Direksiyondan gelen ses

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Direksiyondan gelen ses

İleti thpozitif » 19 Temmuz 2009 14:29

Direksiyondan park manevraları ve düşük hızlar sırasında tarif edemeyeceğim bir ses geliyor. belki yüksek hızlarda da vardır ama ben yol sesinden duymuyor olabilirim. Bu sesi daha önce duymuş olan varsa ne demek istediğimi anlamıştır sanırım. Bu ses normal midir?
thpozitif
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Clio III Authentic
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: tufan istanbul

Re: Direksiyondan gelen ses

İleti Diablo » 19 Temmuz 2009 16:16

Elektirik takviyeli hidrolik direksiyonlarda (Clio3 lerde mevcut) uğultuyu andıran bir ses gelmesi normaldir bütün diğer araçlarda da buna benzer sesler muvcut.Araç sabitken direksiyonu tam sağ tam sol kırmaktan kaynaklanır ve direksiyonu çevirdikçe sesin tonu değişerek artmaya başlar direksiyonu çevirirken aracı birazda olsa hareket ettirin.Eğer vuruntu şeklinde veya gelen ses mekanikse direksiyon dişli kutusunda problem var demektir tamiri yapılır yada komple değişmesi gerekebilir.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

Re: Direksiyondan gelen ses

İleti thpozitif » 19 Temmuz 2009 16:22

Rahatladım.. Belki araç sabitken direksiyon zorlanıyordur diyerek sabitken çevirmiyordum direksiyonu ama 5 - 10 km lik hızlarda da sesi duymam beni kuşkulandırıyordu..

Otomobil teknolojik arkadaş. Olacak böyle sesler tabi :D :D
thpozitif
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Clio III Authentic
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
İsim ve Şehir: tufan istanbul

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 216 misafir