ön takım masrafı ve direksiyondan gelen ses yardımm

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

ön takım masrafı ve direksiyondan gelen ses yardımm

İleti karelaz » 16 Ekim 2010 02:24

merhaba arkadaşlar.arabam 2006 model 53000 de ve şimdiye kadarsadece periyodik bakımları yapıldı serviste.harici hiç bir sorunu olmadı.geçenlerde rot-balans ayarı için gittim sanayiye elime bir liste yazdı.rot-rotil-fren merkez kliperleri diye değişmesi gerekli bunları yaptır öyle gel dedi.arabam 4 yıl oldu artık amortisörlerede baktırmak lazım sorun yok bildiğim kadar ama.yardımınızı şu konuda bekliyorum forumda inceledim servisten servise fiyat farkı var bilgini dahilinde bana rot-rotil masrafı ne olur ayrıca servis kaliperleri orjinali pahalı biz tornacıya doldurtalım dedi 25tl karşılığı kendileri yaptırcakmış bana ne kadara patlar bu iş. bir de arkadaşlar anlamadığım bir problem va direksiyonu sola çevirdiğimde bir ses duyuyorum.sağa çevirince olmuyo ama sola çevirirken son turda tıyırt gibi inceden bi ses geliyo durduğum yerde çevirirkende.ama aracın yürüyeniyle alakası yok sanki direksiyon içinde bi yay çıkmış gibi yada küçük plastik parça kırığı varda o boşta ses yapar gibi garip bi ses inceden neden olabilir sizce.ön cama doğru kafamı uzatıp baktım direksiyonun arkasında arada soketler var sanırım korna ve airbag fişleri ama ikisindede sorun yok bi kablo fiş soket öle bişeyde çıkmamış gibi.bilgi ve deneyimlerinizle yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler .
karelaz
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65hp
Kilometre: 53000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP
İsim ve Şehir: yasin karabük

Re: ön takım masrafı ve direksiyondan gelen ses yardımm

İleti MaYuCeL » 16 Ekim 2010 04:43

Merhabalar,
Öncelikle başlığı açarken birden fazla sayıda açmışsın. Devrim bey gün içinde diğer başlıkları silecektir zaten.

Rot- rotil .... konsunu bilemiyorum ama direksiyon konusunda, Benim aracım 2010 model 5 aylık. Bende son 1-2 ay öncesinde direksiyonda durdugum yerde saga - sola cevirip bırakınca trak diye bir ses duyuyordum, ayrıca direksiyonu hızlı devirde saga sola tur attırırken biryere sürtüyo hisi veriyordu,
saga sola dönüslerdeki trak sesi yüzünden direksiyon kutusunu degistirdiler ( Masrafı faturasında gördüğüm kadarı ile 705 TL + kdv garantiden ödendi ) son tura gelince duydugun cayırtı sanırım benim duyduguma benziyordur, büyük itimalle aracı kullanırken direksiyonunu sonuna kadar sert sekilde vurarak kullanıyorsun. uzun süre bu sekilde kulandgın icin direksiyon kutusuda, kücük parcalardan biri zarar görmüs olabilir. Umarım fazla bir masrafı yoktur.
Serviste ve sanayideki dostlarım direksiyonu asla dibine kadar vurmamam gerektigini, ilerde cok sıkıntı cıkaracagını soylemislerdi.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti sunset544 » 16 Ekim 2010 08:53

Bu direksiyondaki ince ses (direksiyonu tam sağa sola çevirirken gelen sürtme sesi gibi) benim arabada da var ama direksiyon elektro hidrolik olduğu için elektrikli direksiyonlarda bu ses normal dediler
sunset544
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75bg
Kilometre: 48000
Yakıt: opet
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: adana

İleti oguz1 » 16 Ekim 2010 09:10

(Münferit konular temizlendi)

Yasin kardeşim geçmiş olsun öncelikle, direksiyondan gelen ses benim araçtada 1. vites yada park ederken gelen sese benziyor gibi. Ses ufak boşluk hissi veriyor ve vuruntu yapıyor düşük seviyede. Ama sürtme hissi vermiyor belki burada fark olabilir.
Servis bu konuda şunu söyledi yazın havalar sıcak olduğu için direksiyon motorunun içindeki yağ inceldiği için hissedebilirsiniz. Kışın sıcaklıklar düşünce kesiliyor. Doğru söylüyorlar ama bu yinede bu sıkıntının kronik olmadığı anlamına gelmiyor.

Rot ve rotiller konusunda bende pek bişey söyleyemeyeceğim bu sorunu burada pek yaşayan olmadı , yada değiştirenide ben hatırlamıyorum. Yetkili servis olmasada özel birkaç servise sorarak sende fiyat konusunda fikir edinebilirsin.

Kazasız günler.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti karelaz » 16 Ekim 2010 19:43

teşekkür ederim arkadaşlar öncelikle sizden ve devrim beyden özür dileirm konuyu açarken pc deki bir sorun yüzünden fazla açtım.direksiyonumda dediğim gibi sanki içerde bi küçük toplu iğne başı kadar bir plastik parça kopmuş ta o boşlukta yuvarlanıyor gibi ama halen servise gitmedim.rot-rotil için saniyide parçacıya sordum 60tl fiyat verdi ama ne olduğu belirsiz markaların parçası yani.yaptırayım duruma göre yazarım sonucu.hepinize kazasız günler...
karelaz
ONBASI
ONBASI

İleti karelaz » 06 Kasım 2010 20:24

merhaba arkadaşlar aracımı bugün yaptırdım.sizinlede paylaşmak istedim.öncelikle servise gitmedim saniyeye gittim tanıdık bir ustaya.ön fren kaliperlerini söktüler gayetde basit.tornacıya götürdük kaynakla içlerindeki pimi doldurdu tornaya soktu yaplayıp taktılar.önlerden ses falan gelmiyor taş gibi oldu.20tl tornacıya 20tlde ustaya verdim 40tl ye hallettim.servisde kaliperin tanesi 250tl :) sonra rot ayarına gittim 20tl de o hepsi 60 a bitti.ayrıca aracım 54000km de rot ve rotillerde değişmeye gerek yokmuş 2-3 tane ustayla konuştum çok hafif boşluk olabiliyor ama 100 bin km den önce değiştirilşimez dedi.ayrıca muhabbet açıldı servisin pahalılığından.60bin bakımındaki değişien triger fiyatı aldım 150tl dediler diğer gergi kayışlar falan hepsini 300tl ye hallederiz dedi usta tabi ben ağır bakımı serviste yaptırmaya kararlıyım ama.ayrıca arkadaşlar tanesi 130tl den pirelli winter snowcontrol 4 adet kar lastiğinide taktırdım.kazasız belasız günler :)
karelaz
ONBASI
ONBASI

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir