bugün öğleden sonra bahsettiğim temizliği yaptım. bahsettiğim ürünün adı arexons imiş. camsil tarzında bir kapta spreyli olan bu ürünü temizleyeceğiniz yere bir miktar sıkıyorsunuz, 1dk kadar kirlerin çözülmesini bekleyip bezle ya da süngerle siliyorsunuz.
tahmin ettiğim gibi clio2'den daha kolay oldu çünkü clio3'te bazı parçaları çıkarabildim, ve elimi motor bölmesine rahatlıkla sokabildim. öncekinde böyle bir olanak pek olmuyordu. bu arabanın motoru muhtemelen ilk kez temizlendi. motor bloğu üzerinde resmen tabakalaşmış halde yağ artıkları gördüm, yağ sızdırmış motor, endişelendim biraz, zorlanmış araba bir zamanlar belli ki.
resim çekme konusunda çok eksiğim var, kirli halini çekmeyi unutmuşum hava filtresini çıkarmadan önce, bir de alt kısmı temizledikten sonra ve üst kapağı takmadan önce resim çekmemişim.
parçaları sökmüşken hava filtresiyle polen filtresini de değiştirdim. hava filtresi iyiydi de polen filtresinde ne ararsanız vardı.
bu hava filtresi bölümü, temizlemeden önce
[ img ]
motor bölümü, temizlemeden önce, bunun temizlenmiş resmini çekmek hava filtresini taktıktan sonra aklıma geldi
[ img ]
bunlar da bittikten sonra
[ img ]
[ img ]
bal dök yala kadar temiz olmadı ama en azından kabasını aldım, bundan sonra bu kadar uğraşmam gerekmeyecek.