[ img ]
-
[ img ]
-
[ img ]
-
[ img ]
-
[ img ]
-
[ img ]
-
[ img ]
Arkadaşlar bende başıma gelince hayretler içerisinde kaldım. Ankaraya giderken Otoban da yağmur yağıyor 1 bilemedin 1,5 saat boyunca silecekler açık kaldı. Gideceğimiz yere 10 Dk kala yolda giderken birden direksiyonun altından dumanlar çıkmaya başladı. Tabi kendimi hemen sağa attım ve kontağı kapattım. Bu da neyin nesi dedim... Kontağı tekrar çevirince gördümki ses kumandalarının olduğu yerden, silecek kollarının yanlarından dumanlar çıkmaya başlıyor. Belli ki biryer kısa devre yapıyor ve yanıyor. Yolda kaldım. Aracı çalıştırıp devam edemiyorum. Kontağı açsam belki de direksiyon alev alacak. Aklıma sigortalar geldi. Müzük sistemi ve sileceğin sigortalarını söktüm. İŞİN İLGİNÇ YANI ŞİMDİ GELİYOR.... sigortaları sökmeme rağmen sileceklerde, müzik sistemi de çalışıyor ve kol yanmaya devam ediyor. Haydiiiii.... KALDIK akşam vakti yolda. Neyse kaskodan çekici geldi (Bu arada ilk defa kaskonun bir hayrını gördüm) servise çektirdik. Ertesi gün gittim. Haliyle silecek kolunu söktük. Kolun arka tarafı kutu şeklinde. İçerde bir şeyler yanmış belliydi. Kolun değişmesi gerekti. Garantimde yeni bitmişti. Yaklaşık bir ay oluyor. Masraf bize kaldı tabiki. Silecek kolumuzun fiyatı 350 TL imiş arkadaşlar. Ona göre kola iii bakın. Yeni kol taktırdık sorunu hallettik. Yanan silecek kolunu aldım ve evde söktüm çok karmaşık bir yapısı yok. fazla sayıda eklem ve hareketli parçası var. Ama sökmek ve toplamak zor değil. Fotoğrafları da en kısa zamanda ekleyeceğim. Olay kısaca böyle.
Şimdi benim anlamadığım;
- Bir silecek mekanizması çalışmaya 1-1,5 saat mi dayanabilir?
- Kısa devre olup parçalar yanarken sigorta niye atmaz?
- Sigorta niye atmaz sorusunun cevabı: Silecek ve müzik sisteminin sigortalarını sökmeme rağmen her ikisinin de çalışmaya devam etmesi olabilir mi?
- Ya da en korkuncu; bagaj lambasını bile çok gören zihniyetin, kaliteli ve güvenli parça konusunda da aynı şekilde davranmış olması?
Evet arkadaşlar ben yaşadım. Trafikte bu yüzden teklikede atlattım. Eşimin ve benim yaşadığımız korku,panik ve sıkıntılar için bir şey söylemeye gerek görmüyorum. RENO yu da önce allaha ve sonra size havale ediyorum.
Hepinize kazasız belasız günler.....