debriyaj kavrama yüksekliği

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

debriyaj kavrama yüksekliği

İleti UUUUUU61 » 17 Şubat 2009 08:05

debriyaj kavrama yüksekliği benim arabada baya bi yüksek. yani binen kişi kesinlikle ilk denemede başarılı olamıyor.
2008 clio 1.2 expression. acaba sizlerde de yüksekte mi?
UUUUUU61
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: istanbul

Re: debriyaj kavrama yüksekliği

İleti filip34 » 17 Şubat 2009 08:12

Selam,

Evet clio 3'lerin debriyaj kavrama noktası yüksek... Hidrolik olması nedeniylede ayar yapılamıyor... Bilmiyorum kullandınız mı Bora'larda yüksektir.

İyi günler.
Ferdi
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti Diablo » 17 Şubat 2009 12:53

UUUUUU61 demiş ki:debriyaj kavrama yüksekliği benim arabada baya bi yüksek. yani binen kişi kesinlikle ilk denemede başarılı olamıyor.
2008 clio 1.2 expression. acaba sizlerde de yüksekte mi?

Debriyajın yukarda kavraması renaultların karakteristik özelliği :cry: .Ve alışkın olmayan için zor özellikle yokuşta kalkarken.Ama debriyaj sistemi hidrolik olduğu için pedal yumuşak ve kullanımı rahat normal yolda değil ama yokuşlarda biraz antreman yapmakta fayda var. :roll:
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti oguz1 » 17 Şubat 2009 13:21

Ben 2 yıl önce arabayı ilk aldığımda başıma gelenler komedi. 16 yıllık ehliyet sahibiyim, bu süredede birfiil araç kullanırım.

Cliomu alınca dikkatli olursanız proplem yok ama sıkışık trafikte ve dikkat dağınıkken stop ettirmeler çok oluyordu ilk zamanlar.

Yakınları gezdiroyoruz arabayla havalı havalı :D küt stop :shock: düştüğümüz duruma bak. Hemen espiride hazır

_ Sen acemisin heralde!!!! :D

Hanıma bile kaç sefer rezil olduk bu yüksek debriyajdan, neyseki şimdi alıştıkta yukardaki espiriye hiç muhattap olmuyorum. Torkun tadını çıkarıyoruz.

Bu arada Ankaralı arkadaşlara yakıt konusunda bir duyuruda bulunuyum. İstanbul yolu mavi bilsayar yanı.( Gimat köprüyü geçince 500 m sağda) TOTAL istasyonundan aldığım Euro dizelin tadını şimdiye kadar aldığım(100 de 50 sini yine buradan alıyordum) yakıtların hiçbirinde bulamadım. Şiddetle tavsiye ediyorum. Araca inanın 5-10 Bg daha katıyor gibi.Katkı kalitesi artmış gibi biraz.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti vipsezgin » 17 Şubat 2009 13:27

debrıyajdanmıdır bılmıyorum ama aracım 1.2 16V yazın özellıkle bayır yukarı kalkıslarda arac stop edıcek gbı oluyo :cry: ...hele 4 kısı varsa arabada cok gaz verıp te kalkmak lazım ve gaz pedalındakı hassasıyetsızlıkten nefret edıyrum
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti vipsezgin » 17 Şubat 2009 13:30

usta söförlerımızden emırreıs te bılır gülfemle gezerken ve otogarda stop etmıstı :mrgreen: :mrgreen:
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

İleti oguz1 » 17 Şubat 2009 13:36

vipsezgin demiş ki:debrıyajdanmıdır bılmıyorum ama aracım 1.2 16V yazın özellıkle bayır yukarı kalkıslarda arac stop edıcek gbı oluyo :cry: ...hele 4 kısı varsa arabada cok gaz verıp te kalkmak lazım ve gaz pedalındakı hassasıyetsızlıkten nefret edıyrum

Sezgin şu teknoloji yokmu hep ondan oluyor. Sen gaza basacan, sonra gaz o iletiyi beyinde okuyacak(işlemci hızı), sonra depodan gelen yakıt enjektöre oradan motara gidecek. Sen bu aradada stop ettirmiyeceksin. :oops:
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti Diablo » 17 Şubat 2009 15:38

vipsezgin demiş ki:debrıyajdanmıdır bılmıyorum ama aracım 1.2 16V yazın özellıkle bayır yukarı kalkıslarda arac stop edıcek gbı oluyo :cry: ...hele 4 kısı varsa arabada cok gaz verıp te kalkmak lazım ve gaz pedalındakı hassasıyetsızlıkten nefret edıyrum

bizim modellerde gaz pedalıyla motor arası bağlantı elektronik olduğu için çok çabuk tepki veriyor :? .sizin demek isediğiniz pedalın kendisindenmi yoksa motorun gaz yemesindenmi :!: .Beyinde bir problem olabilir belki çünki clio 3 ler hakkında ilk defa böyle bir problem duydum. :!:
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti YUKAY_DAYI » 17 Şubat 2009 15:52

ben aracın kavramasından çok memnunum. gerçi 5 yıldır ve halem 1.6 megane II sedan da kullanıyorum .Clio yu şehiriçinde kullanmayı tercih ediyorum. çokdaha rahat benim için.

Özellikle şirket otopar çıkışı rezalet. yer altın dan 2 kat çıkıyorum. 1. viteste nerdeyse el frensiz kalkamayacağın bir rampada olduğun yerde U dönerek çıkılıyor. Acemiler otoparka giremiyor. Şirketin büyük kasalı ( orta üst sınıf ) araçları biraz zor girip çıkıyor.

Hergün bu olayı yaşayan biri olarak clio mükemmel geliyor bana. aracın gazı algılaması, manevra kabiliyeti ve debriyaj ayarına alıştıktan sonra patinajda kalmaması süper.

Arabayı araba yapan ana özellikler için CLIO fakat detaylar için HAYIR.
YUKAY_DAYI
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 extrem
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti umurcak » 17 Şubat 2009 23:22

evet biraz yukarda fakat zamanla alısılıyoo yaww :D cok durdum lamdaba arkda arabalr kornayaa basa basa bi hal oldular:)neseki gectk o dönemi de alıstım güzel gidiyoo:)
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti vipsezgin » 18 Şubat 2009 17:44

Diablo demiş ki:

bizim modellerde gaz pedalıyla motor arası bağlantı elektronik olduğu için çok çabuk tepki veriyor :? .sizin demek isediğiniz pedalın kendisindenmi yoksa motorun gaz yemesindenmi :!: .Beyinde bir problem olabilir belki çünki clio 3 ler hakkında ilk defa böyle bir problem duydum. :!:

bılmıyorum benımkı öyle hatta normal rolentıde calısrken bıle gaz verınce 1 yada 2 sanıye sonra devır saatı kalkıyo :(
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

İleti Diablo » 18 Şubat 2009 19:35

vipsezgin demiş ki:
Diablo demiş ki:

bılmıyorum benımkı öyle hatta normal rolentıde calısrken bıle gaz verınce 1 yada 2 sanıye sonra devır saatı kalkıyo :(

Servise baktırmanızda yarar var çünki 1 sn lik bir gecikme bile çok fazla görünüyor benim araç çok çabuk tepki veriyor bazen yokuşlarda bile ani kalkış yapabiliyorum 1.2 olmasına rağmen gaza dokunur dokunmaz ileri atıyor kendini.Eğer bunu rolantide de yapıyorsa baktırmanızda yarar var.Beyinde bir durumdan dolayı gecikme olabilir :? :?
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti UUUUUU61 » 19 Şubat 2009 07:44

valla şimdi bende denedim evet yani ona bakılırsa bende rölantide gaza bastığımda motor sesi sonra duyuluyor. neye göre derseniz ben çok fazla değişik araba kullanmadım ama evet biraz geç algılıyor olabilirmi bilmiyorum. birde yeni bir ses türedi. 2 ve 3.viteslerde duyuluyor yüksek viteste motor sesinden duyulmuyor. çok ama çok hafif bir hani beyin sesi olur ya ne bilim silecek filan çalışırken zzz mı? birazda rüzgar sesi gibi canımı sıktı. ama rüzgar değil. gaza basınca duyuyorum.
UUUUUU61
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İsim ve Şehir: istanbul

İleti filip34 » 19 Şubat 2009 08:38

Selam,

Aracın garantide ise servise bir danış derim. Buradan yorum yapmak zor.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti YUKAY_DAYI » 19 Şubat 2009 09:20

UUUUUU61 demiş ki:valla şimdi bende denedim evet yani ona bakılırsa bende rölantide gaza bastığımda motor sesi sonra duyuluyor. neye göre derseniz ben çok fazla değişik araba kullanmadım ama evet biraz geç algılıyor olabilirmi bilmiyorum. birde yeni bir ses türedi. 2 ve 3.viteslerde duyuluyor yüksek viteste motor sesinden duyulmuyor. çok ama çok hafif bir hani beyin sesi olur ya ne bilim silecek filan çalışırken zzz mı? birazda rüzgar sesi gibi canımı sıktı. ama rüzgar değil. gaza basınca duyuyorum.

o ses 3.000 devir altında olur. 1.2 clio da da ,1.6 megane II de de var. motor devri 3.000 altında güçlü olmadığından çıkıyor. 3.000- 4.500 arası kayboluyor.
YUKAY_DAYI
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 extrem
İsim ve Şehir: ANKARA

Sonraki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 141 misafir