oguz1 demiş ki:000000 6 sıfır olması lazım 5 litre yağımız olduğuna güre he 0 işareti 0.83 lt yağı ifade ediyor.
Şunada dikkat etmekte fayda var 0000__ şeklinde gözüküyor, gözükme sebebi aracı yeni stop etmekten kaynak olabilir. En doğru ölçüm sabah çalıştırmada il görüntüde alına sonuç olacaktır kanımca.
Bakım zamanı yaklaştıkça 1 veya 2 cizginin eksik çıkması normal.
eğer dizelse aracınız o zaman azalma benzinli motora göre yine fazla olacaktır, rengide hiçbirzaman bal rengi olmayacaktır.
Yeni alınan aracın yağını ilk 5000 veya 7500 km de değiştirmektete fayda olduğunu düşünüyorum. Nedeni ise motorun birbirine alışan parçalarından dökülen mikron seviyesindeki parçalarının motora vereceği olası zarar.
Ben şu ana kadar normal kullanımımda hiç eksik görmedim. Dediğin gibi dizelin çalışma prensibi gereği yağda bir süre sonra azalma yaptığı söyleniyor. Bende ilk defa dizel kullandığım için hepğ dikkat ettim buna azalma oluyor mu diye. Sadece yukarıda bahsettiğim periyodik bakım sonrasındaki eksilmeyi yaşadım. Eski 1.4 benzinli Clio'mda da aynı şekilde hiç azalma görmemiştim.
Bu arada DH'deki O.B.K ustanın yorumları gereği ben de ilk yağımı 5000km'de değiştirecektim ama aldığım yerdeki sözüne güvendiğim abi buna gerek olmadığını, Renault'un bunu bizim yerimize yaptığını, ilk yağını değiştirdiğini söyledi hatta ben daha ağzımı açmadan, "hani motor daha yeni, ilk kullanımda çapaklar, kıymıklar olur falan diye söylüyosun dimi " dedi? ben de fal baktıran bi genç kız gibi şaşkın bi ifadeyle evet dedim :D :D
Ve aracı 15000 bakımına kadar götürmedim, şu ana kadar da bi sıkıntım olmadı. ilk bakıma 14800'de ikinciye 29615'de girdim... İnşallah sorunsuz devam eder araba