Boya Tamiri

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Boya Tamiri

İleti mcagriunal » 28 Ekim 2009 00:20

Herkese Merhaba;

Ankara'ya gelmemle birlikte aracın bir kaç yerinde diğer araçların kapılarının çarpmasından kaynaklanan noktasal göçükler oluştu. Ayrıca arka tamponda ufak bir kazadan kalma boya döküntüleri var.

Boya tamiri diye birşey varmış. Bu tip küçük hasarlarda tüm parçayı boymadan yalnızca küçük bölgeyi tamir ediyorlarmış.

Yaptıran var mıdır? Tavsiyeleri nedir? Ankara'da bu işi iyi yapan yerler var mıdır?
mcagriunal
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 28500
Yakıt: Shell 95 Oktan
İsim ve Şehir: Çağrı Ünal - Ankara

Re: Boya Tamiri

İleti omeralemdar » 28 Ekim 2009 13:41

mcagriunal
kasko varsa şirketinle görüş <aksigorta benimki mini onarın adı altında öyle bir hizmeti var> bana lazım olmadı şu ana kadar.
<autoking> veriyor her halde öyle hizmetleri
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti selimy » 30 Ekim 2009 12:28

şaşmaz oto sanayi sitesinde autoking var. oraya aracınızı götürün incelesinler ve size bir randevu tarihi versinler.
aracı teslim ettikten ertesi güne aracınızı pırıl pırıl veriyorlar tecrübeyle sabittir :good:
selimy
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 0
Yakıt: Shell V Power GTL+
İsim ve Şehir: Ankara

İleti mcagriunal » 30 Ekim 2009 13:56

Şaşmaz'a gideceğim. Belirli bir kısmını sanırım kasko da karşılıyormuş. Sonuç hakkında bilgi veririm.
mcagriunal
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti mcagriunal » 03 Kasım 2009 00:31

Autoking Şaşmaz'a ekspertize gittim. 30 sn.lik bir görüşmeden sonra hiç düşünmeden ayrıldım.

Oradaki arkadaşın yaklaşımı ve tavırları hiç hoşuma gitmedi. Kaskodan yaptıracağımı söylediğimden midir nedir, sanki lütfediyormuş gibi tavırları vardı. Hemen yazalım randevusunu falan tarzı emrivaki konuşmalarından hiç hoşlanmadım.

Benim aracın kapılarında üç tane küçük kapı vuruğu, arka tamponun solunda çarpmaya bağlı boya dökülmeleri vardı. Arkadaş kaskodan iki tamir hakkımın bulunduğunu ve ikisinin de tampona gideceğini söyledi. Ayrıca tamponun sol tarafını, yaklaşık 40 cm.lik bir alanı tamamen boyayacaklarını söyledi. Bu kadar yeri boyattıktan sonra yemişim boya tamirini.

Kapı vurukları için bir şey yapamayız dedi. İçten masaj yapacaklarmış, bunu yaparken boyası dökülürmüş. E boya tamiri yapmıyor musunuz siz dediğimde yine 2 mmlik vuruk için 10 cam çapında alanı boyamaktan bahsetti.

Kaputa çarpan taştan bahsettim, yine hiçbirşey yapamayacaklarını tek çözümün kaput filmi taktırmak olduğunu söyledi. Kalsın dedim.

Kısacası bunların mini tamir adı altında becerebildiği ne var ben anlayamadım. Bir daha da gitmem, böyle kalsın, aracı yüzde yüz orjinal haliyle satarız Allah kısmet ederse.
mcagriunal
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti eylber » 03 Kasım 2009 02:03

mcagriunal demiş ki:Autoking Şaşmaz'a ekspertize gittim. 30 sn.lik bir görüşmeden sonra hiç düşünmeden ayrıldım.

Oradaki arkadaşın yaklaşımı ve tavırları hiç hoşuma gitmedi. Kaskodan yaptıracağımı söylediğimden midir nedir, sanki lütfediyormuş gibi tavırları vardı. Hemen yazalım randevusunu falan tarzı emrivaki konuşmalarından hiç hoşlanmadım.

Benim aracın kapılarında üç tane küçük kapı vuruğu, arka tamponun solunda çarpmaya bağlı boya dökülmeleri vardı. Arkadaş kaskodan iki tamir hakkımın bulunduğunu ve ikisinin de tampona gideceğini söyledi. Ayrıca tamponun sol tarafını, yaklaşık 40 cm.lik bir alanı tamamen boyayacaklarını söyledi. Bu kadar yeri boyattıktan sonra yemişim boya tamirini.

Kapı vurukları için bir şey yapamayız dedi. İçten masaj yapacaklarmış, bunu yaparken boyası dökülürmüş. E boya tamiri yapmıyor musunuz siz dediğimde yine 2 mmlik vuruk için 10 cam çapında alanı boyamaktan bahsetti.

Kaputa çarpan taştan bahsettim, yine hiçbirşey yapamayacaklarını tek çözümün kaput filmi taktırmak olduğunu söyledi. Kalsın dedim.

Kısacası bunların mini tamir adı altında becerebildiği ne var ben anlayamadım. Bir daha da gitmem, böyle kalsın, aracı yüzde yüz orjinal haliyle satarız Allah kısmet ederse.

Tavırları için bişey söyliyemem ama diğer şeyler çok normal geldi bana
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti mcagriunal » 03 Kasım 2009 11:07

Dedikleri muhakkak doğrudur. Yalnız Internet sitelerinde ve telefonda böyle yansıtmıyorlar. Yaparız, tamir ederiz, uçarız kaçarız deyip iş yapmaya geldiğinde 5 cm.lik çizik için tamponun yarısını boyamaktan bahsediyorlar.

Internet sitelerinde direkt kapı vurukları ifadesi vardı, gösterdiğimde adam neredeyse bakmadan "bu olmaz" dedi. O kadar ümitsiz konuşuyor ki, zaten yaptırmaya mecaliniz kalmıyor.

Biz bunlar dışarıdan çekilip düzeltilebilir mi dediğimizde, arkadaş çok büyük tepki gösterip böyle bir şey olmadığını,göçüğün dışarıdan çektirilemeyeceğini, bunu Türk ustaların uydurduğunu, göçüğün sadece ve sadece içten düzeltilebileceğini söyledi. Lakin kendi Internet siteleri kendisini yalanlıyor:

"Arkasına hiç bir şekilde ulaşılamayan bazı bölgelerdeki küçük ölçekli göçükler "Yapıştırmalı Göçük Çektirme Seti" ile düzeltilirler."
http://www.autoking.org/boyasiz_kaporta ... zeltme.htm

Diğer esnafı kötüleyerek iş yapandan korkacaksın, biraz da ondan hiç yanaşmadım yaptırmaya.
mcagriunal
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti selimy » 03 Kasım 2009 13:54

bence ya arkadaşın kötü bir anına denk geldiniz ya da farklı anormal birşeyler oldu.
ben bu sene ve geçen sene aracımı götürdüğümde gayet iligli ve alakalı davrandılar. bende de sol kapıda 10 cm çapında bir göçük vardı.
orayı önce düzelttiler daha sonra beğenmediğim için ertesi güne göçük tamiri ve lokal boya ile hallettiler.

sanıyorum ilgilenen kişi ile alakalı çünkü ben gayet memnun kaldım ve poliçem yenilenince mart gibi felan bir kez daha ziyaret edeceğim kendilerini
selimy
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 0
Yakıt: Shell V Power GTL+
İsim ve Şehir: Ankara

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 221 misafir