Arkadaşlar bu konuyu, ola ki karşılaşırsanız beni hatırlayın diye açtım. ;)
Geçen çarşamba günü Sinop'a doğru yol alırken, Ankara içlerinde yağmur çiselmeye başladı. Fasılalı mod 2'de devam ederken, havaalanı çıkışı civarında yağmur şiddetini bir hayli artırtı. Bunun üzerine sürekli mod'a geçtim. İyi güzel derken, Ankara'dan uzaklaşmış, Çankırı'ya yaklaşmışken "çöt!" diye bir ses geldi (Ünlem işaretini de duyduk). Kafalarda soru işareti oluştu ama görünürde sorun yoktu. Az süre sonra benzer bir ses yine geldi. Acaba rüzgar sebebiyle ağaçlardan birşeyler mi savrulup geliyor diye düşünürken son "köt" sesi geldi ve baktık ki silecek yan yatmış vaziyette gelip gidiyor!. :shock:
Hemen sileceği durdurdum ve sağa çektim. Süper bakışlarımla silecek kafasının sağındaki çentiğin uçmuş olduğunu gördüm. Sileceği çıkartırken üzerine bastığımız minik kare parça kırılmış. Buyrun 2-3 fotoğraf:
Bazı arkadaşlar silecek kafasındaki paslanmadan bahsetmiş. Bizimki pas tutmaya tenezzül etmeyip kırılıyor. :) Şunu da yazmam gerek, ben bu sileceği, adam gibi servis ya da internetten değil, ucuz olsun diye yedek parçacıdan almıştım. Fakat arkadaşlar daha önemlisini yazmalıyım, tüm günahı parçacıya yükleyemem. Benim hatam şu oldu: Yağmur durmuş, ön cam iyice kurumuş ve biz sileceklerin çalıştığının farkında değiliz! Benim öncelikli hatam bu oldu. Buna rağmen neyse ki silecek motoru yanmadı, ilk pes eden silecek oldu. Kuru camda silecek çalıştırınca böyle olur derseniz haklısınız, sileceğin bir suçu yok. İşin tuhafı hiç "brrr" diye ses de yapmadı namussuz.
Neyse. O noktadan sonra sileceği ben yine taktım yerine. Tabii ki kilitlenmedi. Sol çentiğin tuttuğu kadarıyla geri kalan 400 kilometreyi gittik. Fakat silecek çalıştırma konusunda daha ihtiyatlı davrandım. Cam yeterince ıslaksa çalıştırdım. Ilgaz dağlarında ve dönüşte otobanda deli gibi yağmur kar esnasında hızlı mod'da bile çalıştırdım, sorun olmadı. Fakat Konya yoluna dönerken yağmur az çiseliyordu ve benim fasılalı mod (3 ya da 4'teydim) biraz hızlı geldi herhalde, silecek yine döndü. :D Silecek hazretlerini tekrar düzeltip eve vardık.
Yani çok büyük mesele olmadı ama iki çentik birden kırılsaydı ne yapardım bilmiyorum. Hani sağdakini takardım belki ama sağ silecek metalinin camı çizmemesi için ne yapardım şu an bilemiyorum. Acaba arkadaki uyumlu mu bakmak gerek. Eğer öyleyse, 'böyle durumlarda' yedek olarak kullanılabilir.
Olay budur. Bilginiz olsun, bagajınızda yedek silecek bulunsun. :mrgreen: