Kasılma sorunu

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Kasılma sorunu

İleti BAKIM » 04 Aralık 2009 23:24

Arkadaşlar herkesin geçmiş bayramını tekrar kutluyorum ; Allah herkese birdahaki kurban bayramını sağlıklı şekilde görmeyi nasip etsin. Benim sorum geçen hafta bayram dönüşünde 4ncü viteste sanıyorum 70-80 km/h. giderken sanki frene basılmış gibi araç kendini kastı sonra birdaha hızlandı yine kasma yaptı ben aracı durdurup 1-2 dakika bekledim sonra yoluma devam ettim ondan sonra bir sorun yaşamadım ; aracım 1,2 benzinli.Böyle bir sorun yaşayan varmı ? veya ne olabilir bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi akşamlar.
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2V 75 hp
Kilometre: 44444
Yakıt: schell Bp
Lastik Markası: MICHELIN Energy Save
İsim ve Şehir: Balıkesir

Re: Kasılma sorunu

İleti Devrim » 05 Aralık 2009 03:44

Kötü yakıt aklıma geldi. Kısa bir an için pislik vs. gelmiş olabilir mi acaba...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti oguz1 » 05 Aralık 2009 11:10

Sorunu tekrar yaşarsanız bobinden olabilir diyecem ama tekrar etmedi diyorsunuz.

Yakıt aldığınız yeri değiştirin.

Sorunda yakıtınızdaki su ile birlikte yakıtın enjektörlerden geçerkenki yığılma olduğunu düşünüyorum. Solvent türevi katkılı yakıt olsa devamlılık arzederdi.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti BAKIM » 05 Aralık 2009 12:46

oguz1 demiş ki:Sorunu tekrar yaşarsanız bobinden olabilir diyecem ama tekrar etmedi diyorsunuz.

Yakıt aldığınız yeri değiştirin.

Sorunda yakıtınızdaki su ile birlikte yakıtın enjektörlerden geçerkenki yığılma olduğunu düşünüyorum. Solvent türevi katkılı yakıt olsa devamlılık arzederdi.

Sayın oğuz1 uyarılarınızı mutlaka dikkate alıcam verdiğiniz değerli bilğiler için teşekkür ederim .
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti impossible » 06 Aralık 2009 08:03

bence de devam etmediği için yakıttan olmalı, zira bayram dönüşü diyorsunuz, yani olağan istasyondan diil yolüstü bi yerden aldınız yakıtı? önceden petrol ofisini beğenmezdim, kafamda eski logo ve o petrol ofisi istasyonları kaldığı için çocukluktan.. sevmezdim yani, kasvetli gelirdi sanki güven vermezdi.. ama şu an arkadaşlar petrol ofisi yani PO'nun yakıt kalitesi gerçekten iyi, özellikle büyük istasyonlarda.. sonuçta depolarına giren yakıt uydudan takip ediliyor, dolayısı ile istasyon, istediği akaryakıtı satma şansını gerçekleştiremiyor, riske alamaz tabii ki.. (abim motor konusunda oldukça uzman olduğu için clio dci'sini almadan önde gelen petrol şirketlerinden euro dieselleri hakkında rapor isteyip karşılaştırdı, arada da istedi kullanırken, en düşük kükürt o an için opet'teydi, sonra değişimi farkedip PO ya döndü, şu an için en düşük kükürtlü euro diesel PO da arkadaşlar,ardından da total geliyor,yine tercih takdir sizlerin)
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti BAKIM » 06 Aralık 2009 21:37

Murat Bey yorumlarınız için teşekkür ederim.Dizel otomobiller yakıt yönünden daha hassas kötü bir motorinin motora ciddi zarar verebileceğini duymuştum.Benim aracım 1,2 benzinli ; aracımı aldığımdan beri opetten benzin alıyordum 2-3 ay önce shell'e döndüm ve bu kasılma sorunu da shell benzininde oldu bundan sonra ya tekrar opete ya da sizin tavsiyeniz olan PO ya dönerim gerçi siz motorinden bahsetmişsiniz ama herhalde motorini iyi olanın benzini de iyidir diye düşünüyorum.iyi akşamlar.
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti impossible » 07 Aralık 2009 18:17

rica ederim.. dediğim gibi benim bilgilerim bu yönde, tercih yine sürücüdedir, ancak uydudan yakıt kontrolü sadece PO'da var, yani depolarına kacak yakıt koyma şansları yok, bayiliklerinin alınacağını bildikleri için.. tabii modernizasyonu yeni yapılmış büyük istasyonlar her zaman güvenlidir, eski pompaları olanlara güvenmemek lazım, ve son birşey, nacizane yaşadığım bir olaydır, paylaşmak istiyorum (ilk göz ağrım 99 uno-sx hidrolik direksiyonluydu, lpg'yi kendim taktırdım ve hep memnun kaldım. araca bir gece oldukça soğuk hatta ayazda lpg alamamıştım aygaz bayilerini dolaştım veremiyoruz edemiyoruz dediler sonra uzak bi yerdeki aygaza gittim aldım her zaman 100km yaptığım yakıtla 110km yaptım, yani lpg'lerinizi soğukta alın, çünkü gaz büzüştüğü için daha çok almış oluyorsunuz, ama çok alıyor diye de full almayın ertesi gün hava ısındığında basınçtan dolayı tanka sığamayabilir, umarım anlatabilmişimdir )
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 213 misafir