ARKADAŞIMIN YAPTIĞI KAZA HAKKINDA

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

ARKADAŞIMIN YAPTIĞI KAZA HAKKINDA

İleti kralyengec » 11 Nisan 2010 09:38

SLM SİZLERİNDE KULAĞINA KÜPE OLSUN DİYE DÜN SABAH ARKADAŞIMIN BAŞINA GELEN ACI BİR OLAYI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM :|
İŞYERİNDE ÇALIŞAN BİR ARKADAŞIMIZ BANDIRMAYA MALZEME GÖTÜRMEK İÇİN CUMA ÖĞLEDEN SONRA YOLA ÇIKIYOR BİDECEĞİ MEKANA VARIP MALZEMELERİ TESLİM EDİYOR VE YERLEŞTİRİLMESİ İÇİN GECE GEÇ SAATLERE KADAR YARDIM EDİYORLAR (yanında da 2 iş arkadaşımız daha var ) BU ARADA FİRMA SAHİBİMİZ ARKADAŞIMIZI ARAYIP NE YAPTIKLARINI MALZEMELERİ TESLİM EDİP ÜRÜNLER HAKKINDA MÜŞTERİMİZE BİLGİ VERİP VERMEDİKLERİNİ SORUYOR VE YORGUN OLDUKLARI İÇİN GECE YOLA ÇIKMAYIP OTELDE İSTİRAHATE ÇEKİLMELERİNİ SÖYLÜYOR [color=#000000] BİZİM ARKADAŞIMIZDA İŞGÜZARLIK YAPIP GECE 2:30 DA BANDIRMADAN YOLA ÇIKIYOR ARA ARA BENZİNLİKTE UYUYUP YOLA DEVAM EDİYORLAR AKHİSARA 12 KM KALA BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMASI OLDUĞU HALDE ÖNÜNDE, BURSADAN YOLA ÇIKMIŞ ÜZERİNDE (HEPSİ 2010 MODEL O ARAŞLAR ) 5 ADET DOBLO 2 ADET LİNEA 1 ADETTE FİORİNO OLAN TIRI SOLLAMAYA ÇALIŞIYOR KARŞIDAN GELEN KAMYONU GÖRÜNCE TIRLA KAMYON ARASINDA SIKIŞMAKTAN BAŞKA YAPACAK BİRŞEYİ KALMIYOR AMA ( ALLAH ONDAN BİNKERE RAZI OLSUN) TIR ŞÖFÖRÜ USTACA BİR MANEVRAYLA TIRI SAĞA YATIRIYOR SIKIŞMALARINA HATTA KAMYONLA KAFA KAFAYA GELMELERİNE İZİN VERMİYOR AMA TIR TAMAMEN YATTIĞI İÇİN O SÜRATLE VE YÜKLE HASARI TAHMİN EDEBİLİRSİNİZ UMARIM ARKADAŞIMIZIN KULLANDIĞI ARAÇCIN TRAFİK SİGORTASI SADECE 15.000 LİRALIK MASRAFI KARŞILIYOR KASKO YOK (OLSADA ZATEN MASRAFIN DEVEDE KULAK KISMINI KARŞILIYACAKTI ) MASRAF TAHMİNİ 300 .000 CİVARINDA ARAÇLAR ŞU AN BELLİ DEĞİL AMA PERTE AYRILACAK GİBİ YANİ ALAYIM ARAÇLARI TAMİR ETTİRİP SATAYIM DEME ŞANSIDA YOK OFF OFF ÇOK ZOR BİR DURUM ..... [/color]
SİZLERDEN ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BU LONU BİRAZ SIRA DIŞI OLDUĞU İÇİN HER KAFAN FARKLI SESLER ÇIKIYOR KİMİ SİZ TIRA ZARAR VERDİNİZ ÜZERİNDEKİ YÜKTEN SİZ SORUMLU DEĞİLSİNİZ DİYOR KİMİ SİGORTA ŞİRKETİ PARAYI SİZDEN ALIR DİYOR HATA ORANINDA İKİ TARAFA PAYLAŞTIRILIR DİYOR LAR FİLAN FİLAN SİZİN TECRÜBELERİNİZİDE YAZARSANIZ ARKADAŞIMIZA Bİ NEBZE YARDIMCI OLURUZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM ÜSTESİNDE GELİNE BİLECEK BU VUKUAT DEĞİL TAKDİR EDERSİNİZ
kralyengec
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 v 75 bg
Kilometre: 23000
Yakıt: opet
İsim ve Şehir: hakan izmir

