Arkadaşlar öncelikle sizin durumunuzda olan cok insan ve mağdur var kinuyu hortlatmamın sebebi bu sebebin birdaha yaşanmaması adına fikirlerim var silecek kolu sıfırı 400 450 tl civarlarında çıkması ise 300 tl dir
Tanıdık bir abinin reno kangosunun silecek kolu yanmış duman çıkmış baya Allahtanki park ediyormuş arabasını kolun tamor olma gibi bir şansı kalmamaış plastik aksamı içerden erimiş ve elektronik kartı yanmış. Yaptığı hareket sadece şu silecekleri çalıştırıp camlara su attırması esnasında oluşmuş. Şimdi ben baya kafa yordum bu işe kol çok nazik yani yanma ihtimali yüksek kol su fiskiye motoru yansa koluda yakar veya su fiskiye delikleri tıkansa su motoru zorlanacağından kolu yakar bir ihtimalde silecek motorunu uzun süre çalıştırırsanız kolu yakar bunu önüne gećmek için düşündüğüm fikir su motoruna role takmak gerekir motor yansa bile kola yük ulaşmıyacaktır dolayısı ile kol yanmayacaktır. Role takıldığında yalnızca ön camlara su verebiliriz yada her ikisine yani ön ve arka cama aynı anda su verebiliriz tek sıkıntı bu. Montaj şemasını çizdim ve kafamda oluşturmuş bulunmaktayım çok basit zor bir yanı yok.
İkincisine gelirsek silecek kolu motoruna role takmak bu konuda çizimim yok sebebi ise kol motorunun çalışma prensibine bakmam lazım bilgi için beni arayabilirsiniz 5374299808