klima çalışırken stop etme

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

klima çalışırken stop etme

İleti dayfal » 04 Temmuz 2010 12:28

arkadaşlar 1.2 clio extreme var bende. klimayı çalıştırdıktan sonra durunca ya da tekrar kalkmaya çalışırken stop ediyor. nedeni ne olabilir acaba?
dayfal
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: uğur adana

Re: klima çalışırken stop etme

İleti omeralemdar » 04 Temmuz 2010 13:20

klimayı çalıştırmadan önce aracı bir havalandırın, mumkünse gölge bir yere çekin havalandırdıktan sonra çalıştırınız benim araçta aynı 1.2 motor ilk kullandıgımda rampalarda çekiş düşüyordu bende kapatıyordum aşagı inerken tekrar açıyordum bundan başka bir sorun yaşamadım ,polen filtresini her yıl degiştiriyorum o kadar.
motor , klimayıda çalıştırdıgından dolayı , aşırı yüklenmemek lazım klima çalıştırma kademesini fazla yuksek tutmayın kademe 2 yeterli bir sure sonra 3 yaparsınız.
benim düşüncelerim bunlar < ayrıntılı klima konusunda bilgileri klima yazın aramaya bulursunuz keyifli sürüşler
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti oguz1 » 05 Temmuz 2010 06:42

dayfal demiş ki:arkadaşlar 1.2 clio extreme var bende. klimayı çalıştırdıktan sonra durunca ya da tekrar kalkmaya çalışırken stop ediyor. nedeni ne olabilir acaba?

Hiç normal değil veya ufak bir sorunmuş gibi durmuyor.

Peki kilimasız olarakta aynı durum oluyormu? Eğer olmuyorsa kilimadan kaynaklı denebilir. Bence yetkili servise bir götürün daha büyük sorunlar çıkabilir altından.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti Oktay ACAR » 05 Temmuz 2010 09:37

Rolanti devrinde bir sorun olabilir,klima açınca otomatik olarak devir yükseliyor benim aracımda...
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

İleti umurcak » 05 Temmuz 2010 10:55

klima calısırken motor sesi artıyo ve ugultu baslıyoo normalmi??
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti Devrim » 05 Temmuz 2010 14:46

omeralemdar demiş ki:...klima çalıştırma kademesini fazla yuksek tutmayın kademe 2 yeterli bir sure sonra 3 yaparsınız...

Fan seviyesinden bahsediyorsanız, klimayı çalıştırdıktan sonra 1 de olsa, 4 de olsa kademesi önemli değil. Çünkü klima sistemi zaten tam güç çalışır. 1-4 arası kademe ise sadece fan motorunun devrini ayarlar o kadar. Ben sıcak havada, iyice ısınmış arabaya binince, klimasız olarak fan'ı açıp 4'e getiriyorum. Sistemdeki ısınmış uyuz sıcak hava gidiyor. Bir süre çalıştırdıktan sonra (bu arada motor kendine gelmiş ve yağlanma tamamlanmış oluyor -en azından öyle düşünüyorum-) klimayı açıyorum ama fan yine 4'te bulunuyor. Neyse bu ayrı bir konu.
:)

umurcak demiş ki:klima calısırken motor sesi artıyo ve ugultu baslıyoo normalmi??

Motor sesinin artmasını nasıl tanımladığımıza bakar aslında. Motor devri yükseliyor sadece ama bana göre "motor sesinin arttığını" söyleyemem. Kapı ve pencereler tam kapalıyken fan sesinden başka bir ses de duymuyorum benim araçta. Ama açıksa, dikkatli dinlendiğinde ekstra bazı çalışan şeylerin sesi bir miktar duyulabiliyor.

Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti RPDiFOR » 06 Temmuz 2010 01:58

klima açıkken özellikle 75 hp motorlarda kalkış sorunu oluyo hele birde arabada 4 5 kişiyseniz gaza bassanız dahi araç almıyor çok yavaş devir alıyor ilk kalkışta eski aracımla bizzat yaşamıştım bu sorunu aşırı tıkalı trafikte çok dur kalk yapunca şişiyordu resmen klima butonuna basıp kapadığımı sonra trafik rahatladığında açtığımı hatırlıyorum araç o zamanlar 0 dı sinir oluodum haliyle 1.5 dizellerde 65 yada 80 liklerde kesinlikle yapmıyor bizzat denedim arkadaşın sorununa gelince aracınız benzindeykenmi yapıyor bu stop etme olayını gazdaykenmi?
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

İleti dayfal » 06 Temmuz 2010 14:33

klima açık değilken durmada yada durmuşken kalkmada bir sorun yok. araç tüplü ilk çalıştırmada ısınmadığı zamanda durma problemi var. klima çalıştırılınca rölanti biraz artıyor tabi ama uğultu falan duymuyorum. motorun çekişten düştüğüde kesin.
dayfal
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v
İsim ve Şehir: uğur adana

İleti evrenz » 07 Temmuz 2010 23:35

valla benim araç dizel bir iki defa başıma geldi ankara trafiğinde dur kalklar yaparken hiç stop etmeyen araba stop etmeye başladı hemde çalıştırtıktan sonra değil epey bir yol gidip trafiğe girmişim 2. viteste bile stop etmeyen araçım bir kaç defa stop etti 2 gün önce daha dikkatliyim şimdi ama kafama takıldı benimde
evrenz
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII exp. 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 70bg
Kilometre: 1300
Yakıt: PO vmax eurodizel 10
Lastik Markası: dnlop sp01 185/60/15
İsim ve Şehir: evren *rize ankara mersin

İleti RPDiFOR » 08 Temmuz 2010 01:41

dayfal demiş ki:klima açık değilken durmada yada durmuşken kalkmada bir sorun yok. araç tüplü ilk çalıştırmada ısınmadığı zamanda durma problemi var. klima çalıştırılınca rölanti biraz artıyor tabi ama uğultu falan duymuyorum. motorun çekişten düştüğüde kesin.

arkadaşım LPG kitin sanırım atiker enjeksiyon bloğunu kontrol ettir genelde stop etme sorunu o parçadan oluşuyor aracın eğer benzindede klima acçıkken stop ediyorsa o zaman aracının kelebek ve enjektörlerini kontrol ettir
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

İleti Oktay ACAR » 08 Temmuz 2010 10:17

Şu İzmirin Temmuz sıcağında ki bazen gölgede 45 dereceleri buluyor tabiki klima açık ne duruşta ne kalkışta sorun yok bende,
Çeşme otoyolunda sürat olarakda, klima açık kapalı hiç fark etmiyor Clioııı 1.2 HB-Quikshift.
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 175 misafir