Re: ARKADAŞIMIN YAPTIĞI KAZA HAKKINDA

İleti impossible » 11 Nisan 2010 10:28

cok gecmis olsun.. pek rastlanası bi durum degil, tır söförünü alnından öpmek lazım!
bildigim kadarı ile tır'ın taşıma yaptıgı aracların tamamı sigorta kapsamında, yani otomobil firması her arac başına bi para vererek taşıtıyor taşımacı firmaya, tabii sigortalı olarak, tırın hasarı ile üzerinde taşıdıgı araçların hasarı ayrı birşey, sadece tırın hasarı sizin aracın sigortasından karşılanır bildigim kadarıyla, üzerindeki araçların hasarını taşımacı firmanın sigortası karşılamalıdır.. en dogrusu saglam deneyimli bi avukatla hareket etmek?
2hafta kadar önce kücük bi kaza atlatmıştım şirket aracım yeni symbol ile, sollamaya kalktıgım kamyonet sola dönmeye kalkınca aracımın sag ön camurlugu kamyonetin sol ön camurluguna carptı, ardından da soldaki boş tarlaya girdim, tutanak tutup serviste yaptırdık, kusur raporu cıktı 10gün sonra, bana da kusur verirler yepyeni arabanın kaskosu delinir sanıyordum, kamyonet %100 kusurlu bulunmuş neyse ki..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti zengi » 11 Nisan 2010 13:44

hep araçları taşıyan tırlar gördüğümde bunlar kaza yapsa ne olur diye aklımdan geçerdi
çok geçmiş olsun
zengi
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp Aut.
Kilometre: 28000
Yakıt: opet euro dizel
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: Zafer Aydın

İleti Bayram » 11 Nisan 2010 14:50

Konu kesinlikle uzmanına sorulmalı ama
Sigorta sirketleri sigortalı araçları önce yaptırıyorlar sonra eğer kusur karşı taraftaysa bunu karşı taraftan talep ediyorlar.Ama üzerinde taşıdıkları araçlar için fikrim yok.(aslında onlarda sigortalı ve aynı yol izlenir diye düşünüyorum)

1998 senesinde bir müşterimizin bina girişinde (rampa) geri vitese takıp kalkış yaptıım anda bir hyundai (bayan kullanıcı) arkadan çarptı. Çıkmaz sokaktayız zaten

Polis çağırdık kadın anlatıyor birden fırladı v.s
Dedim polise bakın burası rampa (sadece bina girişi bu şekilde 3-4mt'lik rampa) 1.3 motor'u var bu aracın düz yolda bu araba fırmalaz rampada nasıl fırlamışım
Çok ciddiye alınmadım
Suç bana verildi.
Bayan aracını kaskodan yaptırmış.
sanırım 6 aydan fazla geçti zaman şirkette dediler bilmem ne sigortadan arıyorlar
aldım telefonu buyrun dediler bir kaza olmuş şu tarihte şu kadar masraf var bunu rücu'mu ne bir isim vermişler benden talep ediyorlar.
Dedim banane benim trafik sigortam var git ordan al
Dediler ne kadarını karşılar
Ne bileyim bir tampon ve çamurluu karşılar herhalde dedim sonra muhasebeden geçmiş dönem sigortaya baktım sigortacının talep ettii paranın çok üzerindeydi.
Sigortadı tamam biz sizin sogorta ile bu işi halledeceiz diyerek teşekkür edip telefonu kapatmıştı
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti impossible » 21 Nisan 2010 12:15

hocam ne oldu son durum, sigorta nereleri ödüyor?
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti vipsezgin » 21 Nisan 2010 19:43

cok buyuk gecmıs olsun sıtemızde emır reıs var o sıgortacıdır o en kısa sürede cevaplıycaktır tekrar gecmıs olsun
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti Diablo » 21 Nisan 2010 21:00

Öncelikle büyük geçmiş olsun anlattığınız duruma göre kusur %100 arkadaşınızda karşı tarafın herhangi bir kusur payı malesef yok araçlar tıra yükleme esnasından sonra taşımacı şirket tarafından sigorta altındadır araçların başına gelebilecek herhangi bir duruma karşı bütün yükümlülük taşımacı şirkete ait olup zarar meydana gelmesi durumunda karşı tarafın (Fabrikanın) zararını karşılamaya mecburdur.Araçlar pelte ayrılır kesinlikle oluşan zarar göz önünde bulundurulmaz.Taşıma şirketi bu durumda üretici fabrikanın zararının tamamını karşılamaya mecburdur üretici olan fabrika taşımacı şirketin bağlı olduğu sigorta firmasından zararını talep eder ve alır taşımacı şirketin sigortasıda arkadaşınızın bağlı olduğu firmadan zararını talep eder işin kötü tarafı tırda oluşan maddi hasar hariç sigorta işlemleri trafik mevzuatı gibi işlemeyecektir bu durumda araç kaskosu tırda oluşan hasarın dışında taşınan malların başına gelecek herhangi bir zararı kesinlikle karşılamayacaktır .Fabrika araçları eğer kendisi sigortalatıyorsa bağlı olduğu sigorta şirketinden zararını talep eder ve alır sigorta şirketi de aynı oranı yine arkadaşınızın iş yerinden talep edecektir.Tekrar geçmiş olsun..
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti kralyengec » 21 Nisan 2010 21:58

ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler
geçen süre zarfında bir çok gelişme oldu ben kısaca anlatmaya çalışayım en başta kazayı yapan arkadaş sorumsuz tutumlarını kazadan sonrada devam ettirdi veee beklenen sonuç maaaşına zam işine son :(
bu tarz olaylarda işin işleyişi zannettiğimizdende karışıkmış.
1) üretici firma yani tofaş araçları taşıyıcı firmaya fatura ediyormuş
2)taşıma esnasında tüm riziko taşıyıcı firmaya aitmiş (tabi onlarda sigorta ,kasko vs.)
3) taşıma şirketi sağsalim götürdüğünde bayiye fatura kesiyormuş
haliyle taşıyıcı firma bayiye teslim edemeyince ve kusur tamamen bizde olunca faturayıda bize kesiyor bu durumda
araçların her birinde ortalama 5-10 bin lira zarar varmış bunları yaptırıp satmayı düşünüyoruz
bu arada tırın hasarını sağolsun firma talep bile etmiyor
bizim araç'ın sağ tarafı mafolmuş onun masrafları filan göze görünmüyor ama 5 lira masraf var derim ben
yani bu kaza ortalama 100.000 lira gibi bi yara açtı işverenimize :(((
kralyengec
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Devrim » 22 Nisan 2010 00:57

kralyengec demiş ki:...bizim araç'ın sağ tarafı mafolmuş...
İlk iletinde sizin araca bir şey olduğundan bahsetmemiştin. Araç hangi noktada hasar gördü?
Arkadaşın kaçmak isterken tıra mı yapıştı?
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti impossible » 22 Nisan 2010 08:44

baya karışıkmış gercekten..
neyse,cana gelmesin demekten baska care yok..
o zaman tırdaki hasarlı tüm araclar siizn sorumlulugunuza mı gecti?yani siz mi satacaksınız hepsini?o kısmını anlamadım ben
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti kralyengec » 22 Nisan 2010 20:26

Devrim demiş ki:
kralyengec demiş ki:...bizim araç'ın sağ tarafı mafolmuş...
İlk iletinde sizin araca bir şey olduğundan bahsetmemiştin. Araç hangi noktada hasar gördü?
Arkadaşın kaçmak isterken tıra mı yapıştı?

konuyu açtığmda olay çok yeniydi bizlerde adamakıllı bişey bilmiyorduk
evet bizim aracın sağ tarafı tıra fazla yanaşmaktan takılmış kasalı kamyonet olduğundan takılması öokta zor olamamış
kralyengec
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti kralyengec » 22 Nisan 2010 20:29

impossible demiş ki:baya karışıkmış gercekten..
neyse,cana gelmesin demekten baska care yok..
o zaman tırdaki hasarlı tüm araclar siizn sorumlulugunuza mı gecti?yani siz mi satacaksınız hepsini?o kısmını anlamadım ben

evet araçları bize sattılar zorunlu olarak bizde tamir ettirip satıcaz uygun fiyatlara
araçlar '0 ' kilometre ama :)
kralyengec
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti chilemix » 22 Nisan 2010 21:55

Geçmiş olsun :(.. İyi ki arkadaşınıza birşey olmamış.
chilemix
ER
ER

Marka & Model: Clio 3 extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75bg
Kilometre: 14000
İsim ve Şehir: Talha Edirne

İleti semih89 » 22 Nisan 2010 22:34

işte o arabalar alınır :)

geçmiş olsun.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti Serdar » 23 Nisan 2010 09:17

Hakkaten tam ibretlik bi olay iyiki cana gelmemiş çok geçmiş olsun.
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

Sonraki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi