Farlardaki Karartı

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Farlardaki Karartı

İleti Arslan » 02 Ekim 2009 19:17

Bugün servise gittim. Amaç, sağ kısa ampul yandığı için değiştirtmekti. Zaten aracımın 2 yılı dolduğu için genel kontrole çağrılmıştım. Yetkili arkadaş farların en alt tarafında oluşan küçük benek benek karartıları fark etti. Ben pek önemsemiyordum. Ben forumda birkaç kişinin daha bu nedenle garantiden değiştirdiğini belirttim. Bursa fabrikaya telefon ettiler ve onaylandı. Servisin stoğunda olduğu için hemen ön far takımını değiştirdiler. Yepyeni parlak ön farlarım oldu:)
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75BG
Kilometre: 46
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: istanbul

Re: Farlardaki Karartı

İleti msaltik » 02 Ekim 2009 21:13

evet bende hatırlıyorum böyle değişen bi arkadaşı. Hayreti ona nasıl bi kılıf uyduramıyolar
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

İleti clio34 » 02 Ekim 2009 23:21

Arslan demiş ki:Bugün servise gittim. Amaç, sağ kısa ampul yandığı için değiştirtmekti. Zaten aracımın 2 yılı dolduğu için genel kontrole çağrılmıştım. Yetkili arkadaş farların en alt tarafında oluşan küçük benek benek karartıları fark etti. Ben pek önemsemiyordum. Ben forumda birkaç kişinin daha bu nedenle garantiden değiştirdiğini belirttim. Bursa fabrikaya telefon ettiler ve onaylandı. Servisin stoğunda olduğu için hemen ön far takımını değiştirdiler. Yepyeni parlak ön farlarım oldu:)

istanbulda hangi serviste yaptırdığını yazabilirmisin arkadaşım.teşekkürler...
clio34
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65
Kilometre: 50000
Yakıt: total,shell,bp
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: ibrahim- istanbul

İleti Devrim » 02 Ekim 2009 23:53

Benim far diplerinde de oluştu o beneklerden. Çok önce bu sorunu ilettim servistekilere ama -tahmin edersiniz- bir bahane uydurup pek iplememişlerdi.

"Sanıyorum", tek bir yetkili servisin garanti kapsamında bu değişimi yapması demek, diğer tüm servislerin de değiştirmek zorunda olması demektir. Bu yüzden plakanı bize bildirirsen senin aracı emsal gösterip biz de değiştirtebiliriz Arslan. (Benzer konu bkz. "Havalandırmada Ses Problemi")

Zamanında servis sebebiyle ben de salladım. Benekler farın performansında ölçülebilir bir düşüş yaratmıyor. Ama garanti sürem bitmek üzere. Bitmeden değiştirtmek de isterim hani...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti msaltik » 03 Ekim 2009 07:14

şu dinamik'lerin farlarından alamıyo muyuz? ben onları seviyorum sürme çekilmiş gibi :D
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 03 Ekim 2009 10:40

Abi şu aklıma geldi; Ben far konusunda böyle bir teklifte bulunmuştum. Nasıl olsa kusurlu mal, değiştirilecekse mercekli vs. bir far setiyle değiştirelim, farkını vereyim demiştim. Ustayla karşılıklı gülüşmüştük... Ama kabul etmediler.
:(
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti msaltik » 03 Ekim 2009 12:54

biz hep kendimize yoruyoruz heralde kuralları. Hani servise niye giremiyoruz demiştimya, bugün bayideki abiyle konuştuk, şikayetlerimi bir bir söyledim ona. Servise girme konusunda, ustanın yanına girip isteğini, şikayetini anlatabilirsin ama orda duramazsın, bütün dünyada böyle. Başına bişe gelse ne olacak dedi? Gidip mahkemeye verirsin sonra bizi dedi. Bi yerde doğru işte...
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Arslan » 03 Ekim 2009 14:28

Ön farların sağ+sol komple takımı değişti. Servis, Detay. Altunizade-İst. Plakam 34EY7429.02.10.2003 tarihinde değişti. 2008 CLio3 Auth. 1.2.
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti Arslan » 03 Ekim 2009 14:30

Faturaya bakayım 390TL falan garantiden değişti diyordu. Gerekirse tarayıcıdan faturayı buraya ekleyebilirim..
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti semih89 » 04 Ekim 2009 17:55

msaltik demiş ki:biz hep kendimize yoruyoruz heralde kuralları. Hani servise niye giremiyoruz demiştimya, bugün bayideki abiyle konuştuk, şikayetlerimi bir bir söyledim ona. Servise girme konusunda, ustanın yanına girip isteğini, şikayetini anlatabilirsin ama orda duramazsın, bütün dünyada böyle. Başına bişe gelse ne olacak dedi? Gidip mahkemeye verirsin sonra bizi dedi. Bi yerde doğru işte...

