110km hız sonrası ilginç ses

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

110km hız sonrası ilginç ses

İleti thpozitif » 19 Temmuz 2009 17:24

Otomobil 110 km sonrası özellikle 120 ve 130 da nerden geldiğini anlayamadığım bir ses çıkıyor. Tahminimce camların titreşiminden dolayı oluşuyor bu ses. ilk olarak genelde sol ön camdan ya da kapı içinden geliyor. saha sonra sanırım yolun durumu ve otomobilin titreşimine göre sol arka cam/kapı ve sağ ön ve arka cam/kapı dan geliyor. sanki cam veya başka bir parça kapının içinde titreşiyormuş gibi bir ses ama çok da düzenli ritmik bir ses.

karşılaşan var mı?
thpozitif
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Clio III Authentic
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: tufan istanbul

Re: 110km hız sonrası ilginç ses

İleti aydinkaragoz » 20 Temmuz 2009 10:59

Bu sesi çok fazla araştırdım sanırım aynı sesten bahsetmekteyiz, servise de gitim zaten bu ses için, ama çözdüğümü sanıyorum, senin tarif ettiğin şekilde , sol arkadan geliyor benimde ve o ses arka tekerden geliyor ve kaynağı rulman , rulman değiştiğinde o ses kayboluyor..
aydinkaragoz
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 69000
Yakıt: LukOiL
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: Manisa

İleti thpozitif » 20 Temmuz 2009 11:58

bahsettiğim ses sabit bir yerden gelmiyor ama. geziniyor aracın içinde. kimi zaman hemen sol kulağımın dibinden kimi zaman sol arkadan kimi zaman da sağ arka veya sağ ön. sürekli değişiyor yeri..
thpozitif
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Diablo » 20 Temmuz 2009 14:15

Bu problem daha önce forumda vardı linki vericektim fakat iletiler silindiğinden dolayı veremiyorum bu sorunu yaşayan arkadaşlar hatırladığım kadarı ile kapı menteşelerini serviste dolgu malzemesi ile doldurmuşladı problemlemleri bu şekilde çözülmüştü.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti msaltik » 01 Ekim 2009 12:25

Bahsettiğiniz ses, böyle bi vınlama gibi bişe mi. Sinüs grafiği çizer gibi bi artıyo, bi azalıyo. BeeEEEUUUuuu BeeEEUUUuuu şeklinde. bilmiyorum anlatabildim mi. Ben de daha bugün yanımdaki makine mühendisine sordum duyuyo musun diye? Ya bi bırak Allah'ını severseni bu kadar hassas olma, sür git dedi :D

Ben de sol taraftan geliyormuş gibi duydum, belki de solda olduğum için. Lastiklerle alakalı bi durum mu acaba, çünkü hızlanınca duyuluyo, 90'dan sonra... ve düzenli...
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

İleti thpozitif » 01 Ekim 2009 22:34

öyle dalgalı bir ses değil. muhtemelen kapıların içinde olan hareketli bir parça. ufak tümseklerden filan geçtiğimde yani araba yoldan bir darbe aldığında kapılardaki o parçalar ses çıkarıyor.
thpozitif
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti ugurluhan » 02 Ekim 2009 19:21

Bu sorunun çözümünü kesin olarak biliyorum!!!!!!!!!!! Deeeermişim.... Ama bir çözüm biliyorum. En azından bendeki sorunda işe yaradı.

Hiç akla gelmeyecek bir şey.... Bende de vardı.... 110 la felan giderken böyle tıkır.... tıkır tıkır.... sanki kapının içinde çakıl taşı varmış gibi.... Hatta ben kapıyı açmayı bile düşündüm gerçekten içinde taş mı var diye. Sonra bir gün ön kapıların menteşelerinin üst tarafında plastik içi çukur bir parça var. Onların yerlerinde laçka bir şekilde durduğunu farkettim. Şöle elimle titrettim o tıkırtıyı yapabilir. Hız artınca kapı arasındaki boşluktan rüzgar dolup o plastikleri titretiyor galiba ve onlarda tıkırdıyor. ÇÖZÜM: Bir bant yardımı ile o parçaları sabitledim. Şimdi öyle bir ses duymuyorum. Belki sizede çözüm olur....
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti mcagriunal » 12 Kasım 2009 00:35

Sanırım bu sorun bir süre önce bende de başladı. Bir süredir sol arkadan tıkır tıkır sesler geliyordu. Az önce kış lastiği taktırdım, eve dönerken sol arkadan tok ve gürçlü bir tak sesi geldi. Birşeyi yanlış mı yaptılar, yoksa daha önceci tıkır tıkır sorununun devamı mı çözemedim.
mcagriunal
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 28500
Yakıt: Shell 95 Oktan
İsim ve Şehir: Çağrı Ünal - Ankara

İleti oguz1 » 12 Kasım 2009 08:16

Forumu genel olarak araştırdım ama bulamadım. Bunu fotolu anlatmıştık ama hangi konuda, zannedersem devrimin forumu düzenlerken yeri karıştı.

Sorun büyük ihtimalle klasik cliIII sorunu , sağ ve sol kapı içlerinde menteşelerin ğzerinde birer tane siyah plastik var ve bu plastikler 60 km den sonra yerinde duramayıp ses yapıyorlar, basit yöntem paket lastiği sarmak 2 tane kesiliyor, daha sağlıklısı garanti devam ediyorsa serviste bunu mastik ile sabitliyorlar. Garanti bitti isede çok para olmayabilir. Evde sizde yapabilirsiniz.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti Devrim » 12 Kasım 2009 18:50

Abi bu anlattığının fotoğraflı anlatımı yoktu forum'da. Var idiyse bile bazı üyelerin ayrılmasıyla iletiler gitmiş olablir veya fotoğraflar Imageshack'ten ötürü kaybolmuş olablirler.

Yoksa o tip fotoğraflı bir kaynağı silmem.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti samet358 » 10 Aralık 2009 01:31

ya abilerim arkadaşlarım bende tıkırtı değil de 110 km den sonra direksiyon hafif titremeye başlıyo. biraz yavaşlayınca 90'dan düşünce kesiliyo, 110'a çıkınca gene başlıyo direksiyon titremeye.. yoldanmı acaba diyordum ama her yolda yaptığını farkettim. sizce nedendir? sizde de olurmu? lastik havaları olabilirmi? yada rot-rotil bölümüyle mi ilgilidir, yoksa teneke janlardan dolayı mıdır bi fikri olan var mı?
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
İsim ve Şehir: Bursa

İleti Devrim » 10 Aralık 2009 02:43

Balans bozulmuştur diyeceğim. Çünkü yolda lastik patladığı için stepneyi takmıştım ön sağ tarafa. Hava basıncını kontrol etmeme rağmen yolda 110 ilâ 120 arasında titreme yapmıştı. Aşağısında ve yukarısında sorun yoktu. Balanstanmış.

(Bu arada, ustamdan inciler: "Yüksek süratteki titremeler balans'tandır, büyük sorun değildir. Ama 40-50 km/s kadar düşük hızlardaki titremeler yürür aksamdaki ciddi bir meseleyi işaret ediyor olabilir, hemen müdahale gerekir.")
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti oguz1 » 10 Aralık 2009 07:43

samet358 demiş ki:ya abilerim arkadaşlarım bende tıkırtı değil de 110 km den sonra direksiyon hafif titremeye başlıyo. biraz yavaşlayınca 90'dan düşünce kesiliyo, 110'a çıkınca gene başlıyo direksiyon titremeye.. yoldanmı acaba diyordum ama her yolda yaptığını farkettim. sizce nedendir? sizde de olurmu? lastik havaları olabilirmi? yada rot-rotil bölümüyle mi ilgilidir, yoksa teneke janlardan dolayı mıdır bi fikri olan var mı?

Hemen bir rot balansçıya gidin şöyle bilgisayarlı denilenlerden, sonra tüm tekerlere BALANS yaptırın sorununuz kalmayacaktır. Ankara fiyatını veriyim 25 tl.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti samet358 » 10 Aralık 2009 23:42

abilerim çok çok sağolun yönlendirdiğiniz için. ya paylaşmak nekadar güzel bişey.. en kısa zamanda bilgisayarlı rot-balansçıya götüreceğm.. durumu yine burdan bildiririm belki benimde başkalarına faydam olmuş olur :)
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
İsim ve Şehir: Bursa

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 208 misafir