4.viteste motorda titreme

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

4.viteste motorda titreme

İleti ibom » 20 Ocak 2010 07:51

4.vitese atıp gaza ani yüklenme yapınca motorda titreme oluyor.(diğer viteslerde böyle bir sorun yok.)sonra titreme (motor kendini toplayınca) kendiliğinden geçiyor.servise gittim.motor arka kulak takozunu ve şanzıman takozunu değiştirdiler ancak sorun devam ediyor.getir bakalım dediler ancak ben karamandaki servisi beğenmediğimden bir ara konyaya götürüp baktırmayı düşünüyorum.aslında fazla bir acliliyeti de yok.Arkadaşlardan bu sorunu yaşayanlar oldumu ve nasıl çözüm buldular yazarlarsa memnun oluruz.
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: renault clio alize
Motor Tipi & Gücü: dci 65 hp
Kilometre: 78000
İsim ve Şehir: karaman

Re: 4.viteste motorda titreme

İleti oguz1 » 20 Ocak 2010 09:19

İlk olarak sizin aracı verimli devir aralığında kullanıp kullanmdığınıza bakmak lazım.

Dizellerimizi 2400-3000 devir aralığında vites değişimi normaldir. Siz eğer düşük devirde vites değiştiriyorsanız titreme ve silkelenme yapma olasılığı fazladır, biraz devirli kullanın yani vitesi 3000 devirde değiştirin, son olarak yakıt aklıma geliyor ama sadece 4. viteste yapıyor dediğiniz için eliyorum. Yine aynı proplem devam ediyorsa bence sorununuzun çözümü şanzuman ustasına kalacak gibi.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti ibom » 20 Ocak 2010 09:43

oguz1 demiş ki:İlk olarak sizin aracı verimli devir aralığında kullanıp kullanmdığınıza bakmak lazım.

Dizellerimizi 2400-3000 devir aralığında vites değişimi normaldir. Siz eğer düşük devirde vites değiştiriyorsanız titreme ve silkelenme yapma olasılığı fazladır, biraz devirli kullanın yani vitesi 3000 devirde değiştirin, son olarak yakıt aklıma geliyor ama sadece 4. viteste yapıyor dediğiniz için eliyorum. Yine aynı proplem devam ediyorsa bence sorununuzun çözümü şanzuman ustasına kalacak gibi.

benim araçta devir saati yok.4.vitese 65 km/h de atsam bu devir aralığını tutturabilirmiyim?
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti ibom » 25 Ocak 2010 16:48

erim demiş ki:Benim de ilk aklıma motor kulakları geldi, bir de motorun bağlı olduğu panel geldi.. Bir çatlak söz konusu ise 4 vitesteki vibrasyon çatlakta büyüyebilir. Ya da enjeksiyonlardan biri problemliolabilir.. (buji de olabilir benzinli ise..) ya da motor segment atmıştır, dengesizlik yapıyordur... İyi anlayan bir yere götürün sonra başınız ağrımasın...

motor kulaklarından olsa diğer viteslerde niye yapmıyor.*4.vitesteki vibrasyon nedir*motorun segment atması nedir.ve niye 4.viteste oluyor da diğer viteslerde olmuyor.birde 4.viteste birden gaza yüklenince oluyor.normal gaz vere vere 4.te devir yükseltildiğinde olmuyor.bradırım görüşlerini yazarsan memnun olurum.
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 122 misafir