Direksiyondan gelen ses

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Direksiyondan gelen ses

İleti karslaner » 23 Temmuz 2009 08:10

Bende 2008 model clio 3 HB var. 2 kez fren klaperi değişti fakat direksiyonda elle hissettiğim tıkırtı hissi düzelmedi. Araç her durduktan sonra( kırmızı ışıklarda dahi) daha harekete başlarken veya yüksek bir kasisten geçerken ön tekerlekler kasisten yavaşça geçerken bir kaç kez yerine oturma sesi gibi bir şey hissediyorum. kulakla duyulmuyor sadece elle hissediliyor. 2 servise gittim servisler anlayamadı . Kardeşimde de aynı model clio var. özellikle onuda kullandım onda bu ses yok. Bir önerisi olan varmı, teşekkür ederim.
karslaner
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Adana

Re: Direksiyondan gelen ses

İleti Diablo » 23 Temmuz 2009 11:31

Direksiyon mili ve mafsalında problem olabilir özellikle yerine oturma gibi bir hissiyat var ise zaman içinde mekanik aksamda aşınmaya bağlı boşluk oluşmuş olabilir.Frenlerle vakit kaybetmeyin frenlerden kaynaklanacak bir durum degil.Direksiyon kutusu rot başları direksiyon mili ve mafsalını kontrol ettirin.Yanlız burada problem alt takımda olduğundan dolayı deneme yanıma yoluna giderek parça değiştirmek yerine problemin tam kaynağını bulmak daha doğru olur mesala problem direksiyon mili mafsalında olduğunu düşünürsek direksiyon milini değiştirelim bakalım ne olacak diye değiştirler pobleminiz çözülür kısa süre sonra asıl problem mafsalda olduğu için yeni değişen milide mafsal kendine uydurur yine aynı problemleri yaşarsınız.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 192 misafir