye yazıyordu. Ben gittiğimde marka fiyat yazayım sana.
Orkun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti vipsezgin » 10 Ocak 2009 19:52

:( sabah uyandım arabamı calıstrdm camları sılecektım önce su fıskıtrym dedım ama su donmus :( camsıl donarmı ki :roll: :!: :?:
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

İleti -kadircan- » 10 Ocak 2009 19:54

ben markasına fazla dikkat etmiyorum aldığım sular antifirizli ve mavi renkte oluyor.donma problemi olanlar suya az birşey alkol katarsa güzel oluyor.
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

İleti vipsezgin » 10 Ocak 2009 20:04

enıstemden saf alkol alıyım barı :) kafayı bulsun bıras cliom :mrgreen:
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

İleti oguz1 » 10 Ocak 2009 20:21

vipsezgin demiş ki:enıstemden saf alkol alıyım barı :) kafayı bulsun bıras cliom :mrgreen:

sezgin camsuyunun içine seyreltmek için su katmışsan o yüzdendir.Bende öyle yapıyorum yalnız kış aylarında donuyor, saf koymak lazım.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti vipsezgin » 10 Ocak 2009 21:25

evet abıcım öle yaptım su koydum bıara dukkandakı samapuandan koyuyordum cok köpüruyo :mrgreen: bende cam sıl koydum ama antıfırızlı su almak lazım sanırım sabah cok korktum tam arabanın garantıosı bıttı basladı masraf cıkarmaya dıe dusunmustum :(
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

İleti umurcak » 22 Mayıs 2010 12:16

servisten 1lt lik 4 liraya silecek suyu almıstım silecek haznesine baktıgımda pek su görünmüyo azalmıs olmalı bende bugun yarın koymayı düşünyrum haznesi nekadar silecek suyunun??
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti MaYuCeL » 22 Mayıs 2010 13:30

3 litre de doluyor.
ben 1 litre silecek suyu 2 litre içme suyu ekledim anca doldu.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

Sonraki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi