Boya İle İlgili...

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: boya ile ilgili

İleti umurcak » 27 Ağustos 2009 12:22

aracım gök gri..yani koyacak gölge yerler buluyorum bazen ama herzman olmuyo işte off off...güneslk ile gögüsü falan koruyorum ama benim içimi acıtan boyanın günese maruz kalması..solma olursa nekdar sürede olur cok belli olurmu acaba? :sorry:
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 0
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti Devrim » 28 Ağustos 2009 17:06

Gök gri açık bir renkse çok belli olmaz solma falan bence.

Ya da sürekli "ört-kaldır"dan üşenmezsen araç brandası al diyeceğim. Eskiden babam aracında kullanırdı güneş için. Ama akşam üstü çıkartırdık. Mersin'de nem %80'lerde gezdiği için, gece branda ile kaporta arasında oluşan nem kaportayı bariz çürütüyordu. Sabah-öğle gibi o nem kuruyunca da garip lekeler oluşuyor ve branda kokuyordu.

Nemli bir yerde değilsen gündüz "idareten" bir branda vb. bir şey örtebilirsin aracın üzerine...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti vipsezgin » 15 Eylül 2009 14:49

bızm arabaların boyası cok ınce galıba
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti Devrim » 15 Eylül 2009 15:27

Bana da öyle geliyor. Ön tarafta yüksek süratte gelen bir taş sıyrığı var. Harbiden mikronluk kalınlıklar bunlar. İnsan tırsıyor...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Devrim » 12 Ekim 2009 23:42

Arkadaşlar;

Haftasonu aracımı ellerimle yıkadım ve cila yaptım. Bu ikinci cilam idi.

Yalnız yıkama sonrası (cila öncesi) özellikle, aracın ön tampon bölgesinde, ön tamponun yan kısımlarında ve motor kaputunda pek çok pürüz olduğunu farkettim. Yüzey tamamen temiz olmasına rağmen, elle farkedilecek pürüzler var. Tırnaklarla çok hafif (tırmalama hareketi) sürüdüğünüzde tırnakların takılabileceği kadar pürüzler... Ama gözle bariz görülemiyor.

Aracın tavanında ve arka tarafında da yok değil. Ama çok az. Özellikle ön tarafta yoğunlaşmış. Sizce bu nedir? Ağaç reçinesinden şüpheleniyorum. Damlaları farkettikten kısa süre sonra yıkatırdım hep ama belki de daha kısa zamanda davranmalıydım bilemiyorum...

Eğer reçine ise sizce boyaya mı zarar vermiştir yani? Çok sıcak su ile yıkansa faydası olur mu? Bu iş illâ "pasta" ile mi çözülür?

Bilgi ve tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Diablo » 13 Ekim 2009 06:28

Devrim demiş ki:Arkadaşlar;

Haftasonu aracımı ellerimle yıkadım ve cila yaptım. Bu ikinci cilam idi.

Yalnız yıkama sonrası (cila öncesi) özellikle, aracın ön tampon bölgesinde, ön tamponun yan kısımlarında ve motor kaputunda pek çok pürüz olduğunu farkettim. Yüzey tamamen temiz olmasına rağmen, elle farkedilecek pürüzler var. Tırnaklarla çok hafif (tırmalama hareketi) sürüdüğünüzde tırnakların takılabileceği kadar pürüzler... Ama gözle bariz görülemiyor.

Aracın tavanında ve arka tarafında da yok değil. Ama çok az. Özellikle ön tarafta yoğunlaşmış. Sizce bu nedir? Ağaç reçinesinden şüpheleniyorum. Damlaları farkettikten kısa süre sonra yıkatırdım hep ama belki de daha kısa zamanda davranmalıydım bilemiyorum...

Eğer reçine ise sizce boyaya mı zarar vermiştir yani? Çok sıcak su ile yıkansa faydası olur mu? Bu iş illâ "pasta" ile mi çözülür?

Bilgi ve tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

Boyaya zararı yok benim arabadada çok var pastayla çıkar ama yıkanınca sıcak yada soğuk pek fark etmiyor hele sıcak suyla yıkayınca daha beter oluyor sadece yer değiştiyor bu seferde dalga dalga oluyor ben pamuğun ucuna hafif aseton damlatarak çıkartıyorum sonra hemen uyguladığım yeri ovalayarak iyice yıkıyorum her hangi bir zararını görmedim.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

Re: Boya İle İlgili...

İleti oguz1 » 13 Ekim 2009 06:53

Devrim, sentetik tineri bir dene her derde devadır. Boyaya hiçbir zararı yok ben aracı aldım alalı boyaya yapışan herşeyde kullanıyorum.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti UUUUUU61 » 13 Ekim 2009 08:20

benim arabada da ful kaplı ama ben bişi yapmıyorum dursunlar bakalım malum durmadan akıyo reçineler
2 senede bir temizletirim die düşünüyorum.
UUUUUU61
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İsim ve Şehir: istanbul

İleti Devrim » 13 Ekim 2009 12:34

Teşekkürler arkadaşlar. Valla rahatladım.

Ben sentetik tiner'i bir deneyeyim. Asetonun da tadına bir bakarım. :) Durumu bildiririm size.

Çok teşekkürler...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti vipsezgin » 13 Ekim 2009 13:16

ciflede temizle abı ama fazla bastrma
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

İleti Devrim » 13 Ekim 2009 13:23

Cif, hangi cif? Şu içinde mikro-bilmemne barındıranlar ise çizme olasılığı var. Öyle bir şey değilse de o derece güçlü yağ çözücüleri pek kullanmak istemiyorum.

Mutfakta bile (öğrencilikten bilirim) elleri mahvediyorlar. Cilaya boyaya -zamanla- ne yapar bilinmez...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti vipsezgin » 13 Ekim 2009 13:30

abi ıslak cif varya sıvı cif diyelim ufak sıyrıklarda ve cızıklerde 1 numara bunu bana cok kral bır yıkamacı tavsıye ettı boyası solan arabaları cifle temizliyormus adam
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

İleti kadr35 » 19 Ocak 2010 22:59

merhaba arkadaşlar..bende gök gri 2007 1.5 clio III var.yılbaşından sonra bir talihsizlik yaşadım ve ön tamponum ve sağ çamurluğum değişti..beni üzen nokta ön tampunun rengi eskisi gibi olmadı...reno yetkili servisinde aracımı yaptırdım..araca ön profilden baktığımda rengin tonu biraz daha açık..ustada baktı ve renk farkını gördü.bana boyanın numarası olduğunu ve yapabilecekleri birşey olmadıklarını söylediler...hatta abartıp eğer 1-2 aya kadar bu ton farkı (güneş görme,eskime v.b sebeplerle)geçmezse ön kaputuda boyarız dediler...bu bana çok saçma geldi..sizlerin bu konu hakkında bilgisi varsa ya da benzeri olay yaşayan varsa fikir ve görüşlerini yazarsa sevinirim...(not:fotoğraf makinam yok.bundan dolayı resim koyamadım)
kadr35
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 32
Yakıt: petrolofisieurodizel
İsim ve Şehir: kadir-izmir

İleti umurcak » 19 Ocak 2010 23:14

kadr35 demiş ki:merhaba arkadaşlar..bende gök gri 2007 1.5 clio III var.yılbaşından sonra bir talihsizlik yaşadım ve ön tamponum ve sağ çamurluğum değişti..beni üzen nokta ön tampunun rengi eskisi gibi olmadı...reno yetkili servisinde aracımı yaptırdım..araca ön profilden baktığımda rengin tonu biraz daha açık..ustada baktı ve renk farkını gördü.bana boyanın numarası olduğunu ve yapabilecekleri birşey olmadıklarını söylediler...hatta abartıp eğer 1-2 aya kadar bu ton farkı (güneş görme,eskime v.b sebeplerle)geçmezse ön kaputuda boyarız dediler...bu bana çok saçma geldi..sizlerin bu konu hakkında bilgisi varsa ya da benzeri olay yaşayan varsa fikir ve görüşlerini yazarsa sevinirim...(not:fotoğraf makinam yok.bundan dolayı resim koyamadım)

hatta ön kaput yetmedi komple aracı boyasınlar :D töbe töbee böle sacma seymi olurmus o boya kodunun aynısını yapmıslarsa ton farkının olmaması lazım demekki işçilikte bi problem var :shock:
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti kadr35 » 25 Ocak 2010 18:58

kadr35 demiş ki:merhaba arkadaşlar..bende gök gri 2007 1.5 clio III var.yılbaşından sonra bir talihsizlik yaşadım ve ön tamponum ve sağ çamurluğum değişti..beni üzen nokta ön tampunun rengi eskisi gibi olmadı...reno yetkili servisinde aracımı yaptırdım..araca ön profilden baktığımda rengin tonu biraz daha açık..ustada baktı ve renk farkını gördü.bana boyanın numarası olduğunu ve yapabilecekleri birşey olmadıklarını söylediler...hatta abartıp eğer 1-2 aya kadar bu ton farkı (güneş görme,eskime v.b sebeplerle)geçmezse ön kaputuda boyarız dediler...bu bana çok saçma geldi..sizlerin bu konu hakkında bilgisi varsa ya da benzeri olay yaşayan varsa fikir ve görüşlerini yazarsa sevinirim...(not:fotoğraf makinam yok.bundan dolayı resim koyamadım)

yorum yapan yok mu:(((
kadr35
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 32
Yakıt: petrolofisieurodizel
İsim ve Şehir: kadir-izmir

ÖncekiSonraki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi