Aracım 1.2 otantik...
Yaşadığım bazı sorunlar şunlar. Kimini çözdüm kimi hala var..... Belki sizde de vardır
1) Aldıktan 1 yıl sonra 15 tatilde 15 gün çalışmadan bekledi. Çok soğuk görmemesine rağmen vites kutusu yağı bozuldu. Vites 1 e, 1 den 2 ye geçmiyor, vites geçişlerinde kütürt diye ses yapıyordu. 1 ay boyunca servise gittim geldim. İlk seferinde ben vites kutusu yağını değiştirin dedim. Yok dediler. Hiç yağdan böle bişey olur mu dediler. Denemedikleri kalmadı. En son fabrika da yağı değiştirin demiş. Yağı bir boşalttılar ki yağ demeye bin şahit lazım. Yağ değişti ve sorun bitti.
2) 2009 şubatında Ankaraya giderken otobanda yağmurlu bir havada silecekler çalışırken birden silecek kolundan dumanlar çıkmaya başladı. Silecek kolu nedeni bilinmez ama kısa devre yaparcasına içten yanmış. Ne sigorta attı ne başka bişey. Bu arıza nedeni ile yolda kaldım. Çünkü aracın içindeki sigortalar silecek kolundaki elektiriği devre dışı bırakmıyor. Haliyle kontak açılınca silecek kolu yanmaya başlıyordu. Silecek kolu değişti. Asıl fiyatı 345 TL, ticari indirim ile 156 TL ye yaptırdım. İlginç olan bu arıza garanti bitiminden 1 ay sonra meydana geldi. Bana pek bir manidar geldi.....
3)Ortak olan sorunlardan bende muzdaribim. Ön tekerleklerden gelen lakur lukur sesi. Kaliper mi ne onlardan demiş arkadaşlar ben pek bilmiyorum. Ama bende de var. Ön bölümde bulunan su giderleri sık sık yaprak vb. pislikler nedeni ile tıkanıyor ve sık sık kontrol edip açıyorum. Ön bölümde kaput menteşesi ve o bölgelerde bence tasarımsal bir facia var. Diğer araçlarda o bölge yaprak vb. giremeyecek şekilde yapılmışken bizim clio larda sanki özellikle o bölgede pislik toplansın diye tasarım sakat yapılmış.
4) Bu problem sadece bende mi bilmiyorum. Fren pedalında bir his kaybı oluştu. Boşluk var gibi. Daha öncede oldu serviste ustanın biri bi ayar yapmıştı. Düzelmişti. o usta servisten ayrıldı. Şimdi yine aynı sorun var ama servistekiler kaç defa söyledim çözemiyorlar. Her seferinde el frenini ayarlayıp bunlar otomatik ayarlı yapacak bir şey yok diyorlar. Belki balatalar sertleşmiştir ondan mı? bilemiyorum. Aklımda hidrolik yağını değiştirmek de var. Vites kutusunun yağı bozulan aracın neden hidrolik yağıda bozulmasın? Aracım halen böyle fren pedalına basıyorsun fossss diye ses geliyor bi 5-6 cm gittikten sonra pedalda sertlik hissediyorsun. Klima çalışırken fren doluyor. klima kapnınca fren pedalı aşağıya doğru kendini salıyor. Tahminimce frene güç veren motora bağlı bir pompa var galiba ve yeterince güç vermiyor. Bilemiyorum bir türlü çözemedim.
5) Bu yaz ankaradan dönüş yolunda mola verdiğimiz bir yerde arabadan bir vınlama geldiğini farkettim. 1-2 gün içinde bayağı arttı ve duyulur hale geldi. Sorun gergi ve kayıştanmış değişti. 225 TL sorun çözüldü. Ancak şimdide araçtan 2. viteste hızlanırken bir horlama sesi geliyor... Artık duymazlıktan geliyorum...
Devamı var....