ön camın dış kısmında buğulanma?? nasıl olur??

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

ön camın dış kısmında buğulanma?? nasıl olur??

İleti dikmenibo » 16 Ekim 2009 23:24

herkese iyi akşamlar
şöyle bir sorun yaşıyorum, clio ile alakası olmayabilir ama duyunca siz de garipseyeceksiniz eminim
aracın ön camının orta kısımlarında büyükçe bi alan, dışarıda yağmur yağmaz iken, içerisi sıcak da olsa, cama soğuk hava da üflense buğulanıyor
buğu dışarda oluyor, silecek çalıştırmadan bir türlü geçmiyor
bu yazın bile gerçekleşen bir olay.. kaç kez oto yıkamaya götürmüşümdür aracı, nedense hep belli bi bölge.. yani adamların yıkadığı maddedendir desem, camın tamamında gerçekleşmiyor ki olay.. cama birşey geldi desem, araç kaç kez yıkandı nasıl olabilir ki?

böyle bir sorun yaşayan varmı? çözümünü bilen varmı?
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

Re: ön camın dış kısmında buğulanma?? nasıl olur??

İleti mcagriunal » 16 Ekim 2009 23:42

Bu durumu ben de İstanbul'da sık sık yaşıyordum. Ankara'ya taşınarak sorunun düzelmesini sağladım. :)

Şaka bir yana bu bence bir problem değil, silecek çalıştırmak dışında da yapacak bir şey yok. Nemli bölgelerde, ister istemez nem camda yoğunlaşıyor. Memlekete gittiğimde daha da fazla oluyor, çünkü hava çok nemli. Nemli Hatay gecelerinde en düşükte silecek çalıştırarak yol aldığımı bilirim.

Dediğiniz gibi camın orta bölgesinde oluyor bu, bu bölgede olması da sanırım klimanın üfleme açısıyla alakalı. Bir de ben havalandırmayı hem cama üfleme pozisyonunda kullanırım, tahminimce bu şekilde kullanım da ön cam dışında buğu oluşumunu arttırıyor.
mcagriunal
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 28500
Yakıt: Shell 95 Oktan
İsim ve Şehir: Çağrı Ünal - Ankara

Re: ön camın dış kısmında buğulanma?? nasıl olur??

İleti Devrim » 17 Ekim 2009 02:55

:!: Daha önce açılmış böyle veya buna benzer olan "Klima Kullanımında Ön Camda Buğu Oluşması" konusuna bir göz atabilirsiniz...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 226 misafir