ARAÇ REHİNİ?

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: ARAÇ REHİNİ?

İleti msaltik » 21 Ekim 2009 15:22

bu taktik de iyiymiş. Ben trafikteki polisle kavga edecektim nerdeyse, diğer polisler yatıştırdı, şimdi yaptırmana gerek yok dediler satmıcaksan, boşyere yeni ruhsata para verme. rehin yazısı gelmişse problem yok...
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

İleti Devrim » 21 Ekim 2009 16:03

İlginçmiş aslında...

Peki borcu bitse bile internetten plaka sorgulama yaptığımızda, orada halâ Rehinlidir ibaresi görünüyor mu?
Ayrıca rehin durumu kalkınca neden işler hızlı yürümez?

erim shoutbox'ta demiş ki:arkadaşlar rehinli kalması çok daha iyi.. Araba çalındığında falan çok daha kolay buluyorlar rehinli olduğu için :) Kasko da daha fazla avantajlı oluyorsunuz kaza zamanında :) Bankanın olunca hiç bir şey sormadan tamiri yapıyorlar :)

Peki bu tip durumlarda aracımızın "aslında" artık rehinli olmadığını saptamıyorlar mı? Sistemde halâ rehinli mi görünüyor?
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti oguz1 » 21 Ekim 2009 16:59

Devrim demiş ki:İlginçmiş aslında...

Peki borcu bitse bile internetten plaka sorgulama yaptığımızda, orada halâ Rehinlidir ibaresi görünüyor mu?
Ayrıca rehin durumu kalkınca neden işler hızlı yürümez?

erim shoutbox'ta demiş ki:arkadaşlar rehinli kalması çok daha iyi.. Araba çalındığında falan çok daha kolay buluyorlar rehinli olduğu için :) Kasko da daha fazla avantajlı oluyorsunuz kaza zamanında :) Bankanın olunca hiç bir şey sormadan tamiri yapıyorlar :)

Peki bu tip durumlarda aracımızın "aslında" artık rehinli olmadığını saptamıyorlar mı? Sistemde halâ rehinli mi görünüyor?

Topiğe yazmak daha kalıcı olacak tam olarak yapılan ve yapılması gerekenleri anlatayım.Şimdi yine aradım bankayı kafama takılan son soru için.

Aracımın rehinini kaldırdırmak için bugün İNG banka başvurdum.2 şekilde oluyormuş

1-borcu yoktur yazısını alıyorsunuz elden notere aynı gün onaylatıyorsunuz ve emniyete gidip kaydettirip ruhsat değişimine başvuruyorsunuz, bunu banka 32 tl ye yapıyor noter 50-60 alıyor en son emniyet ruhsat değişimi için 55 tl civarı alıyor.

2-Borcu yoktur yazısını banka emniyete gönderiyor , emniyette 20-30 gün içinde rehini kaldıyor,internettede rehinli gözükmüyor. sizde bundan sonra isterseniz ruhsatı değiştirebiliyorsunuz.
1. şık 32 tl 2. şık 37 tl.
Kazanca bak borcunu öde birde rehini kaldırmaya bankaya para ver.

Borç biteli 1 yıl oldu ha şimdi değiştiriyim ha sonra derken 1 yıl geçti. Ruhsatı şimdi değiştirmeyeceğim zaten, emniyetten rehin kalksın o yeter satacağımız zamanda sorun çıkmaz heralde. (Bankayı aradım demiştim bu konuda, borcunun olmadığına dair yazı emniyete ulaştıkta ve sıra bekledikten sonra kayda giriyor, daha sonra satacağınız zaman emniyetten rehini ve borcu olmadığına dair bir yazı alıyorsunuz bununla noter satışını yapıyorsunuz, ruhsat değişmeden.)
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti oguz1 » 21 Ekim 2009 17:06

erim demiş ki:Aracın borcu bitse bile ben rehini kaldırmadım. Araç alınması ya da kaza esnasında sigorta çok daha kolay yapıyor işlemleri, ışık hızında gerçekleşiyor.. Şahıs arabası haline gelince ancak maalesef bu olmuyor :)

Erim sen şirket üzerinden aldın heralde, oyüzden avantaj olabilir.

Ben ise rehin sözünü duyunca gayri ihtiyari irkiliyorum ve bankaya bulaşık hiçbirşeyim kalmasını istemiyorum. O yüzden 50 fazlada versem bu işi bitirmek istedim. Banka batar kapatılır, kayıtlar kaybolur ne bileyim olur olur. Bugünün işini yarına bırakmıyacaksın. ben 1 senedir bırakıyordumda :D

Şimdi bankadan emniyete yazı gitti . Oradan düşünce birde rehini kalkmıştır yazısı alırız olur biter, ruhsatta kalsın. olan bizim 37 kağıda olsun. Bu işi 150 kağıda yaptıranda oluyor.
oguz1
Moderatör
Moderatör

İleti msaltik » 21 Ekim 2009 18:02

ben de buraya tekrar yazayım da kalıcı olsun,

sen öp de 37'yi başına koy :D :D

oyakbanktan geçen sene 24'e yaptırmıştım. Yeni aracım için kredi henüz bitmedi ama işbankasının söylediği rakam 100TL. heralde noterden halledecem, tabi bilmiyorum burdaki noter masrafı ne olur. Arkadaş her taraftan soyuluyoruz yahoo

Bir de diğer önemli konu, rehin yazısı bir şekilde trafğie gittikten sonra, aracınızın ruhsatını değişmenize gerek yok. Elinizde rehin kalktı yazısına bile gerek yok. Çünkü başınıza gelecek en kötü şey çevirmedir, orda da aracın rehinli olup olmamasının bi önemi yok. Ona bakmaz ztn. Çorba parası isteyene rastladıysanız da merkezden öğrenmesini sağlarsınız. Böylece ruhsat değişmek için 100TL civarındaki masraftan kurtarmış oluyorsunuz. Zaten aracınızı satarken her koşulda ruhsat değişecek. Masraf size kalmamış olur.

Internet olayına gelince, online olarak gözükmesi baya bi süre alabiliyor. Benim gönderimi yaptıktan 2-3 ay sonra gözükmüştü. Hatta acaba yazı gitmedi mi diye endişelenmiştim
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

İleti oguz1 » 25 Ekim 2009 21:45

erim demiş ki:Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler.. O zaman ben de bir ara INGbankı arayayım da bir ayrıntısını öğreneyim ve başlatayım şu işi :)
Ben şirket ile almadım yaw :)

37 lirayı tıkır diye ödeyince emniyete postalıyorlar gerisi emniyete kalıyor, ister ruhsatın sayfayı yenile ister satana kadar öyle kalsın. Benim kafam rahat olacak. Geçen sene telefon etmiştim aynı bankaya 14 lira demişti. Bugünün işini yarına bırakmıyacansın.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 200 misafir