auto king onarım

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

auto king onarım

İleti broke » 27 Temmuz 2011 07:53

merhaba arkadaşlar, babam memlekette birkaç kaza yapmış buna istinaden ön ve arka tampon çizik çürük içinde bende yetkili renault servisine gittim, servis tamponları autokingde tamir ettirip sadece montajlarını kendi yaptıklarını söyleyince bende doğru auto kinge gittim ön ve arka tampona 350 lira dediler, orjinal gibi yapıyorlarmış, sormak istediğim bir kaç soru var

1. boya işlemleri yerine tamponları değiştirmekmi daha mantıklı
2. auto kinge bu fiyata onarım yaptırmakmı daha mantıklı
3. oto sanayide daha ucuza küçük rötüşlarmı yaptırmak daha mantıklı?

:unknown:
broke
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 65
Kilometre: 25000
Yakıt: dizel
İsim ve Şehir: istanbul

Re: auto king onarım

İleti serkcakmak » 27 Temmuz 2011 12:12

http://forum.clioiii.com/viewtopic.php? ... 541#p43541

yukardaki konuda tamponumu yaptırırken çektiğim resimler ve açıklamalar var. Buraya bir göz atabilirsiniz.

1. boya işlemleri yerine tamponları değiştirmekmi daha mantıklı
- Yeni ön ve arka tamponu 400 - 450 liradan daha uyguna bulamazsınız. Ayrıca bu parçalar boyasız olduğu için orjinal rengine boyanması da gerekmekte. Maliyet biraz fazla olur. Eğer tamponlarınız da büyük bir hasar yoksa tamir yoluna gitmek daha mantıklı. Çünkü yine olucak :) Ufak tefek çiziklerden, taş vuruklarından kurtulamıyorsunuz.

2. auto kinge bu fiyata onarım yaptırmakmı daha mantıklı
- Auto King firması bu konuda kendisi kanıtlamış bir firmadır. Yaklaşık iki ay önce aracıma çarptılar. Kasko aracılığıyla arka tamponum Auto King'te yapıldı. Benim tamponun yapılabileceğini konusunda umudum yoktu. Tampon çok hasar görmüş tırnakları kırılmıştı. Fakat umduğum gibi olmadı. Gayet başarılı bir iş vardı ortada. Eğer tamponunuzda hasar büyükse Auto King'e güvenebilirsiniz.

3. oto sanayide daha ucuza küçük rötüşlarmı yaptırmak daha mantıklı?
- Yukarıdaki linkte oto sanayide yaptırdığım tamiratın resimleri mevcut. Büyük bir hasar yoksa bence sanayide uygun fiyata bu işi yaptırabilirsiniz. Yalnız yapan usta çok önemli. Bilindik bir yerde yaptırmakta fayda var. Ayrıca aracımın tamponunu yaptırdığım zaman komple tampon boyanması fiyatını sormuştum. Bir tampon için sökme-boyama-takma 150 lira gibi bir fiyat vermişlerdi.
serkcakmak
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2007
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 68999
Yakıt: Shell & Total
Lastik Markası: Dunlop Sport
İsim ve Şehir: Serkan İstanbul

İleti suskuncocuk » 27 Temmuz 2011 14:57

merak ettim resimlerde tampon komple mi boyandı benimde tamponumda sürtme izleri var sanayide rutuş yaptırmayı düşünüyorum. ne kadara mal olur acaba rutus yaptırmakmı boyatmakmı mantıklı.
suskuncocuk
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Kilometre: 78000
Yakıt: shell
Lastik Markası: Bidgestone
İsim ve Şehir: orhan bursa

İleti serkcakmak » 27 Temmuz 2011 15:26

[ img ]

Sağ köşe plakanın olduğu yere kadar boyanmıştı. Yarım sayılır.
Hasarı görmeden bişey söylemek zor. Sürtme varsa boyatman gerekecektir.Rötuşla kapatılamaz. Rötuşta ince bir fırçayla hasar olan yere boya sürüyorlar. Çoğu zaman doğal bir görüntü olmuyor.
serkcakmak
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2007
Kilometre: 68999
Yakıt: Shell & Total
Lastik Markası: Dunlop Sport
İsim ve Şehir: Serkan İstanbul

İleti broke » 28 Temmuz 2011 18:42

ya sizin araç gayet temniz olmuş umarım benimkide öyle olur,

ön tamponda fazla hasar yok ama boyalar soyulmuş hep, arka tamponda yırtık ve baya çizik var :/
broke
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 65
Kilometre: 25000
Yakıt: dizel
İsim ve Şehir: istanbul

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 162 misafir