Expression 1.4 100 bg Baz Aldim

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Expression 1.4 100 bg Baz Aldim

İleti qwerty3 » 10 Mayıs 2009 14:08

Merhaba arkadaslar, 1.4 expression aracimi yarin teslim alacagim. Aklima takilan sorular var.

- Araci expression standart olarak aldim. Daha sonra opsiyonlari alabilir miyim? Mesela otomatik klima veya navigasyon daha sonradan takilir mi?
- 1.4 motor yakit tasarrufu ve performans olarak iyi midir? (Onceki arabam 89 model 1.6 dogan, asiri derece benzin yakiyordu ancak performansindan memnundum)
- Sifir araca boya koruma onerir misiniz? Tavsiye edebileceginiz kaliteli yerler var mi?
- Dyn. modeldeki krom kapi kollarini sonradan serviste orjinal taktirabilir miyim?
- Aracin maksimum hizi 183 km/s yaziyor, buna ulasilabilinir mi? (Sadece merakimdan soruyorum :) )

Bu arada galeride mavi renkli olani gorup bayilmistim ancak ellerinde olmadigi icin platin gri aldim, umarim pisman olmam.

Tekrardan herkese merhaba :)
qwerty3
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Gokhan Istanbul

Re: Expression 1.4 100 bg Baz Aldim

İleti oguz1 » 10 Mayıs 2009 16:02

Aramıza hoşgeldiniz kazsaız belasız kullanmanız dileğiyle.

viewtopic.php?f=19&t=40 burada verdiğim bilgilere bir göz atın işinize fazlasıyla yarayacaktır.

Bunun haricinde
1- Otomatik klima ve navigasyon gibi opsiyonlar sonradan ya takılmıyor yada çok pahalıya geliyor o yüzden ne alıyorsanız durumunuzu zorlayarak şimdiden alın.

2- 1.4 100 bg bence kasayı fazlasıyla taşıyacaktır, eski aracınızı inanın aramazsınız, biraz daha iddaalı konuşayım, bir daha kuş serisinin direksiyonuna bile oturmazsınız. (Örn= oguz1 :D)

3-Kapı kolu 55-60 tl civarı rahatlıkla kendiniz dahi takabilirsiniz.

4-185-190 km/saate rahat çıkarsınız ama bu süratleri rodaj dönemi bitince yapın, uzun süre bu süratte kalmayın. Rodaj ve diğer kafanıza takılanları kitapçıktan okursunuz.

5-Platin gri olduğu bir oranda iyi olmuş, boyattığınızda renk uyumsuzluğu olmaz, toz ve kiri göstermez ve çok tutulan genel bir renktir.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti Diablo » 10 Mayıs 2009 18:53

qwerty3 demiş ki:Merhaba arkadaslar, 1.4 expression aracimi yarin teslim alacagim. Aklima takilan sorular var.

- Araci expression standart olarak aldim. Daha sonra opsiyonlari alabilir miyim? Mesela otomatik klima veya navigasyon daha sonradan takilir mi?
- 1.4 motor yakit tasarrufu ve performans olarak iyi midir? (Onceki arabam 89 model 1.6 dogan, asiri derece benzin yakiyordu ancak performansindan memnundum)
- Sifir araca boya koruma onerir misiniz? Tavsiye edebileceginiz kaliteli yerler var mi?
- Dyn. modeldeki krom kapi kollarini sonradan serviste orjinal taktirabilir miyim?
- Aracin maksimum hizi 183 km/s yaziyor, buna ulasilabilinir mi? (Sadece merakimdan soruyorum :) )

Bu arada galeride mavi renkli olani gorup bayilmistim ancak ellerinde olmadigi icin platin gri aldim, umarim pisman olmam.

Tekrardan herkese merhaba :)

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun güle güle kazasız belasız kullanmanız dileği ile.Renk olarak en doğru seçim renk tonundan dolayı boya işleri olursa ki olmamasını dilerim uğraştırmaz.Mutlaka boya koruma yaptırın sonax ve autoking i önerebilirim mutlaka bu işte uzman olan yerleri tercih edin iyi bir boya korumanın 1.5 2 yıl kadar ömrü var ihmal etmeyin.Max sürat olarak ben 1.2 75 Bg motorla 195 basabildiğime göre siz o motorla 230 bile basarsınız fakat aman dikkat ;)
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti qwerty3 » 10 Mayıs 2009 19:07

oguz1 demiş ki:Aramıza hoşgeldiniz kazsaız belasız kullanmanız dileğiyle.

viewtopic.php?f=19&t=40 burada verdiğim bilgilere bir göz atın işinize fazlasıyla yarayacaktır.

Bunun haricinde
1- Otomatik klima ve navigasyon gibi opsiyonlar sonradan ya takılmıyor yada çok pahalıya geliyor o yüzden ne alıyorsanız durumunuzu zorlayarak şimdiden alın.

2- 1.4 100 bg bence kasayı fazlasıyla taşıyacaktır, eski aracınızı inanın aramazsınız, biraz daha iddaalı konuşayım, bir daha kuş serisinin direksiyonuna bile oturmazsınız. (Örn= oguz1 :D)

3-Kapı kolu 55-60 tl civarı rahatlıkla kendiniz dahi takabilirsiniz.

4-185-190 km/saate rahat çıkarsınız ama bu süratleri rodaj dönemi bitince yapın, uzun süre bu süratte kalmayın. Rodaj ve diğer kafanıza takılanları kitapçıktan okursunuz.

5-Platin gri olduğu bir oranda iyi olmuş, boyattığınızda renk uyumsuzluğu olmaz, toz ve kiri göstermez ve çok tutulan genel bir renktir.

Bilgiler icin tesekkur ederim. Kus serisi kullanmayi omrum boyunca dusunmuyorum zaten 2 yil kullandim ve biktim artik direksiyonundan, benzin parasindan... Arabaya orjinal parca haric birsey dusunmuyorum, ancak suan da zaten banka borcuna girip aldik arabayi daha fazla masraf yapamam. Ileride servise gidip dyn.teki kapi kollarindan, govde rengi citadan taktirabilirim sanirim.

Tesekkur ederim cevaplariniz icin.
qwerty3
ONBASI
ONBASI

İleti filip34 » 11 Mayıs 2009 09:51

Hayırlı olsun güle güle kullan
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti qwerty3 » 12 Mayıs 2009 07:40

Cuma gunu kapora verdik bankaya kredi basvurusu yaptilar, dun kredi icin onay gelmis ancak kefil istemisler. Bu sabah kefil isi halledilecek, peki diger islemler ne kadar surer? Ben direksiyonuma ne zaman oturacagim? :roll: Cok mu sabirsizim? :(
qwerty3
ONBASI
ONBASI

İleti qwerty3 » 12 Mayıs 2009 22:27

Murat demiş ki:
qwerty3 demiş ki:Cuma gunu kapora verdik bankaya kredi basvurusu yaptilar, dun kredi icin onay gelmis ancak kefil istemisler. Bu sabah kefil isi halledilecek, peki diger islemler ne kadar surer? Ben direksiyonuma ne zaman oturacagim? :roll: Cok mu sabirsizim? :(

Kredin çıksın işlemleri bitsin 1 gün sonra teslim alırsın bir aksilik olmazsa...

İşlemler derken kredi işlemleri mi yoksa diğer trafik işlemleri falan mı?
qwerty3
ONBASI
ONBASI

İleti qwerty3 » 13 Mayıs 2009 20:09

Bugün bankadan onay çıkmış, yarın da trafik işlemleri yapılacakmış. Cuma veya en geç cumartesi günü teslim alacakmışız. 2 gün nasıl geçecek :roll:
qwerty3
ONBASI
ONBASI

İleti qwerty3 » 16 Mayıs 2009 19:15

Aracı teslim aldık, ilk günümüz çok güzel geçti. Ancak kafama takılan bir soru var. Aracı aldığımızda çok az benzin var dediler, biz de hemen yandaki benzin istasyonundan 50 liralık benzin aldık. 50-60 km yaptık ve şimdi eve geldiğimde yakıt ikaz ışığı yandı. Benzincide mi sorun vardı yoksa arabaya ilk kez benzin koyduk diye mi böyle oldu? Göstergelerde sorun olabilir mi?
qwerty3
ONBASI
ONBASI

İleti Devrim » 16 Mayıs 2009 19:59

qwerty3 demiş ki:...Aracı aldığımızda çok az benzin var dediler, biz de hemen yandaki benzin istasyonundan 50 liralık benzin aldık. 50-60 km yaptık ve şimdi eve geldiğimde yakıt ikaz ışığı yandı. Benzincide mi sorun vardı yoksa arabaya ilk kez benzin koyduk diye mi böyle oldu? Göstergelerde sorun olabilir mi?

Öncelikle hayırlı olsun Qwerty3. Kazasız belasız yıllar dileklerimle...

50TL'lik benzin yaklaşık 16 litre falan eder sanırım, değil mi? Herneyse. Depoda 1 lt. ile yola çıksan bile 50TL'lik benzin aldıktan sonra 50-60. Km'de ikaz ışığı yanmaması gerekirdi. Yarın servise bir uğra (Dakika 1 Gol 1). Eğer depodaki şamandıra sisteminde sorun yok ise, yol pc'sinde basit bir kalibre işlemi yaparlar.

Yaşadığın durum tuhaf geldi bana da...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti qwerty3 » 16 Mayıs 2009 22:14

Şimdi baktım toplam yapılan km 24. Yani 50-60 bile değilmiş. Ben aldığımda zaten 4 km yapılmıştı (Bu da garip geldi, 4km niye yapılmış?). 50 lira benzin koydum ve 20km yol gittikten sonra yakıt ikaz ışığı yandı. Bu arada ortalama tüketimim 17/100 lt :lol: Bir kaç defa bilgileri sıfırladım sanırım bir yanlışlık oldu.

He bir de araba yolda süper sessiz içerisi kütüphane gibi, ancak araba çalışır vaziyette dizel araba gibi ses çıkarıyor normal midir?

Servise gitmene gerek yok diyerek içimi rahatlatmanızı bekliyorum :)
qwerty3
ONBASI
ONBASI

İleti qwerty3 » 16 Mayıs 2009 22:19

Pompacı mazot mu koydu yoksa diye bile düşündüm :shock:
qwerty3
ONBASI
ONBASI

İleti qwerty3 » 17 Mayıs 2009 09:29

Teşekkür ederim Alper içimi rahatlattın gerçekten. Bir sorum daha olacak. Sanırım emniyet kemerini takmadığım zaman uyarı için bipliyor. Bunu kapatabilir miyim? Aklıma gelmişken dün babam sormuştu, araba geri vitese direk geçiyor. Eski arabamızda vitese bastırıp geriye alıyorduk, bunda direk geriye geçiyor. Yüksek hızlarda yanlışlıkla 4 yerine geri vitese geçip bir problem çıkarmaz değil mi?
qwerty3
ONBASI
ONBASI

İleti qwerty3 » 17 Mayıs 2009 11:01

100 liralık benzin aldım yakıt göstergesinde bütün çubukları gösteriyor en alttaki çubuğun içi boş diğerleri dolu. Depo tam dolu anlamına mı geliyor? 360 km daha gidebileceğimi gösteriyor. Çok fazla soru soruyorum kusura bakmayın :oops:
qwerty3
ONBASI
ONBASI

İleti qwerty3 » 17 Mayıs 2009 16:03

Teşekkürler arkadaşlar. Bugün B.Köy - Kadıköy arasında ortalama 100km/s ile 7.5lt yaktı. Çevreyolunda 5. vites ile neredeyse hiç yakmıyor, galiba tasarruf olayını çözdüm :idea:
qwerty3
ONBASI
ONBASI

Sonraki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 207 misafir