Yol Bilgisayarında Yağ Miktarını Görebilir miyim?

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Yol Bilgisayarında Yağ Miktarını Görebilir miyim?

İleti kalderons » 18 Ekim 2009 17:24

Arkadaşlar aracım clio 3 1.2 16v expression.Benim merak ettiğim konu yol bilgisayarında yağ miktarını görme imkanımız var mıdır?
Kontağı açtığım zaman oil ok yazısını görüyorum ve daha sonra araçtaki yağ değişimine kaç km var onu gösteriyor.Fakat bir türlü
göremiyorum.Bunu görebiliyor muyuz acaba?
kalderons
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: serdar erzurum

Re: Yol Bilgisayarında Yağ Miktarını Görebilir miyim?

İleti msaltik » 18 Ekim 2009 17:34

görebilirsin kontağı yarım çevirince yağ seviyesi normal falan yazarken yukarı veya aşağı tuşuna basarsan yağ seviyesini gösterir. mesela 0000000 şeklinde gösteriyo

diyelim azalma oldu o zaman 0000000_ şeklinde görülüyo.
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

İleti kalderons » 18 Ekim 2009 17:40

Evet o dediğini yaptım ve 0000000 çıkıyor. Herhangi bir _ işareti yok. Yani o zaman benim yağda bir eksilme yok.
kalderons
ONBASI
ONBASI

İleti msaltik » 18 Ekim 2009 19:30

yani ben o değerleri kafadan yazdım belki 8 hanelidir ama o şekilde gösteriliyor. Eksik olunca "0" lardan biri görünmüyo işte. Ben 15000 bakımı sonrasında yaşamıştım bunu. Aracı servisten aldım giderken benzinciye uğradım, tekrar çalıştırınca bi baktım bi tane 0 gözükmüyo. Hemen geri dönüp ilave ettirdim.
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti kalderons » 18 Ekim 2009 19:36

msaltik demiş ki:yani ben o değerleri kafadan yazdım belki 8 hanelidir ama o şekilde gösteriliyor. Eksik olunca "0" lardan biri görünmüyo işte. Ben 15000 bakımı sonrasında yaşamıştım bunu. Aracı servisten aldım giderken benzinciye uğradım, tekrar çalıştırınca bi baktım bi tane 0 gözükmüyo. Hemen geri dönüp ilave ettirdim.

Faydalı bilgiler ve Paylaşım için teşekkürler.
kalderons
ONBASI
ONBASI

İleti oguz1 » 18 Ekim 2009 20:04

000000 6 sıfır olması lazım 5 litre yağımız olduğuna güre he 0 işareti 0.83 lt yağı ifade ediyor.

Şunada dikkat etmekte fayda var 0000__ şeklinde gözüküyor, gözükme sebebi aracı yeni stop etmekten kaynak olabilir. En doğru ölçüm sabah çalıştırmada il görüntüde alına sonuç olacaktır kanımca.

Bakım zamanı yaklaştıkça 1 veya 2 cizginin eksik çıkması normal.

eğer dizelse aracınız o zaman azalma benzinli motora göre yine fazla olacaktır, rengide hiçbirzaman bal rengi olmayacaktır.

Yeni alınan aracın yağını ilk 5000 veya 7500 km de değiştirmektete fayda olduğunu düşünüyorum. Nedeni ise motorun birbirine alışan parçalarından dökülen mikron seviyesindeki parçalarının motora vereceği olası zarar.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti msaltik » 18 Ekim 2009 21:43

oguz1 demiş ki:000000 6 sıfır olması lazım 5 litre yağımız olduğuna güre he 0 işareti 0.83 lt yağı ifade ediyor.

Şunada dikkat etmekte fayda var 0000__ şeklinde gözüküyor, gözükme sebebi aracı yeni stop etmekten kaynak olabilir. En doğru ölçüm sabah çalıştırmada il görüntüde alına sonuç olacaktır kanımca.

Bakım zamanı yaklaştıkça 1 veya 2 cizginin eksik çıkması normal.

eğer dizelse aracınız o zaman azalma benzinli motora göre yine fazla olacaktır, rengide hiçbirzaman bal rengi olmayacaktır.

Yeni alınan aracın yağını ilk 5000 veya 7500 km de değiştirmektete fayda olduğunu düşünüyorum. Nedeni ise motorun birbirine alışan parçalarından dökülen mikron seviyesindeki parçalarının motora vereceği olası zarar.

Ben şu ana kadar normal kullanımımda hiç eksik görmedim. Dediğin gibi dizelin çalışma prensibi gereği yağda bir süre sonra azalma yaptığı söyleniyor. Bende ilk defa dizel kullandığım için hepğ dikkat ettim buna azalma oluyor mu diye. Sadece yukarıda bahsettiğim periyodik bakım sonrasındaki eksilmeyi yaşadım. Eski 1.4 benzinli Clio'mda da aynı şekilde hiç azalma görmemiştim.

Bu arada DH'deki O.B.K ustanın yorumları gereği ben de ilk yağımı 5000km'de değiştirecektim ama aldığım yerdeki sözüne güvendiğim abi buna gerek olmadığını, Renault'un bunu bizim yerimize yaptığını, ilk yağını değiştirdiğini söyledi hatta ben daha ağzımı açmadan, "hani motor daha yeni, ilk kullanımda çapaklar, kıymıklar olur falan diye söylüyosun dimi " dedi? ben de fal baktıran bi genç kız gibi şaşkın bi ifadeyle evet dedim :D :D
Ve aracı 15000 bakımına kadar götürmedim, şu ana kadar da bi sıkıntım olmadı. ilk bakıma 14800'de ikinciye 29615'de girdim... İnşallah sorunsuz devam eder araba
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 193 misafir