Devrim » 14 Kasım 2009 04:57
Yerinizde olsam ben de tepki verirdim ve sizi haklı görüyorum. Ama şu bilgiyi iletmekte fayda var; Bu tip firmalar, aynen bu tip durumlara hukuksal alanda önlem olarak kataloglarına her zaman bazı notlar düşerler ve sizin o kataloğu elinize aldığınız anda o notu okumuş sayılırsınız.
Örneğin, Clio ile ilgili olsun olmasın elimdeki tüm Renault kataloglarında şu ibare var her zaman: "Broşürün içeriğinin baskı tarihi itibariyle doğru ve güncel olması için gereken tüm önlemler alınmıştır. Bu broşür önseri veya prototiplerden hazırlanmıştır. Sürekli ürün geliştirme politikası çerçevesinde, Renault broşürde tanıtılan ve görüntülenen araç ve aksesuarların özelliklerini her an değiştirme hakkını saklı tutar. Bu değişiklikler Renault yetkili satıcılarına en kısa sürede bildirilir. Ticarileştirildikleri ülkelere göre, versiyonlar arasında farklılıklar olabilir, bazı donanımlar mevcut olmayabilir (standart, opsiyon ve aksesuar olarak). Her hakkı mahfuzdur..." diye devam ediyor.
Siz aracı satış merkezinde satın alırken, son işlemler esnasında aracın özelliklerine dair konuşmuş muydunuz, onaylama (emin olma) anlamında?