Devrim demiş ki:Arkadaşlar;
Haftasonu aracımı ellerimle yıkadım ve cila yaptım. Bu ikinci cilam idi.
Yalnız yıkama sonrası (cila öncesi) özellikle, aracın ön tampon bölgesinde, ön tamponun yan kısımlarında ve motor kaputunda pek çok pürüz olduğunu farkettim. Yüzey tamamen temiz olmasına rağmen, elle farkedilecek pürüzler var. Tırnaklarla çok hafif (tırmalama hareketi) sürüdüğünüzde tırnakların takılabileceği kadar pürüzler... Ama gözle bariz görülemiyor.
Aracın tavanında ve arka tarafında da yok değil. Ama çok az. Özellikle ön tarafta yoğunlaşmış. Sizce bu nedir? Ağaç reçinesinden şüpheleniyorum. Damlaları farkettikten kısa süre sonra yıkatırdım hep ama belki de daha kısa zamanda davranmalıydım bilemiyorum...
Eğer reçine ise sizce boyaya mı zarar vermiştir yani? Çok sıcak su ile yıkansa faydası olur mu? Bu iş illâ "pasta" ile mi çözülür?
Bilgi ve tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.
kadr35 demiş ki:merhaba arkadaşlar..bende gök gri 2007 1.5 clio III var.yılbaşından sonra bir talihsizlik yaşadım ve ön tamponum ve sağ çamurluğum değişti..beni üzen nokta ön tampunun rengi eskisi gibi olmadı...reno yetkili servisinde aracımı yaptırdım..araca ön profilden baktığımda rengin tonu biraz daha açık..ustada baktı ve renk farkını gördü.bana boyanın numarası olduğunu ve yapabilecekleri birşey olmadıklarını söylediler...hatta abartıp eğer 1-2 aya kadar bu ton farkı (güneş görme,eskime v.b sebeplerle)geçmezse ön kaputuda boyarız dediler...bu bana çok saçma geldi..sizlerin bu konu hakkında bilgisi varsa ya da benzeri olay yaşayan varsa fikir ve görüşlerini yazarsa sevinirim...(not:fotoğraf makinam yok.bundan dolayı resim koyamadım)
kadr35 demiş ki:merhaba arkadaşlar..bende gök gri 2007 1.5 clio III var.yılbaşından sonra bir talihsizlik yaşadım ve ön tamponum ve sağ çamurluğum değişti..beni üzen nokta ön tampunun rengi eskisi gibi olmadı...reno yetkili servisinde aracımı yaptırdım..araca ön profilden baktığımda rengin tonu biraz daha açık..ustada baktı ve renk farkını gördü.bana boyanın numarası olduğunu ve yapabilecekleri birşey olmadıklarını söylediler...hatta abartıp eğer 1-2 aya kadar bu ton farkı (güneş görme,eskime v.b sebeplerle)geçmezse ön kaputuda boyarız dediler...bu bana çok saçma geldi..sizlerin bu konu hakkında bilgisi varsa ya da benzeri olay yaşayan varsa fikir ve görüşlerini yazarsa sevinirim...(not:fotoğraf makinam yok.bundan dolayı resim koyamadım)
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 177 misafir