Arkadaşım valla iyi cesaret. :) Aklımda olan bir merak ama denemeye asla cesaret edemem. Tıpkı 5'te giderken geri'ye takmak gibi olsa gerek. Ama öğrendiğimiz iyi oldu. Ben de bir ara tesadüfen farkettim (tıpkı 3'ten 4'e çekivermek gibi) 5'ten direkt geriye çekince takılıp kalıyor geri vitese geçmemesi için olsa gerek; veya geri vitese atarken izlediğimiz yola girmiyordur. Ama durur hâlde baktım buna. Seyir esnasında olası bir dişli dağıtma olayından çekinirim. :)dci65 demiş ki:...benim de farkettiğim nokta, aracımda mesela 80le giderken debriyaja basıp vitesi 1e takmak neredeyse imkansız...
Abi, o acaba geri vitese iyi yerleştirmediğinden olabilir mi? Ya da bu sence problem mi yoksa iki kez denk gelmiş kötü bir tesadüf mü acaba?dci65 demiş ki:...ayrıca benim başıma 2 defa şöyle bi olay geldi, geri vitese takıyorum, aracı hareket ettiriyorum ve vites kendiliğinden boşa geçiveriyor. onu da anlayamamıştm.
Merak. Araştırma. Neden, nasıl ve niçin. :mrgreen:Alper demiş ki:...makas atmak için mi :twisted: oyle olmadığına göre :mrgreen:
Devrim demiş ki:Merak. Araştırma. Neden, nasıl ve niçin. :mrgreen:Alper demiş ki:...makas atmak için mi :twisted: oyle olmadığına göre :mrgreen:
Ben küçüklüğümden beridir çok düşünmüşümdür, yüksek süratte geri vitese geçiriverelim, bakalım şansıman "nasıl dağılıyor" diye. :D
Ama o kadar zengin değilim... :)
Ben yukarıda alıntıladığım sözün için yazmıştım abi...omeralemdar demiş ki:...İNSAN DURUP DURURKEN 5 VİTES HIZ 100km üzerinde HADİ Bİ GERİ VİTESEMİ TAKAYIM DİYECEK ANLAMIYORUM BİLEN VARSA AÇIKLASIN
ugurluhan demiş ki:...bizim araba servistekilerin testinde 1 kere bile yapmadı hata. Rezil oldum...
ugurluhan demiş ki:...Geri geçmeyince debriyajı bırakıp tekrar basınca direk geçiyor. Clio III le böyle...
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 247 misafir