Birşey olmaması için gerekli önlemleri aldın mı derim :) Sanki çok uyuyorlar standartlara. Hangi işçisinde koruyucu kıyafet, koruyucu ayakkabı var mesela :)
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti Arslan » 04 Ekim 2009 18:45

Garanti km veya yıl olarak bitse bile işlem yapıyorlar. Benim aslında 2 yıl dolalı 20 gün olmuştu. Bakımları o servise düzenli yaptırmışsanız iyi müşteri memnuniyeti var ve soruna göre tamamen garanti veya katılım oranı ile garanti bitmiş bile olsa işlem yapıyorlar. Benim araç 42bin de idi. Ayrıca yeni farlar biraz değişik geldi gözüme. Acaba yeni makyajlı Clio3 lerin farların iç tasarımında değişiklik mi var? Yoksa yeni far olduğu için mi bana öyle geldi bir inceleyeceğim.
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Re: FAR DEĞİŞİMİ

İleti hasmer » 15 Şubat 2010 11:40

Arkadaşlar farlardaki lekelenmelerden hep bahsediyorlar.Yeni konu açmamak için aranırken en yakın olarak burayı buldum.Lekelenmeden kasıt nedir tam anlamadım.Yoğun yağışlı bu günlerde cliomuzun sağ ön farının su alarak buğulandığını farkettik(kastedilen bu mu acaba?).Farın su alması problemi yaşayan arkadaşımız var mı? İlk fırsatta servise götüreceğiz bakalım ne diyecekler...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

İleti oguz1 » 15 Şubat 2010 19:58

Sorun farın içinde açık gri renkte dairesel ufak lekelenmeler olması. Sorunun giderilmesi için garanti dahilindeyse değişim şart yoksa öyle kalsın diyebilirsiniz, çünkü farın içi açılamıyor.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti Devrim » 15 Şubat 2010 21:58

hasmer demiş ki:...Yoğun yağışlı bu günlerde cliomuzun sağ ön farının su alarak buğulandığını farkettik(kastedilen bu mu acaba?).Farın su alması problemi yaşayan arkadaşımız var mı? İlk fırsatta servise götüreceğiz bakalım ne diyecekler...
Su almasına şaşırdım. Bildiğimiz, içine su mu doldu bir miktar, yoksa yoğun buğu mu oluştu? Su aldıysa bir çatlak var demektir...

Ve evet bir süre sonra far plastiğinin ön uç kısımlarında sanki mantar gibi daireler bitiyor. :) Bence üretilen plastikler temizlenmediği için oluyor onlar. Aynı, yazlık ev ya da balkona alınan plastik sandalyelerdeki "plastik kiri" gibi. Gerçi neden sadece o bölgelerde oluyor onu da anlamak güç...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti hasmer » 16 Şubat 2010 11:04

Benim kastettiğim farın iç yüzünün buğulanıp resmen boncuk boncuk terlemesi ,terleme daha çok farın kenar kısımlarında(ön taraf sıcaklıktan kuruyor herhalde) kullanmış olduğum hiçbir arabada böyle birşey görmedim.Anladığıma göre kronik far lekelenmesi sorunu farklı ama bizim araçtaki gibi ciddi boyutta olmayıp gözle farkedilmeyen terleme buğulanmalar uzun vadede buna neden olabilir mi diye bir fikir geldi aklıma.Sorunun sadece ön kısımlarda olmasındada o bölgenin daha fazla sıcaklığa maruz kalması etken olabilir mi ? Servise henüz gidemedim , gelişmeleri paylaşacağım .Teşekkürlerimle...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

Sonraki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi